Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ukradol nahé fotky herečiek, no vinu priznal až teraz: Konečne chytili celebritného hackera!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

Americkí vyšetrovatelia zadržali a obvinili muža podozrivého z ukradnutia fotografií nahých celebrít, ktoré sa v roku 2014 dostali na internet.

Fotky herečiek a speváčok Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Avril Lavigne, Cara Delevingne, Jenny McCarthy alebo Kaley Cuoco vtedy zverejnil na portáli 4Chan neznámy heker. Podľa vyhlásenia prokurátora pre Centrálny okres Kalifornie obvineným je 36-ročný Ryan Collins. Muž krátko po zadržaní priznal vinu.

Ukradol nahé fotky herečiek,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: heavy.com)

Collins v rámci priznania vysvetlil, že k súkromným fotografiám celebrít sa dostal prostredníctvom phishingu. Od novembra 2012 do septembra 2014 zasielal obetiam e-maily, ktoré pripomínali oficiálnu komunikáciu spoločností Apple a Google. Po tom, čo adresáti na e-mail odpovedali, Collins získal prístup k ich účtom a osobným informáciám.


Mohlo by vás zaujímať: Má nielen talent ale i obrovské srdce: Toto je od Jennifer Lawrence skutočne štedrý dar


Podľa žalobcu Collins takto získal heslá k 50 účtom služby iCloud a 72 účtom služby Gmail. Napriek tomu sa vyšetrovateľom nepodarilo nájsť žiadne dôkazy o tom, že Collins stál aj za zverejnením a šírením ukradnutých fotografií. Za prečiny hekerstva a urážky na cti mu hrozí trest odňatia slobody na maximálne päť rokov, no podľa zverejnenej správy žalobca odporučí 18-mesačné väzenie.

Viac o téme: Jennifer LawrenceKaley CuocoKirsten Dunst
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu