Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

O chlapov núdzu nikdy nemala: Prvá bondgirl má 80, starne s noblesou

Ursula Andress Zobraziť galériu (3)
Ursula Andress (Zdroj: SITA)

Modelku a herečku Ursulu Andress, ktorá 19. marca oslávi osemdesiatiny, možno bez obáv označiť za ženu jednej úlohy. V roku 1962 bola prvá Bond-girl a scéna, v ktorej sa jej božské telo v bielych bikinách vynára z morských vĺn, sa zapísala do dejín filmu.

Švajčiarskej rodáčke síce bondovka Dr. No otvorila cestu do Hollywoodu, zo svojej škatuľky sa ale nikdy nedostala. Zato sa pravidelne objavuje v rebríčkoch najsexi žien všetkých čias.

Ursula Andress
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Za všetko vlastne vďačím bielym bikinám kúpeným za pár dolárov vo výpredaji," priznala otvorene Andressová, u ktorej režiséri i publikum vždy viac oceňovali skôr fyzické prednosti, než herecké umenie. Okrem Dr. No natočila aj parodickú"bondovku" Casino Royale z roku 1967 s Petrom Sellersom a ďalšie, V tajnej službe Jej Veličenstva, z roku 1969 s Georgom Lazenbym. Hrala aj Afroditu v Súboji titanov (1981), v 90. rokoch sa objavila napríklad v talianskej sérii o princeznej Fantaghiró.

Kráľ bitiek a spální: Fenomén Bond má povolenie zabíjať vyše 50 rokov!

V živote oslnivejkrásky sa objavil celý rad slávnych mužov. S niektorými len točila, s inými prežila románik. Zaplietla sa vraj s Jeanom-Paulom Belmondom, Ryanom O'Nealom alebo Warrenom Beattym, James Dean sa zase kvôli krásnej Ursule učil nemecky, aby sa mohli "hádať v inom jazyku". Vydatá bola Adressová napriek tomu len raz, za amerického herca Johna Dereka. Niekoľko rokov potom žila s o 15 rokov mladším Harrym Hamlinom, krásnym Perseom zo Súbojov titanov, s ktorým má syna Dimitriho.

Ursula Andress
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: James BondUrsula Andress
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu