Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pokračovanie Blade Runnera je na dosah: Zahrá si táto kráska po boku Forda a Goslinga?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Americká herečka Robin Wright rokuje o účinkovaní v pripravovanom pokračovaní sci-fi trileru Blade Runner (1982). Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, 49-ročná predstaviteľka Claire Underwood zo seriálu Dom z kariet (2013) by sa mala v snímke predstaviť ako jedna z troch ústredných ženských postáv.

V novinke si opäť zahrá Harrison Ford, ktorý stvárni policajta Ricka Deckarda. Herecké obsadenie dopĺňa Ryan Gosling. Réžiu bude mať na starosti Denis Villeneuve, kameru zas Roger Deakins. Na produkcii sa okrem iných podieľa aj Ridley Scott, ktorý nakrútil prvý film.


Mohlo by vás zaujímať: Nie všetci starnú rovnako: Verte alebo nie, tieto celebrity majú rovnaký vek


Scenár napísali Hampton Fancher a Michael Green. Dej sci-fi trileru sa pritom bude odohrávať niekoľko desaťročí po udalostiach z prvého filmu. Začiatok hlavného nakrúcania je naplánovaný na júl. Zatiaľ nepomenovaný titul by sa mal do slovenských kín dostať 11. januára 2018.

Pokračovanie Blade Runnera je
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Blade Runner mal americkú premiéru 25. júna 1982 a priniesol príbeh spomínaného Ricka Deckarda, ktorého úlohou je nájsť a odstrániť replikantov. V snímke si okrem spomínaného 73-ročného Forda zahrali aj Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh, Daryl Hannah či William Sanderson. Na scenári vtedy pracovali Hampton Fancher a David Webb Peoples. Snímka získala dve nominácie na Oscara a jednu na Zlatý glóbus.

Pokračovanie Blade Runnera je
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Robin Wright je známa najmä z filmového hitu Forrest Gump (1994). Okrem toho sa predstavila v snímkach ako Správa vo fľaši (1999), Vyvolený (2000), Biely oleander (2002), Na odstrel (2009), Muži, ktorí nenávidia ženy (2011), Moneyball (2011), Najhľadanejší muž (2014) alebo Everest (2015). V súčasnosti účinkuje v spomínanom seriáli Dom z kariet (2013), ktorý jej v roku 2014 vyniesol Zlatý glóbus. Okrem toho má na konte aj ďalšie tri nominácie na ceny Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA) a tiež tri na Primetime Emmy.

Robin Wright momentálne hviezdi po boku Kevina Spaceyho v úspešnom americkom seriáli Dom z kariet.
Zobraziť galériu (4)
Robin Wright momentálne hviezdi po boku Kevina Spaceyho v úspešnom americkom seriáli Dom z kariet.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Harrison FordRyan GoslingRobin WrightBlade Runner
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu