Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spiderman nebude hviezdiť sám: Po jeho boku sa objaví aj Iron Man

Robert Downey Jr. Zobraziť galériu (4)
Robert Downey Jr. (Zdroj: SITA)

Americký herec Robert Downey Jr. sa predstaví v pripravovanej snímke Spider-Man: Homecoming. Informoval o tom filmový magazín The Hollywood Reporter s odvolaním sa na viaceré nemenované zdroje.

Päťdesiatjedenročný rodák z New Yorku v novinke stvárni miliardára Tonyho Starka a jeho superhrdinské alter ego Iron Mana, s ktorým sa Spider-Man v podaní 19-ročného Angličana Toma Hollanda ukázal už v akčnom filme Captain America: Civil War (2016). Tá sa do slovenských kín dostane 5. mája.

Robert Downey Jr.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

V snímke Spider-Man: Homecoming si tiež zahrajú Marisa Tomei, Zendaya, Tony Revolori a Laura Harrier, pričom sa v nej objavia aj ďalší komiksoví hrdinovia z dielne spoločnosti Marvel. Film vznikne v réžii Jona Wattsa, pod produkciu sa podpíšu Kevin Feige a Amy Pascal. S nakrúcaním by mali začať v júni. Slovenská premiéra je predbežne naplánovaná na 6. júla 2017.


Mohlo by vás zaujímať:Fanúšikovia Kapitána Ameriku sa majú na čo tešiť: Objaví sa tam aj tento hrdina


Nový film o Spider-Manovi pripravujú spoločnosti Marvel a Sony, pričom ide už o tretie spracovanie príbehu v novom tisícročí. V trilógii režiséra Sama Raimiho z rokov 2002, 2004 a 2007 hrdinu stvárnil Tobey Maguire. V roku 2012 prišla do kín snímka Amazing Spider-Man, v ktorej si už titulnú úlohu zahral Andrew Garfield. Pokračovanie filmu z roku 2014 ale nedosiahlo požadovaný úspech, a tak sa spoločnosť Sony rozhodla nakrútiť príbeh odznovu v spolupráci s firmou Marvel.

Robert Downey Jr.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Robert Downey Jr. je známy napríklad ako detektív Sherlock Holmes zo snímok Sherlock Holmes (2009) a Sherlock Holmes 2: Hra tieňov (2011) či ako spomínaný miliardár Tony Stark, ktorého si zahral v troch samostatných snímkach z rokov 2008, 2010 a 2013 a taktiež vo filmoch Avengers: Pomstitelia (2012) a Avengers 2: Vek Ultrona. Účinkoval aj v komediálnej dráme Skvelí chlapci (2000), mysterióznom trileri Gothika (2003), kriminálnej snímke Kiss Kiss Bang Bang (2005), historickej dráme Dobrú noc a veľa šťastia (2005), životopisnej romantickej dráme Príbeh jednej vášne (2006), mysterióznej krimi Zodiac (2007), komédii Deadline (2010) či hudobnej životopisnej snímke Sólista (2009).

Robert Downey Jr. s predstaviteľom Kapitána Americu Chrisom Evansom
Zobraziť galériu (4)
Robert Downey Jr. s predstaviteľom Kapitána Americu Chrisom Evansom  (Zdroj: SITA)

Vlani sa predstavil v dráme Sudca a komédii Chef. V roku 1993 ho nominovali na Oscara za titulnú úlohu v životopisnej dráme Chaplin (1992) a v roku 2009 za vedľajšiu úlohu v akčnej komédii Tropická búrka (2008). Magazín Forbes ho vlani zaradil na prvú priečku rebríčka najlepšie platených hercov.

Viac o téme: Robert Downey Jr.Spiderman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu