Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Princezná Xénia oslavuje okrúhle narodeniny: Na toľko však vôbec nevyzerá!

Dagmar Patrasová Zobraziť galériu (2)
Dagmar Patrasová (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Herečka a speváčka Dagmar Patrasová, ktorá 27. apríla oslávi šesťdesiat rokov, je známa ako princezná Xénia zo seriálu Arabela, vedkyňa Káťa z Návštevníkov či jedna z obetí zo Smrti stopárok.

Jej živelnosť a pôvab prežiarili strnulú dobu, pojmom sa stala napríklad nahá scéna v komédii Vrchní, prchni! V posledných rokoch Patrasová pracuje hlavne sdeťmi, ktoré na svoju obľúbenú „Dádu“ nedajú dopustiť. Z niekdajšieho sexsymbolu sa tak stala idolom tých najmenších; pre deti vydala rad dosiek, prvú už pred 30 rokmi.

Patrasová sa narodila v rodine docenta AMU aspeváčky filharmonického zboru. K hudbe mala vzťah odmalička, chodila na klavír, navštevovala Kühnův detský zbor, ale robila i gymnastiku. Na konzervatóriu študovala herectvo. Debutovala v legendárnom Semafore, v rozhlase hrala v kabaretoch Červená sedma. V roku 1973 Patrasová okúsila strieborné plátno v komédii Třicet panen a Pythagoras. Účinkovala aj v Studiu kamarád, Kuřátkách alebo v Kouzelné školce.

Dagmar Patrasová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: blesk.cz)

Od roku 1983 je vydatá za klarinetistu Felixa Slováčka, pričom ich vzťah v posledných mesiacoch hýbe bulvárom. Majú spolu dve deti, muzikanta Felixa mladšieho a dcéru Annu. Patrasová je tiež babičkou.

Viac o téme: ArabelaJubileumDagmar Patrasová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu