Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Včera roztomilé dievčatká, dnes strhané tridsiatničky: Olsenky a ich cesta za slávou

Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen Zobraziť galériu (5)
Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen (Zdroj: Warner Bros)

Ako detské herečky si ich zamilovali diváci na celom svete. Objavili sa v množstve snímok, dnes sa ich však filmový priemysel už vôbec netýka. Z roztomilých a vysmiatych dievčatiek vyrástli vychudnuté „mladé starenky“. Dámy a páni, takáto je cesta slávnych Olseniek.

Hereckú kariéru začali sestry vobľúbenom televíznom seriáli Plný dom v roku 1987. Keď sa zúčastnili konkurzu mali len deväť mesiacov. Vyhrali nad ďalšími dvadsiatimi deťmi, pretože boli jediné, ktoré počas vystúpenia neplakali. Obe dvojičky sa na striedačku predstavili vúlohe Michelle Tanner. Keď nemala hereckú náladu Mary-Kate, tak išla na pľac staršia Ashley anaopak. Navyše vďaka tomu, že mali odlišnú povahu, striedali sa aj podľa toho, či sa práve točila komická alebo vážna scéna. Seriál sa stal obrovským hitom avrokoch, keď bol vysielaný, boli dvojčatá na druhom mieste vrebríčku popularity hneď za Billom Cosbym.

Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Warner Bros)

Všoubiznise vďaka neúnavným rodičom

Za úspešným štartom dvojičiek však stoja ich rodičia. Mama Jarnette, bývalá baletka, ich neúnavne vozila po konkurzoch. Okrem dvojičiek aj ich mladšiu sestru Elizabeth abrata Taylora rodičia vodili od malička na spev, tanec iherectvo, aby svojich potomkov neskôr pretlačili do šoubiznisu.

Zabudnite na vychudnuté Olsenky: Slávne dvojičky zatienila ich mladšia sestra!

Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Warner Bros)

Šesťročné producentky aprvé dvojičky na chodníku

Vroku 1992 sa dvojičky stali najmladšími producentkami vHollywoode. Mali vtom čase iba šesť rokov. Sich filmami, knihami, bábikami, oblečením, ktoré sa predávalo ako bláznivé, sa ako desaťročné stali milionárkami. Mary-Kate aAshley boli tiež prvými dvojičkami, ktoré si vyslúžili hviezdu na známom Hollywoodskom chodníku slávy.

Najznámejšia filmová atrakcia: Toto ste o Hollywoodskom chodníku slávy nevedeli

Vposledných rokoch seriálu Plný dom vznikla spoločnosť Dualstar aich prvým samostatným projektom bol film Malé dohadzovačky. Potom nasledovalo pár CD, niekoľko TV seriálov, veľkorozpočtové filmy, kinofilm, mnohé účinkovania vtelevíznych šou aich vlastná značka Mary-Kate and Ashley, ktorá produkovala všetko od kozmetiky po nábytok. Hoci ich filmový priemysel zbožňoval, dnes sa venujú radšej móde aobchodu. Mary-Kate sa naposledy objavila vo filme v roku 2011, jej sestra s herectvom skončila o niečo skôr, v roku 2004.

Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Keď sa obrovská sláva nezvláda

Slávu, ktorú si dvojičky užívali už od detstva, sestry Olsenové veľmi nezvládli. Veľkolepé večierky, tancovanie na barových stoloch, drahý alkohol acigarety. To bola však len časť ich vstupu do dospelosti. Mary-Kate si užila oproti sestre problémov trochu viac. Drogy, tabletky na depresiu, závislosť na alkohole ianorexia ju niekoľkokrát dostali na odvykaciu kliniku. Jej sestra Ashley si vybudovala otrošku lepšiu povesť, no tiež nebola žiadnym anjelikom.

Kedysi obľúbené detské hviezdy, dnes kriminálnici: Herectvo vymenili za drogy a basu!

Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Ztelevízie do sveta módy

Herečky nikdy nemali ďaleko kmóde akeď ich už filmový svet nenapĺňal začali sa jej venovať naplno. Za voje oblečenie sú vždy buď chválené, alebo hanené. Organizácia PETA ich dokonca viac ráz verejne odsúdila za nosenie zvieracej kože a kožušín. Napriek tomu sú úspešné ako módne návrhárky a ich kolekcie sa predávajú po celom svete. Často ich vídať oblečené pomerne netradične atmavé neforemné kúsky sa stali ich poznávacím znamením. Ide síce vždy výlučne oexkluzívne kúsky, no ani tie im na kráse nepridávajú.

Obidve sa prestali usmievať pred kamerami avždy sa tvária príliš vážne. Stratili aj iskru vočiach, ktorá bola kedysi pre ne taká typická. Na ich celkovom vzhľade sa podpísal búrlivý štýl života, neskôr zdravotné problémy acelkovo pôsobia odosť staršie, ako vskutočnosti sú. Zo sladkých veselých dievčatiek sa tak stali akési „mladé starenky“.

Viac o téme: Mary-Kate OlsenAshley Olsen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu