Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladá krv medzi slovenskými hercami: Stane sa z nich nezabudnuteľná generácia?

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: TV Joj, TV Markíza, internet, tv-archiv.sk)

Sú mladí, talentovaní a chcú preraziť. Reč je o mladých slovenských hercoch, ktorí sa začínajú presadzovať nielen na Slovensku, ale aj v Čechách. Bude toto ďalšia nezabudnuteľná generácia?

Barbora Švidraňová (28)

Barbora Švidraňová
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV Markíza, Archív B.Š./Instagram)

Barbora Švidraňová si zahrala v mnohých seriáloch a v súčasnosti ju registrujeme najmä ako speváčku v show Tvoja tvár znie povedome. Začala účinkovaním v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade, neskôr zakotvila v seriáli Panelák a potom sa objavila aj v Búrlivom víne. Hoci stvárňuje skôr záporné postavy, v skutočnosti je podľa vlastných slov mierumilovná a láskavá. Rodená Žilinčanka žije tak trochu kočovným životom, striedavo medzi Bratislavou a Žilinou, kde hrá v divadle.

Jana Kovalčíková (25)

Mladá krv medzi slovenskými
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Táto mladá herečka sa objavila ako jedna z ďalších nesmierne temperamentných Paťových priateliek v seriáli Panelák. Tu si ju začali všímať aj diváci. Okrem Paneláku sa predstavila aj v seriáli Kukučka a novom slovenskom filme Agáva. Okrem úloh v televízii hrá v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Svoju súčasnú kariéru začala ešte na škole úplnou náhodou. Raz v noci stretla režiséra, ktorý ju zavolala na kasting do Paneláku. Síce meškala, no ako vidieť, jej vzostup to neovplyvnilo.


Mohlo by vás zaujímať: Bez mejkapu vyzerá ako školáčka: Takto ste slovenskú herečku ešte nevideli!


Samuel Spišák (23)

Mladá krv medzi slovenskými
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Spišák je vnukom režiséra Karola Spišáka. Ako 16-ročný sa predstavil vo filme Nedodržaný sľub (2009), no ešte predtým hral Patrika v seriáli Panelák. Po boku Kristíny Svarinskej si zahral aj vo filme Lóve (2011). Zatiaľ posledným filmom, v ktorom si zahral spolu so Celeste Buckingham, bola rozprávka Láska na vlásku (2015). V súčasnosti študuje filmovú réžiu v Bratislave a jeho krátky film získal v Atlante druhé miesto. Premietal sa spolu s ostatnými štrnástimi filmami aj na festivale v Cannes.

Mária Havranová (21)

Mladá krv medzi slovenskými
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Instagram/Mária Havranová)

Má ešte len 21 rokov a za sebou slušnú zbierku seriálov. Zdá sa, že každý mladý slovenský herec dostal prvú príležitosť v seriáli Panelák. Inak to nebolo ani v prípade Márie, no okrem toho sa zo začiatku objavovala aj v reklame pre známeho mobilného operátora. Zahrala si v ďalších seriáloch ako Aféry, Rodinné prípady, Pod povrchom a s Matúšom Kvietikom si zahrala hlavnú úlohu v Kukučke. Uvidíme, ako sa mladej herečke bude dariť ďalej.

Matúš Kvietik (24)

Mladá krv medzi slovenskými
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Vnuk legendárneho Štefana Bielika takisto skúsil šťastie na doskách, ktoré znamenajú svet. Diváci registrujú mladého herca ako Juraja Baumanna zo seriálu Kukučka, ktorý však nemal dlhú životnosť. Síce vyštudoval herectvo v Bratislave, no v hlavnom meste ostať nechcel. Vybral si Žilinu, kdesa stal v roku 2013 členom Mestského divadla. Mladý herec pokračuje v šľapajách svojho dedka, ktorý je jeho najväčším kritikom.


Mohlo by vás zaujímať: Z Maštalíra sa stal bradáč bez vlasov: Čo je za tak radikálnou zmenou imidžu?


Kristína Svarinská (27)

Mladá krv medzi slovenskými
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Svarinská patrí k veľmi aktívnym mladým hercom. Narodila sa v Bratislave, kde vyštudovala jazykové gymnázium. Pred kameru sa dostala ako 11-ročná vo filme Dážď padá na naše duše (2002). Najviac sa však dostala do povedia divákov v seriáloch Keby bolo keby, kde stvárnila dcéru Diany Mórovej a Romana Luknára a neskôr aj v seriáli Panelák, ktorý ju zviditeľnil ešte viac. Zahrala si v ňom hyperaktívnu Niku. Kristína sa venuje aj dabingu a divadlu. Diváci ju mohli vidieť aj v seriáloch Hod svišťom, Druhý dych či Chlapi neplačú. Aj v Česku si ju všimli vďaka filmu Lóve (2011).

Gabriela Marcinková (28)

Mladá krv medzi slovenskými
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV Markíza)

Mladá herečka sa zviditeľnila v niekoľkých slovenských seriáloch. Prvýkrát sa pred kameru dostala v roku 2008 v českej rozprávke Sofia a ukradnutý poklad. Väčšinu postáv stvárnila práve v českých filmoch a seriáloch, napríklad po boku Miroslava Donutila si zahrala v seriáli Doktor Martin. Na Slovensku ju diváci poznajú menej, najmä zo seriálov Horúca krv a Panelák. Marcinková patrí k herečkám, ktoré sa zviditeľnili aj v zahraničí. Objavila sa po boku Juda Lawa a Anthonyho Hopkinsa vo filme 360 (2011) a v road movie Move on (2012). Gabriela by sa v budúcnosti chcela stať učiteľkou herectva.

Viac o téme: Barbora ŠvidraňováGabriela MarcinkováSamuel Spišák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu