Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nielen čarodejníci z Rokfortu: Kde všade zahviezdili herci z Harryho Pottera?

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: internet)

Preslávila ich séria snímok o Harry Potterovi a dodnes tak ostávajú v pamäti. Nie sú to však len čarodejníci z Rokfortu, väčšina z nich predviedla svoje herecké umenie aj v mnohých iných filmoch.

Nálepky Harry Potter sa tak ľahko nezbaví

Žena v čiernom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: telkac.sk)

Predstaviteľ hlavného čarodejníckeho hrdinu Daniel Radcliffe sa už zrejme nálepky Harry Potter nikdy nezbaví. Táto postava však nebola jeho filmovým debutom, ako desaťročný sa predstavil vo filme David Copperfield. Počas natáčania, ale aj po natáčaní série zRokfortu, si vyskúšal aj divadelné dosky. Všimnúť ste si ho mohli aj vdvoch častiach hororu Žena včiernom, ako diabla vsnímke Rohy či vúlohe Frankensteinovho mladého pomocníka, ale aj vmnohých ďalších filmoch. Zdá sa však, že aj napriek obrovskej snahe bude Daniel Radcliffe vočiach verejnosti stál tým mladým čarodejníkom, na ktorého sa lepil jeden problém za druhým.

Zaujme vás:Rowlingová odhalila tajomstvo: Rokfort nie je jediná čarodejnícka škola na svete!

Ron Weasley hviezdou videoklipu

Vpostave často nechápajúceho ryšavého čarodejníka spríznačným výrazom tváre sa predstavil Rupert Grint, ktorý až do natáčania Harryho Pottera nemal sfilmom žiadne skúsenosti. Po úspechu včarodejníckom filmovom svete si uvedomil, že ho škola nebaví, a tak dal prednosť herectvu. Okrem postavy Rona Weasleyho ste ho mohli vidieť napríklad vsnímke Kríž cti, Neriadená strela, CBGB či vtelevíznom seriáli Poďte so mnou lietať. Nejde však opríliš známe filmy. Jeho fanúšikov ale určite potešil aj klip populárneho speváka Eda Sheerana, vktorom sa Rupert taktiež objavil.

VRokforte bifľoška, vreálnom živote úspešná akrásna žena

Kráska a zviera
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Youtube)

Emma Watson sa vslávnej ságe objavila ako deväťročná, kedy určite ani len netušila, akú slávu jej postava večnej bifľošky Hermiony prinesie. Jej prvou úlohou mimo Harryho Pottera bola adaptácia románu Baletné črievičky. Neskôr sa objavila vsnímke Charlieho malé tajomstvá, vdobrodružnom filme Noe aúspech zaznamenala aj vhistorickej dráme Kolónia. Zahrala si aj vmenej známych snímkach, no presadila sa aj vo svete modelingu, návrhárstva apravidelne spolupracuje sneziskovými organizáciami. Najnovšie sa na Emmu môžeme tešiť vadaptácii rozprávky Kráska azviera, kde stvárni, ako inak, Krásku.

Pozrite si aj:Z Emmy Watson je krehká princezná: Pozrite si prvé zábery rozprávky Kráska a zviera

Draco Malfoy vie spievať, aešte ako!

Hoci ho mnohí za jeho postavu Draca Malfoya naznášali, kamera Toma Feltona jednoducho zbožňuje. Pred úlohou čarodejníka sa objavil vo viacerých reklamách idivadelných hrách. Zahral si aj vsnímke Anna akráľ, vhorore Zmiznutý, vZrodení planéty opíc alebo aj historickej dráme Belle. Tom Felton sa však pýši aj speváckym talentom, ktorým sa ja vsúčasnosti živí.

Príliš dobrý herec na hviezdu!

Grandhotel Budapešť
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: internet)

Hlavným záporákom včarodejníckej sérii sa stal Ralph Fiennes ako lord Voldemort. Toto však zďaleka nie je hercova jediná postava. Ralph totiž stvárnil mnoho postáv pred Harry Potterom ale aj po ňom. Averu kvalitných. Jeho herecký talent si môžete pozrieť napríklad vsnímke Búrlivé výšiny, Anglický pacient, Schindlerov zoznam, Kráska zManhattanu, Princ Egyptský, Onegin, Vojvodkyňa, Súboj Titanov, Grandhotel Budapešť aokrem iného aj vo viacerých bondovkách. Jeho genialitu ocenil aj Steven Spilberg, keď po natáčaní Schindlerovho zoznamu, kde Fiennes stvárnil nacistu Amona Goetha, povedal: „Ralph je príliš dobrý herec na to, aby sa stal hviezdou.“

Meno Alan Rickman značkou kvality

Alan Rickman ako Hans
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: www.cultureblues.com)

Síce spočiatku strpčoval študentom na Rokforte život, po niekoľkých častiach si však profesora Snapea kvôli jeho trefným poznámkam anesmiernej oddanosti všetci obľúbili. Jeho predstaviteľ Alan Rickman ho zahral absolútne dokonale, avšak Severus nebol jeho jedinou známou rolou. Smrtonosná pasca, Robin Hood, Rozum acit, Dogma, Láska nebeská, Sweeney Todd, Komorník, Alica vkrajine zázrakov či Vkráľových záhradách – to je len malá hŕstka filmov, vktorých ste ho mohli vidieť. Avkaždom bol skvelý. Škoda len, že si už si v žiadnom nezahrá...

Prečítajte si aj:Ruský šarlatán, terorista i zloduch: Alan Rickman nebol len čarodejníkom

Bláznivá čarodejnica aj manželka kráľa

Helena Bonham Carter a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Johnny Depp aTim Burton sú veľmi častým spoločným menovateľom filmov, vktorých sa predstaviteľka bláznivej Bellatrix Lestrange objavila. Sweeney Todd, Charlie atováreň na čokoládu, Osmaleý jazdec, Temné tiene ainé. Hoci vjej repertoári prevažujú trochu šialené postavy, Helena Bonham Carter sľahkosťou zvláda aj tie serióznejšie ako napríklad manželku koktavého kráľa vsnímke Kráľova reč.

Viac o téme: Harry PotterDaniel RadcliffeEmma WatsonRupert Grint
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu