Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obrovská pocta pre Clooneyho a Gerea: Neuveríte, čím ich odmenili za pomoc iným!

George Clooney a Richard Gere Zobraziť galériu (3)
George Clooney a Richard Gere (Zdroj: SITA)

V nedeľu sa vo Vatikáne stretli hollywoodski herci George Clooney (55), Richard Gere (66) a Salma Hayek (49) s pápežom Františkom. Na konferencii zorganizovanej vatikánskou charitou pre vzdelávanie mládeže boli zárovej Georgovi Clooneymi a Richardovi Gereovi udelené medaily s názvom Olivovník mieru od nadácie Scholas Occurrentes. V publiku počas odovzdávania vyznamení sedeli okrem pápeža aj manželka Georga Clooneyho Amal (38) a tiež herečka Salma Hayek.

Podľa agentúry Reuters sa všetci traja herci stali veľvyslancami jedného zumeleckých projektov nadácie Scholas Occurrentes. Ambasádormi toho istého projektu však budú iRichard Gere aSalma Hayek. Projekt má podporiť vzdelávanie mládeže.

Stretnutie s pápežom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Núdzou netrpia a sami sa aj podelia: Tieto hviezdy pomáhajú, kde sa dá


Stretnutie s pápežom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Práve George Clooney je už roky známy svojimi aktivitami voblasti ľudských práv, kde podporuje najmä utláčané skupiny obyvateľstva vrôznych oblastiach sveta azároveň často finančne imateriálne podporuje bezdomovcov. Richard Gere sa už dlhé roky angažuje vboji za ľudské práva atiež propaguje osvetu voblasti ekológie aochorenia AIDS. Charitatívna činnosť Salmy Hayek zasa zahŕňa snahu o zvýšenie povedomia o násilí na ženách adiskriminácie prisťahovalcov.

Viac o téme: Richard GereGeorge ClooneyPápež FrantišekSalma HayekAmal AlamuddinCharita
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu