Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ostali im len oči pre plač: Báli sa o kariéru, prišli o kultové roly!

Roly, ktorých sa herci báli - koláž Zobraziť galériu (9)
Roly, ktorých sa herci báli - koláž

Či už je to strach z pavúkov, uzavretých priestorov, cudzích ľudí, jednoducho, každý sa niečoho bojí. Hviezdy však majú často ešte iný druh strachu. Obávajú sa mnohých filmových rolí. Nejde však len o prípady, kedy by úloha bola nad ich sily. Pri podivných názvoch sa strachujú o svoju povesť či o názor fanúšikov. Bohužiaľ, budúcnosť predpovedať nevedia, takže sa vzdali aj úloh, ktoré iných hercov vyniesli na výslnie.

Pfeiffer v Mlčaní jahniat? Zastavila ju temnota a ticho

Michelle Pfeiffer
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Aj taká herečka ako Michelle Pfeiffer sa priznala, že práve zo strachu sa nestala súčasťou snímky Mlčanie jahniat. Obávala sa temnoty aticha vscenári. Napriek všetkému bola Michelle prvou voľbou pre režiséra Jonathana Demma, keďže už predtým spolupracovali. Nakoniec odmietla aDemme tak musel hľadať náhradu, čo nebolo vôbec jednoduché. No ateraz si už vari ani nevieme predstaviť, že by postavu Clarice Starling hral niekto iný ako Jodie Foster.

Fóbie svetových hviezd: Boja sa žuvačiek, zrkadiel aj schodov!

Nechcel nálepku Superman, tak nedostal žiadnu

Detektívi z Hollywoodu
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: telkac.sk)

Bývalý idol Josh Hartnett abál zaškatuľkovania. Vo veku 22 rokov ho požiadali, aby si obliekol červený plášť a stvárnil postavu superhrdinu vo filme Superman sa vracia. Harnett sa však bál, že sa navždy zapíše vočiach verejnosti ako muž zocele, preto rolu odmietol. Bohužiaľ, nielenže si ho diváci nemohli zapamätať ako Supermana, keďže sa úlohy vzdal, ale za tie roky nestvárnil žiadnu veľkú pamätnú rolu. Nuž, zrejme sa trochu prerátal.

Fanúšikovia Bette Midler nechceli ako mníšku

Bette Midler
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: huffingtonpost.com)

Úloha Doloris Van Cartier alebo sestry Márie Clarence preslávila herečku Whoopi Goldberg. Mohlo to byť však úplne inak, pretože hlavnou hviezdou mala pôvodne byť Bette Midler. Tá však rolu odmietla, pretože sa bála toho, čo by na to povedali jej fanúšikovia. Preslávila sa aj tvrdením, že jej fanúšikovia ju nechcú vidieť vmníšskom závoji. Bette si asi neuvedomila, že ani v scenári nešlo oozajstnú mníšku.

Legendárna kráľovná komédie Whoopi Goldberg oslávila okrúhle jubileum

Mel Gibson nerátal s úspechom superhrdinov

Ostali im len oči
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Mel Gibson zase odmietol rolu Batmana vrovnomennej snímke od Tima Burtona, pretože sa obával toho, že film bude prepadák. Gibson mal strach so zlyhania apredpokladal, že film neuspeje aj kvôli slabému scenáru. Nikto mu však nemôže vyčítať, že nebol schopný predvídať, aký úspech budú zažívať film osuperhrdinoch.

Prekonal strach, stal sa hviezdou

Chris Pratt
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: justcausemag.com, Archív C.P./Instagram, SITA)

Hoci vieme, že Chris Pratt si nakoniec vStrážcoch galaxie zahral, sprvoti to tak nevyzeralo. Ako povedal herec pre Entertainment Weekly, myslel si, že je na takúto rolu príliš tučný anavyše sa bál pocitov zodmietnutia, aké zažil, keď ho nevybrali do Star Treku či Avatara. Pratt ako obrovský fanúšik akčných filmov nakoniec čelil svojmu strachu asrdcia fanúšikov si ako strážca získal.

Z tučka sa stal sexi hrdina: Na FOTO by ste ho ani nespoznali!

Wahlbergovi stačilo 15 strán, obavy ho ďalej nepustili

Ostali im len oči
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Súčasťou vynikajúcej snímky Skrotená hora sa mohol stať aj herec Mark Wahlberg, bohužiaľ, strach ho nepustil. Rolu odmietol po prečítaní prvých pätnástich strán scenára, pretože sa príliš bál sexuálnych scén sdruhým mužom. Nuž, Wahlberg sa zrejme nakoniec svojmu rozhodnutiu nepotešil, keď zistil, že Gyllenhaal bol za tú rolu nominovaný na Oscara.

Aj Denzel oľutoval svoje rozhodnutie

Denzel Washington
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Fantastický herec Denzel Washington otvorene priznal, že svoje rozhodnutie nehrať detektíva Davida Millsa neskôr veľmi oľutoval. Úlohy sa bál, pretože sa mu zdala príliš temná. Vo filme Sedem tak nakoniec zažiaril Brad Pitt.

Viac o téme: Mel GibsonMark WahlbergChris PrattDenzel WashingtonMichelle Pfeiffer
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu