Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Helen Mirren sa starnutie páči: Nálepka sexsymbol sa ma konečne netýka!

Helen Mirren Zobraziť galériu (2)
Helen Mirren (Zdroj: SITA)

Anglickú herečku Helen Mirren teší, že už nie je sexsymbol. Sedemdesiatročná rodáčka z londýnskeho Hammersmithu to prezradila v rozhovore pre britský Stella magazín. "Jednou z najlepších vecí, ktoré pre mňa vyplývajú zo starnutia, je, že sa ma už netýka tá nálepka sexsymbol. Starnutie má dobré aj zlé stránky. V každom veku sa z vás stáva iná osobnosť. Mladosť som milovala, ale užívam si každý vek. Ako sedemdesiatnička som šťastná," vyjadrila sa herečka.

Mirren tiež prezradila, že sa snaží udržiavať si dobré zdravie. "Teším sa, keď spoznám samu seba ako osemdesiatničku, aspoň v to dúfam. Som neskutočne vďačná, že tu môžem byť, a tiež za moje zdravie. Ak so sebou niečo robím, súvisí to so zdravím, nie s krásou. Rada sa opaľujem, viem, že by som nemala, ale rada sedím na slnku. Pijem víno a príležitostne ho vypijem viac. Jem zemiakové hranolčeky a zabúdam jesť vitamíny. Robila som azda už všetko, ale nikdy nič nepreháňam. Nikdy som nepila Coca-Colu, nikdy. Niekedy používam hotelové telové mlieko ako kondicionér na vlasy. Nie som pedantná. Život je príliš krátky a veľmi vzácny," prezradila.

Helen Mirren
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: wordandfilm.com)

Herečka takisto podotkla, že sa nikdy nepovažovala za 'bohyňu'. "Nie som typ 'bohyne', i keď ich mám rada. Francúzske a talianske herečky chcú byť vždy 'bohyňami'. No ja som príliš skutočná. V Británii máme krásne ženy. Kate Moss je krásna, nie však len preto, ako vyzerá, ale aj vďaka jej povahe a osobnosti, je stále ikonou. Mám na nej rada tú skutočnosť," objasnila.

To je ale kosť! Liz Hurley v päťdesiatke odhodila plavky, ukázala telo bohyne!

Helen Lydia Mirren získala štyri ceny BAFTA, z toho tri televízne a jednu filmovú, pričom Britská akadémia filmových a televíznych umení jej predvlani udelila aj Academy Fellowship. Dostala tiež štyri Primetime Emmy, tri Zlaté glóbusy a Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za film Kráľovná (2006). Okrem toho má na konte aj ďalšie tri nominácie na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied, a to za snímky Šialenstvo kráľa Juraja (1994), Gosford Park (2001) a The Last Station (2009). Účinkovala tiež napríklad v sérii britských kriminálnych filmov Hlavný podozrivý (1991 - 2006), komédii Hore bez (2003), televíznom filme Kráľovná Alžbeta (2005), trileroch Na odstrel (2009) a Dlh (2010), akčnej komédii RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční (2010) a jej pokračovaní Red 2 (2013), dramédii Láska na kari (2014) či životopisných snímkach Hitchcock (2012) a Trumbo (2015). Okrem toho prepožičala hlas dekanke Hardscrabble - dračici z animovaného filmu Príšerky: Univerzita (2013). Za výkon v hre The Audience jej vlani udelili divadelnú cenu Tony. Od roku 2013 má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

Viac o téme: Helen Mirren
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu