Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pamätáte si na svojského mimozemšťana Alfa? Zomrel herec, ktorý ho stvárňoval

Alf Zobraziť galériu (2)
Alf (Zdroj: FB / Gordon "ALF" Shumway)

Vo veku 76 rokov zomrel herec Michu Meszaros, ktorý stvárnil mimozemšťana Alfa v rovnomennom komediálnom seriáli televízie NBC. O jeho nedeľňajšom úmrtí informoval Meszarosov manažér Dennis Varga, napísala dnes agentúra AP.

Meszarosa previezli do nemocnice v Los Angeles pred niekoľkými dňami po tom, ako ho našli bezvládneho v jeho dome. Odvtedy bol v kóme.


Mohlo by vás zaujímať:Bláznivý ufón z planéty Melmac: 10 vecí, ktoré ste o Alfovi netušili


Americký herec maďarského pôvodu, rodným menom Mihály Mészáros, sa narodil v roku 1939 v Budapešti. Meral len 84 centimetrov a od tínedžerského veku vystupoval v cirkusoch.
Objavil sa tiež v niekoľkýchfilmochvrátane komédii „Big Top Pee-wee“ (1985) či „Freaked“ (1993). Známym sa však stal najmä vďaka úlohe mimozemšťana Alfa, za ktorého sa od polovice 80. rokov prezliekal v rovnomennom populárnom seriáli.

Michu Meszaros
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube)

Celotelový kostým mimozemšťana, ktorému hlas prepožičiaval iný herec a bábkar Paul Fusco, si Meszaros obliekol vždy, keď bolo Alfa potrebné natočiť v pohybe. Zvyšné scény sa však natáčali s bábkou, keďže kostým bol pomerne nepohodlný a pod svetlami reflektorov v ňom bolo aj veľmi horúco.

Viac o téme: AlfMichu Meszaros
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu