Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľa si nezarobili: Ford, Clooney, či Travolta za svoje životné úlohy dostali almužnu

Pulp Fiction: Historky z podsvetia Zobraziť galériu (6)
Pulp Fiction: Historky z podsvetia (Zdroj: internet)

Slávni filmoví herci dostávajú veľmi vysoké honoráre – teda väčšinou. Občas sa niektorá z hviezd objaví vo filmu za peniaze hlboko pod tým, na čo je zvyknutá. Môže to byť preto, že dotyčného projekt úplne nadchol, režisér je jeho kamarát – alebo jednoducho potrebuje znovu naštartovať stagnujúcu kariéru. Spravodajský server news.com.au pripravil prehľad niekoľko z tých, ktorí boli ochotní hrať doslova za drobné.

Jonah Hill (32)

Zatiaľ čo Leonardo DiCaprio za svoju rolu vo filme Vlk z Wall Street dostal 25 miliónov dolárov, Jonah Hill si na účet pripísal len 60 000 dolárov. „Dali mi najnižšiu možnú sumu, to bola ich jediná ponuka,“ povedal Hill v roku 2014 Howardovi Sternovi. Ale ani na sekundu nezaváhal azmluvu podpísal.

„Pre mňa to nebolo openiazoch, to ani náhodou,“ dodal. „Predal by som aj vlastný dom adal by som im všetky svoje peniaze, len aby som mohol pracovať srežisérom Martinom Scorsesem. Dal by som za to všetko na svete. Akedykoľvek by som to bez váhania urobil znovu.“ Hill za svoju rolu vtejto snímke získal nomináciu na Oscara.

Jonah Hill
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Harrison Ford (73)

Harrison Ford bol relatívne neznámy, keď súhlasil stým, že bude nahadzovať repliky hercom na konkurze na roli princeznej Leiy aLuka Skywalkera vprvom filme zo série Star Wars. „Ja som si myslel, že tam len vypomáham,“ povedal Ford vminuloročnej relácii Good Morning America. Ale na režiséra Georga Lucasa urobila jeho nahrávanie taký dojem, že Fordovi ponúkol rolu Hana Sola, samozrejme za minimálny honorár.

„Spýtal som sa: „Za koľko?“ Aoni na to: „Za 1000 dolárov týždenne.“ Ja som odpovedal: „Nie.“ Ale urobil som to, točil som za 1000 dolárov týždenne.“ Ako všetci vedia, toto rozhodnutie sa Fordovi vyplatilo a za to, že sa do tejto kultovej úlohy vrátil vzatiaľ poslednej snímke Star Wars: Sila sa prebúdza, už dostal zhruba 33,5 miliónov dolárov.

Harrison Ford
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:10 najväčších výplat v histórii filmu: Z hollywoodskych platov sa vám zatočí hlava


George Clooney (55)

Striebrovlasý elegán v roku 2005 nielen režíroval historickú drámu Dobrú noc aveľa šťastia, ale ako spoluautor sa podieľal ina scenári avo filme si dokonca aj zahral. Film zarobil celosvetovo 54 miliónov dolárov, ale Clooney dostal vyplatené len 120000 dolárov.

Veľa si nezarobili: Ford,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

John Travolta (62)

Kariéra Johna Travoltu bola vpodstate mŕtva vdobe, keď sa Quentin Tarantino snažil nájsť vhodných hercov do svojho filmu Pulp Fiction: Historky zpodsvetia, ktorý mal premiéru vroku 1994. Keď Michael Madsen oznámil, že nemôže hrať postavu Vincenta Vegu, Tarantino ponúkol Travoltovi šancu na oživenie jeho kariéry. Presne to sa mu touto snímkou splnilo, ikeď bankovému kontu tým príliš nepomohol.

„Myslím, že Travolta pracoval sedem týždňov azarobil 140 000 dolárov,“ povedal pre Vanity Fair producent Lawrence Bender. Za svoju rolu však získal nomináciu na Oscara a film mal celkom sedem nominácií.

John Travolta
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Ostali im len oči pre plač: Títo herci odmietli úlohy v top filmových hitoch


Bill Murray (65)

Legendárny herec súhlasil, že bude hrať vo filme režiséra Wesa Andersona z roku 1994 Ako som balil učiteľku za 9000 dolárov. Ale to nie je všetko. Výkonný predstavitelia štúdia Disney údajne Wesovi Andersonovi povedali, že sa musí vzdať scény, ktorá si vyžadovala vrtuľník, pretože by bola príliš drahá. Keď sa o tom dozvedel Murray, dal režisérovi šek na 25 000 dolárov, aby pokryl nájom za vrtuľník. Táto scéna bola nakoniec aj tak vystrihnutá a Anderson si nepreplatený šek schoval na pamiatku.

Bill Murray
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Harrison FordGeorge ClooneyJohn TravoltaJonah HillBill Murray
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu