Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zabudol na svojho kamaráta? Toto je reakcia Terence Hilla na úmrtie filmového kolegu

Bud Spencer a Terrence Hill Zobraziť galériu (2)
Bud Spencer a Terrence Hill

Talianska verejnosť sa naposledy rozlúči so zosnulým hercom Budom Spencerom na radnici v Ríme už v stredu. Pohreb umelca, ktorý zomrel v pondelok večer v kruhu blízkych vo veku 86 rokov, sa uskutoční vo štvrtok, informovali dnes tlačové agentúry ANSA a DPA. Na pietnom obrade v rímskom kostole Santa Maria in Montessanto sa vo štvrtok očakáva podľa rovnakých zdrojov celý rad prominentných smútočných hostí.

Pocity mnohých vyjadril zrejme v bezprostrednej reakcii na smutnú správu taliansky premiér Matteo Renzi, ktorý na jednej zo sociálnych sietí napísal: „Ciao Bud Spencer. Mali sme Ťa radi“.


Mohlo by vás zaujímať:Svet prišiel o ďalšiu legendu: Zomrel herec Bud Spencer (†86)


Oficiálna reakcia dlhoročného filmového partnera zosnulého, Terenca Hilla, nie je zatiaľ známa, pretože sa viacero jeho údajných reakcií na webe nepodarilo overiť.
Bud Spencer pritom aj v rozhovoroch, ktoré poskytol v nedávnej minulosti, spomínal ich pretrvávajúce priateľstvo, pravidelné telefonické rozhovory, ako aj Hillove návštevy u nich doma počas jeho návštev v Taliansku.

Bud Spencer a Terrence
Zobraziť galériu (2)

Zdravotné problémy sužovali rodáka z Neapola, niekdajšieho olympionika v plávaní z rokov 1952 a 1956, ako aj bývalého reprezentanta vo vodnom póle, vlastným menom Carla Pedersoliho, už dlhší čas. Príčina jeho úmrtia však zatiaľ nie je známa.

Umelec, ktorý začínal na striebornom plátne ešte v 50. rokoch minulého storočia, tvoril od sklonku 60. rokov filmovú dvojicu s Terenceom Hillom (vlastným menom Mariom Girottim), s ktorým nakrútil mnoho úspešných akčných komédií a spaghetti westernov. Ich popularita dosiahla vrchol v 70. rokoch 20. storočia. Medzi najznámejšiefilmyBuda Spencera patria okrem iných Boh odpúšťa... ja nie! (1967), Tromfové eso (1968), Pravá a ľavá ruka diabla (1970), Malý unavený Joe (1972), Ak sa nahneváme, budeme zlí (1974), Policajt v Hongkongu (1975), Charleston (1977), Dvaja ničomníci (1977), Miliónový chrobák (1980), Banánový Joe (1982) či Dvojníci (1984).

Viac o téme: Bud SpencerTerence Hillúmrtie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu