Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Oscarový herec McConaughey si našiel novú prácu: Prestalo ho baviť herectvo?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Neprestalo, ale je na čase podeliť sa. Matthew McConaughey nebude viac len hercom, ale stane sa učiteľom na univerzite a so svojimi dlhoročnými skúsenosťami sa podeli so žiakmi filmovej triedy. Je jedným z piatich hercov, ktorého filmy zarobili viac než miliardu, ako herec získal množstvo ocenení, aj to najprestížnejšie – Oscara. Pre žiakov tak bude určite obrovským prínosom

Americký herec Matthew McConaughey bude vyučovať na Texaskej univerzite v Austine. Oficiálnym profesorom sa na vyučovaní stane Scott Rice. Avšak štyridsaťšesťročný rodák z mesta Uvalde bude na filmovomkurze asistovať spolu s režisérom Garym Rossom, s ktorým nakrútil snímku Free State of Jones (2016).

Oscarový herec McConaughey si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)


​Mohlo by vás zaujímať:Charizmatický fešák odhalil tajomstvo: Fúha, túto herečku som vždy miloval!​


Začiatok kurzu naplánovali na jeseň tohto roka a predmet, ktorý bude herec vyučovať, sa bude volať "Pokročilá produkcia: Od scenára k plátnu". Žiaci by sa podľa popisu predmetu mali pozrieť "za scénu", v čom im herec a režisér určite pomôžu. Univerzita sa pochválila aj na sociálnej sieti Twitter s popiskom "Zoznámte sa s profesoromMcConaugheym".

Kariéra Matthewa McConaugheya sa naplno rozbehla v roku 1996, keď stvárnil právnika Jakea Brigancea v adaptácii knihy Čas zabiť (1989) autora bestsellerov Johna Grishama. Účinkoval aj v snímkach Kontakt (1997), Amistad (1997), Svadby podľa Mary (2001), Ako prísť o muža za 10 dní (2003), Sahara (2005), Lemra lemravá (2006), Obhajca (2011), Reportér (2012), Bahno z Mississippi (2012) a Magic Mike (2012).

Oscarový herec McConaughey si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

V roku 2013 sa predstavil vo filmoch Vlk z Wall Street a Klub poslednej nádeje, pričom za stvárnenie muža trpiaceho AIDS v druhom menovanom získal Oscara, Zlatý glóbus či cenu SAG. Diváci a diváčky ho môžu poznať aj z prvej sezóny seriálu Temný prípad (2014). V roku 2014 sa ukázal v sci-fi Interstellar. Od roku 2014 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Herec s režisérom Rossom (vpravo).
Zobraziť galériu (4)
Herec s režisérom Rossom (vpravo).  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Mtthew McConaugheyTexaská univerzita
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu