Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sexi Catwoman aj v 50 patrí k najkrajším herečkám: A opäť odhodila šaty!

Catwoman Zobraziť galériu (4)
Catwoman (Zdroj: Warner Bros)

Krehká, emotívna, pracovitá, krásna a tiež veľmi talentovaná. Podľa časopisu People bola vyhlásená za jednu z päťdesiatich najkrajších ľudí sveta, má na konte Oscara a s veľkým úspechom si strihla Bondovo dievča v zatiaľ najdrahšej a vizuálne najpútavejšej bondovke. Americká herečka Halle Berry sa dožíva 50 rokov.

Halle Berry pochádza zo zmiešanej rodiny. Jej otec bol Afroameričan a matka beloška. Narodila sa 14. augusta 1966 v Clevelande, v americkom štáte Ohio. Rodičia sa rozviedli keď mala štyri roky a tak vyrastala len s mamou a s mladšou sestrou. V sedemnástich sa po prvýkrát objavila na javisku ako víťazka celoamerickej súťaže mladistvých Missiek a hneď sa vrhla na prácu v modelingu. Na televíznych obrazovkách zažiarila v roku 1989 v seriáli "Living Dolls" a z neho ju cestičky osudu zaviedli až do filmu Spika Leeho Jungle fever (Horúčka džungle, 1991). Herečka v ňom stvárnila dievčenskú trosku, závislú na cracku.

Sexi Catwoman aj v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Svojím výstupom v Leeho filme zaujala, aj keď išlo o drobnú rolu. A tak jej boli okamžite ponúknuté ďalšie. Zaskvela sa v The Last Boy Scout (Poslednom skautovi, 1991). V Bumerangu (1992) bola milostným objektom Eddieho Murphyho. Tu už na seba dokázala strhnúť toľko pozornosti, že dostala možnosť byť lídrom úspešného seriálu Queen (1993). Hrala v ňom hlavnú postavu mladej černošky, bojujúcej proti krutému osudu otrokyne.

Srdcervúci odkaz Halle Berry: Zastavme nezmyselné zločiny, zmeňme svet!

V sci-fi Bryana Syngera (X-MEN, 2000) sa stala prvou afroamerickou predstaviteľkou komixovej hrdinky. Snímka bola jednou z najväčších hitoviek roka 2000. Berry zaujala aj vo filme Swordfish: Operace Hacker (Operácia: Swordfisch, 2001).Za svoju nahotu získala dva a pol miliónový honorár, o akom mohla dovtedy len snívať. Režisér Marc Forster jej v roku 2001 za honorár 100.000 amerických dolárov ponúkol ďalšiu úlohu v hereckej dráme Monster's Ball (Ples príšer, 2001). Prvýkrát v histórii filmu tak dostala Afroameričanka Halle Berry v roku 2001 za svoj výkon Zlatý Glóbus i Oscara za najlepšiu herečku roka.

Halle Berry - Swordfish:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube)

Bývalá bondgirl však nemala veľké šťastie v láske. Na prvú svadbu sa nechala zlomiť až v tridsiatke a vydala sa zabaseballového hráča Davida Justica. Po troch rokoch čakal dvojicu rozvod. Ani ďalšie manželstvo so spevákomEricom Benétom sa neprenieslo cez tri roky. Posledným manželom sa stal herec Olivier Martinez. Tento vzťah však po dvoch rokoch skrachoval.

Krásna Halle Berry sa aj v päťdesiatke vie poriadne predviesť. Veď na prvej fotke, ktorú uverejnila nedávno na sociálnych sieťach, sa ukázala hore bez. A rozhodne sa nemá za čo hanbiť!

Halle Berry
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Archív H.B./Instagram)

Viac o téme: James BondHalle BerryCatwoman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu