Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tromfne aj mladšie kolegyne: Toto je tajný recept, ako byť stále sexi aj v sedemdesiatke!

Susan Sarandon Zobraziť galériu (6)
Susan Sarandon (Zdroj: SITA)

Americká herečka Susan Sarandon má jedného Oscara, tri deti a žiadnu plastiku. A body v anketách o najkrajšiu ľudí planéty ju vzrušujú menej ako účasť na demonštrácii za správnu vec. Umením elegantne starnúť udivuje táto hollywoodska hviezda kdekoho. Vo svojich sedemdesiatich, ktoré dnes oslávi, je stále sexi.

"Film by mal baviť, meniť vás a provokovať. Je super, keď si ho pamätáte ešte druhý deň," hovorí majiteľka ospevovaných vnád z katolíckej rodiny, ktorá vie byť šľapkou, lesbou, mníškou či čarodejnicou, predovšetkým však ženou s názorom. Herectvo je pre ňu spôsob, ako si užiť všetku zábavu na svete, a tiež všetku bolesť: "Bežný človek nemá možnosť byť v jednom živote zároveň matkou a rádovou sestrou, nestane sa mu, že keď zabije človeka, bude nominovaný na Oscara."

Susan Sarandon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Štvornásobné obchádzanie okolo tejto ceny premenilana piaty pokus: za úlohu rádovejsestry Heleny vo väzenskejdráme Mŕtvy muž prichádza (1995), ktorá sympatizuje s vrahom sj sjeho obeťami. Na udeľovaní Oscarov raz protestovala proti neprijatiuhaitských utečencov pozitívnych naHIV imigračnými úradmi USA. Tiež sa postavila aj proti vojne v Iraku. S organizáciou MADRE sa stará o obete vojnových konfliktov v Latinskej Amerike a občas hrá divadlo pre schizofrenikov z Mount Sinai Hospital. Je veľvyslankyňou dobrej vôle UNICEF.


Mohlo by vás zaujímať:


Susan išla vždy do všetkého s vervou. Do filmových dejín vošla scénouz filmu Atlantic City (1980), kde si natierala prsia citrónmi: "Vtipálkoviami posielali citróny v reštauráciách, dostávala som ich aj poštou."Na konte má aj iné kúsky: lesbičku vo výtvarne štylizovanom hororeHlad (1983), kde zvádzala Catherine Deneuve. Sexuálne agresívnubaseballovúfanúšičkuAnnie v Durhamských býkoch (1988). Tam sa zoznámila aj so svojím partnerom, s o 12 rokov mladším režisérom Timom Robbinsom: "Tim je skvelou kombináciou výstrednosti a tradičných hodnôt."

Susan Sarandon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Show a kostol k jej životu patria. Jej otec Phillip spieval po nočných kluboch, pracoval v reklame, robil televízneho producenta, a zároveň bol veľmi pobožný. Susan Abigail Tomalingová sa narodila 4. októbra 1946 ako prvéz deviatich detí v mestečku Edison pri New Yorku. Na katolíckej univerzite vo Washingtone stretla Chrisa Sarandonaa aby spolu mohli žiť, vzali sa. Vydržalo im to desať rokov.

Susan Sarandon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Susan pracovala ako modelka a robila manželovi manažérku. Nakoniec dostala namiesto neho rolu sama v snímke Joe z roku 1970. O pár rokov neskôr zažiarila v kultovom muzikáli The Rocky Horror Picture Show. Potom prišiel Louis Malle. Po hlavnejúlohev nostalgickej retrosnímke Dievčatko ju obsadil do spomínaného komediálnejmelodrámyAtlantic City. Úloha osamelejčašníčkySally prežívajúcej osudový vzťah so starnúcim gangstrom jej vyniesla prvú nomináciu na Oscara.

Susan Sarandon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Siahala po ňom ešte trikrát: za zatrpknutú,ale nezlomenú Louisu v road movie Thelma a Louise (1991), za matku bojujúcuo život synčeka v Lieku pre Lorenza (1992) a za advokátku v thrilleri Nebezpečný klient (1994). Slávnou komédiouČarodejnice z Eastwicku z roku 1987 bola podstatne menej nadšená ako diváci - musela predstierať hru na violončelo, levitáciu nad bazénom a posadnutosť Jackom Nicholsonom.

V roku 2012 vo festivalových Karlových Varoch predstavila nezávislú komédii bratov Duplassových s názvom Jeff. A na sex-appeal má táto partnerka oveľa mladších mužov originálny recept: "Pred tým, než som mala deti, som si myslela, že byť sexiznamená nosiť šialene krátke sukne a nemať podprsenku. Teraz už mám pocit, že ide hlavne o to, žiť naplno. Užívať každý moment. To je sexi. "

Susan Sarandon
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Susan SarandonThelma a Louise
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu