Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nočná mora Bena Stillera: V boji s rakovinou mu pomáhal Robert De Niro!

Ben Stiller Zobraziť galériu (2)
Ben Stiller (Zdroj: SITA)

Americký herec, komik a filmár Ben Stiller prezradil, že mu pred dvoma rokmi diagnostikovali rakovinu prostaty a následne podstúpil úspešnú operáciu, pri ktorej mu prostatu odstránili. Päťdesiatročný rodák z New Yorku to uviedol dnes v rozhovore pre rozhlasovú reláciu Howarda Sterna.

"Prišlo to znenazdajky. Vôbec som o tom netušil. U nás v rodine nemal nikto rakovinu prostaty, no môj doktor začal mať podozrenie po tom, ako mi počas prehliadky spravil jednoduchý krvný test na PSA (prostatický špecifický antigén, pozn. SITA) a mal som zvýšené hodnoty. Prvýkrát mi tento test spravil, keď som mal 46 rokov, no ak by sa tak nestalo, tak by som o tom doteraz nevedel. Po šiestich mesiacoch mi test spravil znova a hodnoty boli ešte vyššie. Vtedy som začal mať trochu obavy. Následne mi spravili aj iné vyšetrenia vrátane magnetickej rezonancie a biopsie, ktoré pred dvoma rokmi potvrdili rakovinu prostaty," uviedol herec.

Ben Stiller v komédii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube)

"V prvom momente som nevedel, čo sa bude diať. Bál som sa. Keď vám diagnostikujú rakovinu, tak všetko ostatné vo vašom živote sa zrazu zastaví. Nemôžete nič plánovať, lebo neviete, čo sa stane. Ako prvé, čo som spravil, keď mi zistili rakovinu, bolo, že som šiel na internet, aby som si niečo o tom zistil. Našiel som, že aj Robert De Niro ju mal. Tak som mu hneď zavolal," vyhlásil s tým, že teraz sa rozhodol o svojej diagnóze verejne hovoriť, pretože chce pomôcť druhým ľuďom. "Chcem o tejto téme hovoriť, pretože mám pocit, že ten test mi zachránil život. Rakovina prostaty je druhou najsmrteľnejšou rakovinou, je však tiež aj jednou z tých, pri ktorých máte najväčšie šance na prežitie, ak vám ju zistia v počiatočnom štádiu," dodal herec, ktorý následne o svojej rakovine napísal aj esej na portáli Medium.

Na komika Jima Carreyho sa valí žaloba: Dopomohol priateľke k samovražde?

Benjamin Edward Meara Stiller sa stal známym vďaka filmu Niečo na tej Mary je (1998). Neskôr sa si zahral v snímkach ako Protivný svokor (2000), Kňaz, rabín a blondínka alebo keď sa traja majú radi (2000), Zoolander (2001), Taká zvláštna rodinka (2001), Tú starú treba zabiť! (2003), Vybíjaná: Choď do toho na plné gule (2004), Starsky a Hutc (2004), Riskni to s Polly (2004), Jeho foter, to je lotor! (2004), Noc v múzeu (2006), Tropická búrka (2008), Noc v múzeu 2 (2009), Greenberg (2010), Fotri sú lotri (2010), Majstrovský plán (2011), Susedská hliadka (2011), Tajný život Waltera Mittyho (2013), Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky (2014) či Zoolander No. 2 (2016).

Viac o téme: Ben Stiller
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu