Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Príšera, chlap či oholená hlava: Tieto krásky spravia pre svoje úlohy všetko!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: internet)

Sú krásne a talentované. Všetci muži sa na nich radi pozrú aspoň jedným očkom. Tieto herečky však vo svojich snímkach neraz ukázali, že im nejde len o povrchovú krásu, ale najmä o čo najvernejšie stvárnenie ich postáv. Neváhali sa preto vzdať krásy, aby im diváci uverili.

Hilary Swank

Príšera, chlap či oholená
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Hilary Swank sa svojho elegenatného výzoru zbavila hneď v dovch svojich úlohách. Jednou z nich bola odstrkovaná a naštvaná boxerka Maggie, ktorá zúfalo túžila po uznaní. Hilary si v tejto úlohe oddrela svoje. Box dá naozaj zabrať. No úloha, ktorá ju naozaj zmenila bola rola Teena Brandonovej alias Brandona vo filme z roku 1999 Chlapci neplačú. Stvárnila totiž ženu, ktorá utiekla do iného mesta a má už dlho pocit, že sa narodila v nesprávnom tele. Ako Brandon sa však stretla s nepochopením, násilím a urážkami. Hilary získala za túto úlohu natočenú podľa skutočnej udalosti cenu Oscara za herečku v hlavnej úlohe.

Anne Hathaway

Príšera, chlap či oholená
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Túto krehkú krásku si mnohí pamätajú z Denníka princeznej, kedy sa zo škaredej labute Mie zo dňa na deň stala princezná. Jej krásas vynikala aj v iných filmoch, no v novodobých muzikálových Bedároch vonkoncom nešlo o výzor. Hathaway si ostrihala vlasy úplne na krátko a nesúmerne, aby čo najlepšie stvárnila strápenú Fantine. Po boku Hugha Jackmana a Russella Crowea vynikla aj svojím hlasom.

Charlize Theron

Príšera, chlap či oholená
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

O talente tejto herečky nemôžeme pochyovať. Juhoafrická kráska Charlize Theron stvárnila mnoho postáv, no práve jednou z tých najškaredších sa zrejme zapíše do novodoých filmových dejín. Zahrala si vo filme Monštrum (2003) a za hlavnú úlohu získala aj Ocara. Mnohí jej fanúšikovia ju nespoznali. Niet divu, sériovejvrahyniAileen Wuornos opäť vdýchla život. Theron učite každý zhltol jej rolu aj s návnadou.


Mohlo by vás zaujímať:S týmito hercami sa pracuje naozaj ťažko: Lietajú nadávky, vyhrážky aj päste!


Vanessa Hudgens

Príšera, chlap či oholená
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Populárna detská hviezdička to po troch filmoch High School Musical nemala ľahké. Vymaniť sa z roly nevinného dievčatka býva ťažké, najmäčo sa týka mladých celebritiek. Vanessa hudgens si zahrala menšie úlohy v niekoľkých filmoch. no nič väčšie ju zatiaľ nepostretlo. Snaha sa však cení a v jej prípade jej fanúšikovia nemajú čo zazlievať. Vyzerala všelijak, no v úlohe mladej Apple by ju spoznal málokto. Treba skúšať šťastie všade a snáď sa jej raz zadarí dostať medzi tie najlepšie.

Kate Winslet

Príšera, chlap či oholená
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Kate Winslet netreba predstavovať. Táto skvelá herečka si zahrala v mnohých skvelých filmoch, kde ukázala svoj nepopierateľný talent. V dvoch z nich si zahrala so svojím dlhoročným kamarátom Leonardom DiCapriom (Núdzový východ, Titanic) a vo svojej zatiaľ jedinej oscarovej úlohe si zahrala Hannu, ktorá mala ťažký osud a nechávala si predčítavať knihy a texty. Ako čas ubiehal, menila sa aj Hanna a s ňou aj Kate Winslet. V starobe sa zmenila takmer na nepoznanie.

Natalie Portman

Príšera, chlap či oholená
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Natalie Portman sa v roku 2005 predstavila vo futuristickej snímke V ako Vendeta. Ide o príbeh mladej Evey, ktorá ja maskovaným mužom zachránená v situácii, kedy jej šlo o život. To však pochopí až neskôr, zo začiatku si totiž myslí, že ide o únos. Kvôli tejto úlohe si Portman oholila svoje krásne vlasy úplne dohola. Vo filme ju táto úloha zmenila na nepoznanie, no na červenom koberci nosila aj tento účes s noblesou.

Rooney Mara

Príšera, chlap či oholená
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA, internet)

Rooney Mara patrí k mladým hollywoodskym talentom, ktorý si všimli vo filme Muži, ktorí nenávidia ženy (2011). Niektorým divákom však dalo zabrať, aby ju mimo kamier spoznali. V úlohe Lisbeth Salanderovej vo filme podľa knižnej predlohy totiž vyzerala úplne inak. Mala šialený účes, piercingy a iné úpravy tela a tváre. Jej rola si to vyžadovala a treba uznať, že ju stvárnila veľmi dôveryhodne.

Viac o téme: Natalie PortmanAnne HathawayKate WinsletCharlize TheronHilary SwankVanessa HudgensRooney Mara
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu