Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

20 faktov o Leonardovi DiCapriovi, o ktorých ste nevedeli!

Leonardo DiCaprio Zobraziť galériu (6)
Leonardo DiCaprio (Zdroj: SITA)

Leonardo DiCaprio(41) patrí bezpochyby k najlepším a najúspešnejším hercom súčasnosti. Je pravidelne obsadzovaný do filmových trhákov a svoje úlohy zvláda priam bravúrne. Svedčí o tom aj jeho nominácia a napokon zisk Oscara pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe v roku 2016, a to za jeho výkon vo filme The Revenant.

Určite uznáte, že Leonardo si Oscara naozaj zaslúžil. Veď vminulosti nás už mnohokrát presvedčil osvojich hereckých kvalitách. Za zmienku stoja jeho výkony vo filmoch Veľký Gatsby (2013), Vlk zWall Street (2013), Počiatok (2010), Krvavý diamant (2006), Letec (2004), Chyť ma, ak to dokážeš (2002), či jeho staršie, no nemenej kvalitné snímky ako Pláž (2000), Rómeo aJúlia (1996) aBasketbalistov denník (1995). Ato je len menší výber zjeho hereckej kariéry.

20 faktov o Leonardovi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: buzfeed.com)

To všetko je oLeonardovi všeobecne známe. Tento výnimočný herec je však zaujímavý aj ako človek aosobnosť. Preto sme si pre vás pripravili zopár zaujímavých informácií, oktorých ste možno ani len netušili!

1. Jeho celé meno je Leonardo Wilhelm DiCaprio.

2. Leonardo DiCaprio je vlastne pôvodom Európan. Jeho matka je Nemka aotec je spolovice Nemec aspolovice Talian.

3. Krstné meno dostal herec po nemenej známom Leonardovi da Vinci. Keď si hercova matka vtehotenstve prezerala jeho obraz, malý Leo ju vbruchu prvýkrát kopol. Abolo rozhodnuté!

Prečítajte si ešte:Úlohy, vďaka ktorým by mohol mať Oscara skôr: DiCaprio ich však odmietol!

4. Leonardo je známy svojím sociálnym cítením. Vroku 1998 zasponzoroval miestnu knižnicu vLos Feliz, kde zakúpil počítače za 35 tisíc dolárov. Prečo práve táto knižnica? Je totiž postavená na mieste domu, kde Leo vyrastal.

5. Leo si vraj nebol istý, či má prijať úlohu Jacka vTitanicu. Tento druh filmov sa mu nepozdával. Napokon sa však rozhodol dobre. Práve Titanic mu priniesol celosvetovú popularitu.

Titanic
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

6. Vjednom rozhovore sa Leonardo priznal, že vo filme Letec si tak trochu pripomenul vlastnú mladosť. Vraj, takisto ako hlavná postava filmu, trpel vdetstve obsedantno-kompulzívnou poruchou.

7. DiCaprio podporoval vprezidentských voľbách vUSA vroku 2004 protikandidáta Georga Busha – Johna Kerryho. Predniesol viac ako 20 prejavov, vktorých tiež vyzdvihol záujem Kerryho oživotné prostredie.

8. Vprezidentských voľbách vroku 2008 zas venoval 2800 dolárov na kampaň Baracka Obamu. Je to maximálna suma, ktorú môže jednotlivec na kampaň venovať.

9. Jedným zLeových najlepších priateľov je Mark Wahlberg. Keď však pred rokmi spolupracovali na filme Basketbalistov denník, sa vraj nenávideli.

10. Počas natáčania filmu Krvavé diamanty si Leo vjuhoafrickom sirotinci na diaľku adoptoval dievčatko. Každý mesiac jej posiela peniaze ačasto spolu telefonujú.

Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

11. Otázka životného prostredia mu zďaleka nie je ľahostajná. Je zakladateľom nadácie Leonardo DiCaprio Foundation, ktorá sa od roku 1998 venuje problémom ako globálne otepľovanie, čistota pitnej vody, či obnoviteľné zdroje energie. Tieto svoje postoje deklaroval aj pri preberaní Oscara, kde upozornil práve na globálne otepľovanie. Naozaj chvályhodné!

Zaujme vás:Nezostalo len pri rečiach! Zo sumy, ktorú venoval DiCaprio ochrane prírody, sa vám zatočí hlava

12. Leo je mierovým vyslancom OSN votázkach súvisiacich sklimatickými zmenami.

13. Oživotnom prostredí nielenže veľa hovorí, ale aj koná! Napríklad venoval milión dolárov na ochranu voľne žijúcich tigrov, tri milióny na vytvorenie protipytliackych hliadok aďalšie tri milióny na ochranu žralokov amorských cicavcov.

14. Leo je zároveň aktivistom za práva gayov alesbičiek.

20 faktov o Leonardovi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

15. Počas svojho života stihol randiť sviacerými topmodelkami, medzi inými aj Naomi Campbell, Helena Christensen, Amber Valletta, Eva Herzigová, Bar Rafaeli, či Gisele Bündchen. Aakú ženu hľadá? „Pokornú, so zmyslom pre humor anie príliš dramatickú.“

Ach, tie letné lásky: Aj hviezdy vedia stratiť hlavu - toto sú ich romániky!

16. Leo nikdy nedrogoval. Ale vždy, keď mal zahrať drogovo závislého, skontaktoval sa stakým človekom asledoval jeho správanie, aby bol jeho herecký výkon čo najlepší.

Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

17. SKate Winslet, ktorá bola jeho hereckou láskou vTitanicu, je Leonardo aj po rokoch veľmi dobrý priateľ.

Prečítajte si:VIDEO DiCapria a Kate Winslet vás dostane: Takýto vzťah sa len tak nevidí!

18. Vzačiatkoch kariéry mu jeho agent odporučil, aby si zmenil meno na nejaké viac americké. Návrh znel „Lenny Williams“. Leonardo si nenechal poradiť aspravil dobre.

19. Leo už trikrát takmer zomrel! Počas potápania pri pobreží Južnej Afriky sa ocitol zoči-voči veľkému bielemu žralokovi. Potom sa mu zas pri parašutistickom zoskoku neotvoril padák. Našťastie, Leo mal záložný padák. Ado tretice počas letu, kedy sedel vbiznis triede, videl na vlastné oči explóziu krídla lietadla, ktoré opísal ako „ohnivú guľu“. Pilot musel núdzovo pristáť.

20. Jeho majetok sa odhaduje na 220 miliónov dolárov.

Čo si oLeonardovi DiCapriovi myslíte vy? Patrí kvašim obľúbeným hercom? Nesporne je to veľký talent azaujímavá osobnosť.

Viac o téme: Leonardo DiCaprio
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu