Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jedna postava, veľa hercov: Kto bol najlepší Batman, Superman či Agent 007?

Sám doma, Batman, Superman, James Bond Zobraziť galériu (6)
Sám doma, Batman, Superman, James Bond

Úspešné a notoricky známe filmové postavy si za roky objavovania sa na televíznych obrazovkách a plátnach kín zahralo viacerí herci. Niektorí si vyslúžili väčšiu slávu a úspech ako tí druhí. Takto sa menili herci v známych postavách v priebehu rokov. Ktorý Superman, Batman, James Bond či Sám doma sa vám pozdával najviac?

Superman

Superman
Zobraziť galériu (6)

Známeho komiksového hrdinu zdielne DC stvárnili viacerí kvalitní herci. Najznámejším Kryptoňanom svlajúcim červeným plášťom sa vroku 1978 stal vtedy ešte neznámy Christopher Reeve, ktorý si ho zahral až vštyroch filmoch. Vúspešnom seriáli Clarka Kenta zase stvárnil sympatický Dean Cain, ktorému sekundovala „zúfalka“ Teri Hatcher. Rok 2006 priniesol snímku Superman sa vracia shlavným hrdinom vpodobe Brandona Routha. Ten sa vsúčasnosti objavuje predovšetkým vseriáloch. Na plátna kín sa Superman opäť vrátil vroku 2013 ako Muž zocele avhlavnej úlohe sa predstavil Henry Cavill. Ten sa neskôr objavil aj vo vojne sBatmanom. Nesmieme však zabudnúť ani na seriál Smallville, kde si rolu superhrdinu strihol Tom Welling. Mimochodom, on adokonca ani Chirstopher Reeve neboli spočiatku fanúšikmi Supermana.

Predstaviteľ najnovšieho Supermana chce byť ďalším hrdinom: Zuby si brúsi na túto rolu

Batman

Batman
Zobraziť galériu (6)

Aj Gotham City potrebovalo svojho ochrancu, preto sa na pomoc mestu pred Jokerom ainými zločincami podujal maskovaný Batman. Avo filmovom prevedení vďaka niekoľkým hercom. Úplne prvým bol Michael Keaton atúto úlohu si zopakoval aj vsequeli Tima Burtona Batman sa vracia. Hoci sa dokázal prevteliť do boháča Brucea Waynea, oveľa viac zaujal Jack Nicholson vúlohe šialeného Jokera. To vpodstate platilo do príchodu Christiana Balea vo všetkých batmanovkách. Vnich sa vroli hlavného hrdinu predviedol aj Val Kilmer či George Clooney. Milovníkov batmanoviek si bez väčších debát podmanil spomínaný Christian Bale, noúspech vtejto úlohe zaznamenal aj Ben Affleck ato vďaka snímke Batman vs Superman.

Mohlo by vás zaujať:5 hollywoodskych filmov, o ktorých ste nevedeli, že ich režíroval Slovák

James Bond

James Bond
Zobraziť galériu (6)

Jeden agent, viac ako päťdesiat rokov ašesť hercov. Ako prvý prepožičal kráľovi bitiek aspální tvár Sean Connery, ktorý agenta 007 stvárnil šesťkrát. Kvôli jednému filmu ho vystriedal George Lazenby. Po ňom prišiel na rad najdlhšie slúžiaci Roger Moore. Ten sa vroli Jamesa Bonda predviedol až sedemkrát. Vdvoch filmoch bol Bondom Timothy Dalton, ktorý udivákov príliš neuspel, Pierce Brosnan si ho zahral štyrikrát. Zatiaľ posledným agentom sa stal Daniel Craig, ktorý necháva divákov stále na pochybách, či Spectre nebola jeho poslednou bondovkou.

Obľúbená i nenávidená komédia: Sám doma priviedol Culkina do dôchodku

Sám doma

Sám doma
Zobraziť galériu (6)

Nezabudnuteľným Kevinom zfilmovej série Sám doma je bezpochyby Macaulay Culkin, ktorého spostavou odvážneho malého výmyselníka spájajú aj vdospelosti. No zahral si ho len vtroch častiach: Sám doma, Sám doma: Stratený vNew Yorku anakoniec Sám doma abohatý. V menej známych azároveň oveľa menej úspešných častiach Kevina stvárnili iní detskí herci. Jedným znich bol aj Alex D. Linz, ktorý ako najmladší člen McCallisterovcov ostal doma kvôli chorobe. Ďalším Kevinom sa stal Mike Weinberg, po ňom aj Christian Martyn. Avšak ani jeden znich si divákov príliš nezískal. Darmo, Kevinom už navždy ostane len Culkin.

Viac o téme: BatmanSupermanSám domaJames Bond
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu