Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prosba slávneho herca vypočutá: Seagal dostal nečakaný darček priamo od Putina

(Zdroj: SITA/AP)

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét, ktorým udelil ruské občianstvo americkému hercovi, majstrovi bojových umení a hudobníkovi Stevenovi Seagalovi. Informovala o tom tlačová služba Kremľa.

Seagal počas nedávnej návštevy Južno-Sachalinska, kde bol hosťom Medzinárodného filmového festivalu, pred novinármi vyhlásil, že sa mu v Rusku veľmi páči. Ako uviedol, na Sachaline videl veľký potenciál pre podnikanie a nenamietal by, ak by dostal ruské občianstvo.

Šesťdesiatštyriročný rodák z Lansingu v Michigane je tak po Francúzovi Gérardovi Depardieum ďalším svetoznámym hercom, ktorému Putin udelil ruské občianstvo. Depardieu sa vo svojej vlasti ocitol pod paľbou kritiky po tom, ako sa pre dane presťahoval do Belgicka a oznámil, že sa vzdá francúzskeho občianstva. Rodák z Châteauroux získal ruské občianstvo v roku 2013.

Podľa agentúry TASS sa Depardieu netají svojím obdivom k Rusku. Chce dokonca založiť takzvaný klub nových Rusov určený pre cudzincov, ktorí prijali ruské občianstvo. V tejto veci už rokuje o spolupráci aj s americkým boxerom Royom Jonesom Jr., ktorý je tiež držiteľom ruského pasu a veľkým obdivovateľom krajiny.

Ruský pas má od roku 2011 i taliansky dirigent a klavirista Fabio Mastrangelo, ktorý okrem Petrohradu pôsobí aj v Jekaterinburgu a Novosibirsku, odkiaľ pochádza jeho manželka. Občanom Ruskej federácie je už tri roky aj dirigent gréckeho pôvodu Teodor Kurentzis, ktorý sa okrem hudby venuje v Rusku aj herectvu. V pripravovanom filme Dau ruského režiséra Iľju Chržanovského stvárni sovietskeho fyzika Leva Landaua.

Steven Frederic Seagal je známy napríklad z filmov Nico - Viac než zákon (1988), Ťažko ho zabiť (1990), Muž so znakom smrti (1990), Prepadnutie v Pacifiku (1992), Aljaška v plameňoch (1994), Prepadnutie 2: Temné územie (1995), Boeing 747 v ohrození (1996), Patriot (1998), Smrteľný zásah (2001), Zem krvavého slnka (2005), Machete (2010) alebo Cesta za pomstou (2014). Na konte má dva štúdiové albumy - Songs from the Crystal Cave (2005) a Mojo Priest (2006).

Viac o téme: Steven SeagalVladimír Putin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu