Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ben Stiller a Owen Wilson. Herecká dvojica, pri ktorej sa zaručene zasmejete!

Starsky & Hutch Zobraziť galériu (7)
Starsky & Hutch (Zdroj: telkac.sk)

Niektorí herci sa k sebe jednoducho hodia. Je medzi nimi akási zvláštna chémia. A ak sú vo filme spolu, je to omnoho väčšia zábava! To je aj prípad dvojice – Ben Stiller (50) a Owen Wilson (48). Už ste videli niektorý z ich spoločných vydarených filmov? Ako inšpiráciu vám prinášame zoznam tých najlepších.

„Veselá kopa“ Ben Stiller

Ben Stiller
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

V úlohe komedianta sa zrejme cíti najlepšie. Práve takýmto filmom sa venuje od začiatku svojej hereckej kariéry. Pochádza zhereckej rodiny, atak nikdy oinom povolaní ani neuvažoval. Začínal vosemdesiatych rokoch dvadsiateho storočia na Broadwayi, odkiaľ putoval do slávnej americkej televíznej show Saturday Night Live. Ďalším krokom bola jeho vlastná The Ben Stiller Show, za ktorú získal cenu Emmy. Tu mohol ukázať svoj herecký talent, ale najmä komediálnu dušu. Parodoval totiž slávne osobnosti afilmy. No vždy smierou a mimoriadne zábavne. Dnes je Ben Stiller úspešným scenáristom, režisérom a hercom. Jeho manželkou je herečka Christine Taylor, sktorou má syna adcéru.

Nočná mora Bena Stillera: V boji s rakovinou mu pomáhal Robert De Niro!

Charizmatický a zábavný Owen Wilson

Owen Wilson
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: ellentv.com)

Aj keď nie je typický krásavec acharakterizuje ho naozaj výrazný nos, charizma sa mu uprieť nedá! Owen síce zhereckej rodiny nepochádza, no herectvu sa venujú aj jeho dvaja bratia. Kto by otomto zábavnom hercovi povedal, že vmladosti chcel byť vojakom? Študoval totiž na vojenskej akadémii aneskôr na univerzite vTexase, kde sa zoznámil sWesom Andersenom (dnes režisér). Spolu natočili krátkometrážny film Bottle Rocket, kde Owen hral aWes ho režíroval. Film zožal festivalový úspech aOwen sa tak stal plnohodnotným hercom. SBenom Stillerom sa spriatelili vroku 1996 pri práci na filme Cable Guy. Ich priateľstvo trvá dodnes avzniklo zneho množstvo zábavných filmov. Owen nie je ženatý, no zpredchádzajúcich vzťahov má dvoch synov. Napriek tomu, že na plátnach kín je vždy usmiaty, vsúkromí sa liečil zdepresií.

Filmy Bena aOwena, ktoré sa oplatí vidieť

Svokor je lotor (2000)

Prvé stretnutie srodinou vašej vyvolenej nikdy nie je jednoduché. No ak je jej otec mrzutý apodozrievavý bývalý agent CIA, je to oto ťažšie. Presvedčí sa otom aj Ben Stiller vúlohe Grega Yebala, ktorého budúci svokor Robert DeNiro mu život naozaj nemieni uľahčiť. Vepizódnej úlohe sa samozrejme predstaví aj Owen Wilson. Zahrá si bývalého priateľa Gregovej milovanej Pamely.

Foter je lotor
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: atomica.com)

Zoolander (2001)

Určite uznáte, že ani Ben Stiller aani Owen Wilson nie sú typickí hollywoodski krásavci. Ateraz si ich predstavte vúlohe tak trošku hlúpučkých supermodelov. Ben sa predstaví vúlohe Dereka Zoolandera, ktorý bol vyhlásený za modela roka. No Owen vúlohe Janíčka sa stáva jeho veľkým konkurentom, až ho nakoniec zprvej priečky neľútostne vyhodí. Derek nevie, čo so svojim životom... Túto bláznivú komédiu si iste pozrite. Výkon oboch hlavných hrdinov tu naozaj stojí za to.

Zoolander
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: telkac.sk)

Bez parťáka ani na krok: Tieto dvojice ste si určite zamilovali

Starsky & Hutch (2004)

Vynikajúca komédia, zasadená do sedemdesiatych rokov minulého storočia. Starsky (Stiller) aHutch (Wilson) sú dvaja detektívi, ktorí na prvý pohľad nemajú nič spoločné. Bok po boku sa však budú musieť popasovať so zločinom vkalifornskom Bay City. Retro atmosféra amnoho zábavných scén zaručujú, že sa iste dobre pobavíte.

Starsky a Hutch
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Warner Bros)

Jeho foter, to je lotor! (2004)

Smoliar Greg Yebal je späť! Tentokrát mu život nebude strpčovať len jeho svokor Robert De Niro, ale aj vlastní rodičia (Dustin Hoffman aBarbra Streisand). Rodiny budúcich manželov sa totiž musia zoznámiť. Adá sa povedať, že Yebalovci sú naozaj nevšední manželský pár. Ak obľubujete tak trošku úchylne ladené vtipy, toto je komédia pre vás!

Noc vmúzeu (2006), Noc vmúzeu 2 (2009) aNoc vmúzeu 3 (2014)

Fantastické dobrodružstvá vnewyorskom Prírodovednom múzeu, vktorom všetky exponáty ožívajú, si užije Ben Stiller vúlohe nočného strážnika naozaj naplno. Vdruhom dieli opäť zažije obdobné dobrodružstvo vo washingtonskom Smithsonian Institute. No anapokon vnajnovšom počine – Noc vmúzeu 3: Tajomstvo hrobky, sa hlavný hrdina aživé exponáty ocitnú vBritskom múzeu vLondýne. Vo všetkých filmoch sa objaví Owen Wilson vúlohe živého exponátu – kovboja Jedediaha. Odporúčame milovníkom histórie, ale aj deťom, ktoré živé múzejné exponáty určite ohúria.

Noc v múzeu: Tajomstvo
Zobraziť galériu (7)

Fotri sú lotri (2010)

Greg Yebal ajeho milovaná Pam sú konečne svoji amajú dve krásne deti. Rodiny sú zoznámené azdá sa, že všetko je vnajlepšom poriadku... Až kým si Greg nenájde novú prácu ajeho svokor nadobudne presvedčenie, že Greg svoju manželku podvádza. Opäť sa pripravte na súboj zaťa Bena Stillera so svokromRobertom De Nirom. Kto nakoniec zvíťazí? Podarí sa Gregovi zachrániť svoje rodinné šťastie?

Ach, naše oči: 7 najlepších scén, ktoré kvôli trápnosti ani nedopozeráte

Zoolander 2 (2016)

Derek aJaníčko majú najlepšie modelingové roky za sebou. Avšak potom, čo sa Justin Bieber stane obeťou zločinu, sa zbývalí modeli zmenia na tajných agentov infiltrovaných do sveta celebrít. Podarí sa im nájsť vraha hviezd? Aj keď na pôvodný film sa asi druhý diel nechytá, fanúšikovia tejto hereckej dvojice sa určite opäť zabavia. Minimálne na „modelkovských“ výrazoch tváre hlavných hrdinov!

Viac o téme: Ben StillerOwen Wilson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu