Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kráska Amy Adams šokuje publikum: Zabojuje na Oscaroch sama proti sebe?

Amy Adams Zobraziť galériu (5)
Amy Adams (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Ak sa chcete staviť, kto vyhrá najbližšieho Oscara, mali by ste vsadiť na Amy Adams. Zrejme vám to vyjde. Je dosť možné, že táto hollywoodska kráska zabojuje v jednej kategórii sama proti sebe.

Za posledných desať rokoch si Amy Adams vyslúžila päť nominácii na prestížnu cenu Academy Awards. Jej prvá nominácia v kategória Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe bola za film Junebug (2006), nasledovali nominácie v rovnakej kategórii za filmy Pochybnosti (2008), Boxer (2010) a Majster (2012). V kategórii Najlepšia herečka v hlavnej úlohe bola nominovaná za filmy Špinavý trik (2013) a táto línia nominácií by zrejme mala nasledovať tento rok hneď za dva jej herecké výkony vo filmoch Prvý kontakt (2016) a Nočné zvieratá (2016).

Amy Adams
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

"Som vždy vďačná, ak sa dostanem medzi nominované herečky," odpovedala herečka pre ETonline.com na otázku o rozruchu o jej dvoch možných nomináciách. Na to hneď dodala: "Ak nie, je to tiež v poriadku. Som šťastná, že môžem podporiť skutočne dobré filmy. Som členkov Academy Awards, takže bude hlasovať za skvelé filmy a herecké výkony, ktoré som doposiaľ videla."


Mohlo by vás zaujímať:Záhadná vražda, spiknutia aj moderný muzikál: Jeseň v kinách bude plná hitov


Pravidlá Academy Awards stanovujú, že Amy Adams (ani nikto iný) nemôže byť nominovaná v jednej kategórii dvakrát a bojovať sama proti sebe - herec nemôže získať dve nominácie v tej istej kategórii v tom istom roku -, ale to jej neprikazuje vzdať sa jej dvojitej nominácie za Najlepšiu herečku a riskovať rozdelenie hlasov medzi jednotlivé filmy. Herci nakoniec môžu a aj boli nominovaní dvakrát v tom istom roku, no v inej kategórii (Najlepšia herečka v hlavnej a vo vedľajšej úlohe). Amy Adams je však bezpochyby vedúcou a hlavnou postavou v oboch spomínaných filmoch.

Amy Adams
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na adresu filmu príchod herečka povedala: "Scenár bol nádherne, naozaj nádherne napísaný. Bol to jeden z mojich najobľúbenejších scenárov, aké som kedy čítala. Okamžite ma dostal (scenár), patril k jedným, ktoré som proste musela vziať," vysvetlila herečka ETonline.com.

Amy Adams
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Podľa režiséra Toma Forda však excelovala aj v snímke Nočné zvieratá: "Keď sa pozriete do očí Amy, je to ako keby ste sa pozerali priamo do jej duše. Je toho tam tak veľa a môžete doslova cítiť či je šťastná, vystresovaná, deprimovaná. Môžete prečítať to, čo chce, aby ste prečítali. Ako herečka to dokáže takto premietnuť," povedal režisér s úžasom o Amy Adams.

Divákom a jej fanúšikom ostáva počkať do oficiálnych nominácií v roku 2017. Ak sa jej dvojitá nominácia potvrdí, budeme herečke držať palce, aby sa jej podarilo aspoň jednu nomináciu konečne premeniť na Oscara.

Amy Adams s manželom Darrenom Le Gallom
Zobraziť galériu (5)
Amy Adams s manželom Darrenom Le Gallom  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Amy AdamsOscar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu