Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slávni s krásnymi menami? Realita je iná, títo herci si museli zmeniť mená!

Zobraziť galériu (12)
(Zdroj: SITA)

Mnohí fanúšikovia ani nerozmýšľajú nad tým, či je meno ich obľúbeného herca to pravé. Vo veľa prípadoch to tak nie je. Pri niektorých menách hercov by ste ani netipovali, že sa volajú úplne inak. Čo myslíte, spravili dobre?

Olivia Jane Cockburn (Oivia Wilde)

Olivii koluje v krvi novinárčina. Jej rodičia Andrew a Leslie Cockburnovci sú medzinárodne uznávanými novinármi. Napriek tomu si rodinné priezvisko nenechala. Možno to má svoj dôvod aj v časti významu jej pôvodného priezviska (cock ang. nadávka používaná pre mužský pohlavný orgán), no oficiálny dôvod je iný. Priezvisko si zmenila na Wilde potom, ako si na strednej škole zahrala úlohu Gwendolenv hre Oscara Wildea Je dôležité mať Filipa.

Olivia Wilde
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA/AP)

Thomas Cruise Mapother IV (Tom Cruise)

S pôvodným menom mal iné zámery. Ako dieťa sa chcel stať kňazom a dokonca nastúpil do seminára. Jeho sny sa však nenaplnili a začal sa venovať herectvu. To mu zachutilo viac a tak sa rozhodol zmeniť si spolu so svojim novým povolaním aj meno. Cruise je jeho stredné meno (rovnaké dostala aj jeho dcéra Suri), a tak si ho skrátil, aby zrejme znelo menej honosne a kňažsky.

Tom Cruise
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA/AP)

Margaret Mary Emily Anne Hyra (Meg Ryan)

Už počas vysokej školy, ktorú navštevovala v New Yorku, bola Meg veľmi úspešnou a usilovnou študentkou. Účinkovala v niekoľkých reklamách a zahrala si aj v menšom televíznom seriáli. Práve kvôli jej úspechu sa neskôr rozhodla štúdium ukončiť iba semester predtým, než by promovala. Po odchode sa začala plne sústrediť na kariéru herečky a z jej dlhého mena sa stala skratka Meg Ryan, pričom za priezvisko si vzala dievčenské priezvisko svojej babičky.

Meg Ryan
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Kňaz Tom Cruise či masérka Nicole Kidman: Tieto povolania ušli hviezdam len o chlp!


Mark Sinclair Vincent (Vin Diesel)

Iné meno ako Vin Diesel si pre urasteného herca ani nevieme predstaviť. Niekedy to však bolo inak. Svoje pôvodné meno si zmenil, keď pracoval ako vyhadzovač v nočnom klube Tunnel v New Yorku. Jeho prvé meno je skratkoupôvodného priezviska. Umelecké priezvisko Diesel si tiež nevymyslel len tak, bola to jeho prezývka medzi kamarátmi, pretože mal vždy neskutočne veľa energie.

Vin Diesel
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA/AP)

Caryn Elaine Johnson (Whoopi Goldberg)

Vznik umeleckého mena tejto uznávanej herečky je snáď najzvláštnejší zo všetkých. Svoje pôvodné meno používala až dovtedy, kým nezačala účinkovať v divadle v San Diegu, kde si z nej kolegovia uťahovali kvôli jej problémom s nadúvaním a začali ju volať "Whoopi" po názve prdiaceho vankúšika (ang. "whoopee cushion"). "Ak vás trochu nadúva, musíte to proste nechať," povedala herečka. S priezviskom jej pomohla jej mama, ktorá povedala, že si musí vziať židovské priezvisko, aby v Hollywoode prerazila - a tak sa aj stalo.

Whoopi Goldberg
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA/AP)

Winona Laura Horowitz (Winona Ryder)

Aj vznik mena Winony Ryder je spojený s jej hereckou kariérou. Režisér David Seltzer, autor jej prvého filmu Lucas (1986) sa jej spýtal, aké meno má dať do tituliek. Od povedala jednoducho - Ryder. Dôvodom bol albumMitch Ryder & The Detroit Wheels, ktorého piesne hrali v pozadí a púšťal ich na mieste jej otec.

Winona Ryder
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA/AP)

Carlos Irwin Estévez (Charlie Sheen)

Umelecké meno Charlieho Sheena má na svedomí jeho otec Martin Sheen, pôvodneRamon Antonio Gerard Estevez. Ich mená pochádzali od ich starých rodičov z otcovej strany, španielskych a írskych prisťahovalcov. Keďže si Martin Sheen chcel meno trocha "poameričtiť", rozhodol sa pre zmenu, ktorú neskôr prijali aj jeho deti. Meno Martin si vzal podľa režiséra zo CBS Robert Dale Martin, ktorý mu ponúkol prvú väčšiu úlohu a priezvisko si vzal po kňazovi kázajúcom okrem kostola aj vtelevízii, veril, že je skvelým hercom. Narozdiel od svojho syna Charlieho, Martin si nikdy meno legálne nezmenil a Charlieho brat si nechal svoje pôvodné menoEmilio Estevez.

Charlie Sheen
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Život po boku mladších partnerov: Ktoré herečky prežili lásku so zajačikmi?


Nicolas Kim Coppola (Nicolas Cage)

Kto by sa vzdal slávneho priezviska Coppola a špeciálne vtedy, keď patrí do slávnej rodiny Franscisca Forda Coppolu? Nicolas Cage. Práve toto slávne priezvisko mu robilo problém. Nechcel totiž, aby si v Hollywoode mysleli, že sa stal slávnym a uznávaným len vďaka priezvisku. Chcel sa vyhnúť aj obavám z prípadnej protekcie ako synovec slávneho režiséra.

Nicolas Cage
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA/AP)

Julie Anne Smith (Julianne Moore)

Nikdy nechcela byť herečkou, bola to veľmi nadaná mladá žena, ktorá študovala aj na škole v Nemecku. Napriek tomu sa divadlu venovala popri škole iba ako zábave. Keď sa však mladučká 22-ročná herečka presťahovala do New Yorku, začala prv pracovať ako čašníčka, kým nedostala svojprvýangažmán v malom divadle. Julianne sa chcela neskôr pridať do Spolu filmových hercov (Screen Actors Guild), no tam jej povedali, že už tu majúJulie Smith aj Julie Anne Smith, takže si musí zmeniť meno. Podľa vlastných slov si vzala spoločné priezvisko rodičov, aby sa ani jeden nenahneval, a svoje krstné meno jednoducho predĺžila.

Julianne Moore
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA/AP)

Eric Marlon Bishop (Jamie Foxx)

Dôvod zmeny mena u Jamieho Foxxa je dosť kuriózny. Jamie mal ešte ako Eric totiž názor, že režiséri v divadlách, ale aj v televíziách, preferujú viac ženské herečky a komičky pred chlapmi. Ženy tak podľa neho spravia lepší prvý dojem a na chlapov sa c predstavení potom až tak nepozerá. Preto sa rozhodol, že si vyberie rodovo neutrálne meno.

Slávni s krásnymi menami?
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA/AP)

Demetria Gene Guynes (Demi Moore)

Demi Moore je oveľa prijateľnejšia verzia pre Hollywood, než jej pôvodné meno. S ním však pôsobila až do roku 1984, kedy sa rozviedla so svojím prvým manželom Freddym Mooreom a nechala si jeho priezvisko. Krstné meno si v podstate nechala, iba z neho spravila zvučnejšiu skratku. V trende zmeny mena pokračuje aj jej dcéra, ktorá sa už oficiálne volá Lula Willis. Meno Talullah sa jej totiž veľmi nepáčilo.

Slávni s krásnymi menami?
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Jamie FoxxTom CruiseVin DieselCharlie SheenJulianne MooreMeg RyanDemi MooreOlivia WildeWhoopie Goldberg
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu