Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Oscarového Afflecka dohnala minulosť, no trápi ho niečo iné: Toto budem navždy ľutovať!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA)

Získať ocenenie v kategórii najlepšieho herca v hlavnej úlohe malo byť pre Caseyho Afflecka vrcholom kariéry. Zrejme by si tento vrchol užíval viac, keby ho nesprevádzali mnohé negatívne okolnosti. Nie každý totiž ochotne tlieskal. Afflecka však trápi niečo iné. Vo svojom prejave totiž spravil chybu, ktorú bude navždy ľutovať.

"Nepoďakoval som svojím deťom, čo je zrejme niečo, s čím sa mi bude naozaj ťažko žiť,"povedal Affleck reportérom v zákulisí po prebratí Oscara."Tri sekundy potom, ako som opustil pódium, mi zazvonil telefón a môj syn mi povedal. 'Vôbec si nás nespomenul!' a moje srdce ma naozaj zabolelo,"dodal herec."Bola to najdôležitejšia vec, ktorú som mal spomenúť."

Oscarového Afflecka dohnala minulosť,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Nezabudol však na svojho brata, ktorého si na pódiu uctil."Bolo to naozaj veľmi dojemné mať tam svojho brata, áno, bol to krásny moment,"povedal."Videl som tie slzy a myslel som si, že plače kvôli môjmu zlému prejavu a je naozaj sklamaný, ale pravdepodobne sa ho to len skutočne dotklo."Affleck potom povedal, že sa od svojho brata naučil naozaj veľa, najmä ako plávať v zradných hollywoodskych vodách, pretože jeho brat Ben si tiež prešiel ťažkými časmi.

Oscarového Afflecka dohnala minulosť,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Obvinenia zo sexuálneho obťažovania sú pre niektorých stále aktuálne

Mnohí apelovali na obvinenia zo sexuálneho obťažovania z roku 2010. S Affleckom sa toto obvinenie ťahá dodnes. Mnohí komentátori a aktivisti poukázali na to, že Akadémia neprihliadla na tieto okolnosti a napriek dvom žalobám proti Affleckovi ho ocenili. Medzi najväčších kritikov patrila herečka Constance Wu, ktorá hneď po ohlásení nominácií v kategórii najlepší herec zverejnila na sociálnej sieti Twitter niekoľko nenávistných tweetov.


Mohlo by vás zaujímať:To NAJ z Oscarov 2017: Hnusné tweety, autobus plný ľudí, svadba v priamom prenose!


"Muži, ktorí sexuálne obťažujú ženy na Oscaroch! Dobrý herecký výkon zrejme prevýši ľudskosť, ľudskú integritu! Chudák chlapec fakt potrebuje pomoc!,"napísala herečka na svojom účte. Mnohí potom komentovali aj fakt, že ho herečka Brie Larson objala pri predávaní ceny len symbolicky a takisto komentovali jej pohľady a odmeranosť nielen na Oscaroch, ale aj na odovzdávaní cien Zlatý Glóbus.

Oscarového Afflecka dohnala minulosť,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

O čo v Affleckovom prípade šlo?

V roku 2010 dve ženy, ktoré pracovali spolu s Affleckom na jeho experimentálnom filmeI’m Still Here podali na herca žalobu za sexuálne obťažovanie. Jedna zo žien tvrdila, že Affleck si údajne ľahol k nej do postele, kým ona spala. Údajne naliehal, aby v izbe ostala aj druhá žena, násilne ju schmatol, aby ju zastrašil, keby sa rozhodla odísť, uvádza sa v sťažnosti.

Oscarového Afflecka dohnala minulosť,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Ženy ďalej tvrdili, že ich slovne ponižoval. Ďalej tvrdili, že sa Affleck spolu s hercom Jacquinom Phoenixom zavreli v hotelovej izbe a mali s nimi údajne sex. Od Afflecka požadovala jedna žena dva milióny dolárov a druhá dva milióny 250-tisíc dolárov. Oba prípady boli uzavreté a čiastky boli ženám zaplatené mimosúdnou cestou. Affleck v tej dobevšetky tvrdenia poprel a hrozil protižalobou.


Mohlo by vás zaujímať:Affleck platí za chyby z minulosti obrovskú cenu: Dočkáme sa niekedy Batmana?


V roku 2016 pre denník New York Times poslal k obvineniam svoje vyjadrenie e-mailom:"Vyriešili sme to tak, aby boli spokojní všetci. Bol som ranený a naštvaný, som si istý, že všetci boli, ale už som to prekonal,"napísal Affleck."Bola to nešťastná situácia najmä pre rodiny všetkých zainteresovaných."

V rozhovore pre Variety sa takisto na túto tému vyjadril:"Ľudia povedia hocičo, čo chcú. Niekedy nezáleží na tom, ako zareagujete. Ľudia si myslia, že ak ste známy, je úplne v poriadku povedať hocičo. Neviem prečo to tak je, ale nemalo by to tak byť, pretože každý má rodinu a svoj život."

Oscarového Afflecka dohnala minulosť,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Dva dni po odovzdávaní Oscar sa vyjadril na tému aj v rozhovore pre noviny Boston Globe. Povedal, že obe strany majú zakázané prípad komentovať a nikto, kto komentuje situáciu na internete nevie, čo sa stalo. "Verím, že akékoľvek týranie kohokoľvek z akéhokoľvek dôvodu je neakceptovateľné a zlé. Každý si zaslúži rešpekt nielen na pracovisku, ale kdekoľvek inde. Neexistuje nič iné, čo by som s tým mohol spraviť, než žiť môj život ako najlepšie viem a šíriť svoje hodnoty, podľa ktorých sa snažím celý čas žiť."

Viac o téme: OscarBrie LarsonCasey Affleck
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu