Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kordiak, Švehla či krásna Paula: Východniari vládnu seriálom, diváci ich milujú!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: TASR)

Patria k slovenskej hereckej elite a diváci ich milujú. Zahrali si v tých najznámejších seriáloch, filmoch či iných reláciách. Nad ich pôvodom sa nezvykneme zamýšľať, napriek tomu je pre niektorých dôležitý. Toto sú najznámejší herci, ktorí pochádzajú z východného Slovenska.

Vladimír Kobielsky

Vladimir Kobielsky s manželkou Alenou
Zobraziť galériu (8)
Vladimir Kobielsky s manželkou Alenou  (Zdroj: TASR)

Rodiskom obľúbeného divadelného, dabingovéhoa filmovéhoherca Vladimíra Kobielskehoje mesto Vranov nad Topľou. Vyštudoval Konzervatórium v Košiciach a v mladosti sa venoval aj podnikaniu. Spolu so svojím kamarátom prevádzkovali v Čiernej nad Tisou obchod s potravinami.Keďže ho po strednej škole prijali na Vysokú školu múzických umení v Bratislave, podnikanie prenechal na spoločníka. Už počas štúdia herectva v Bratislave si ho všimli v mnohých školských inscenáciách nielen doma, ale aj v zahraničí. Najväčší úspech zožalo absolventské predstavenie Na koho to slovo padne, kde si zahral so svojimi spolužiakmi Mariánom Miezgom, Lukášom Latinákom, Róbertom Jakabom a Jurajom Kemkom. Za túto inscenáciu získali v roku 1998 cenu Dosky ´98 v kategórii Objav sezóny. Charizmatický herec sa preslávil úlohou Jakuba Švehlu v Paneláku. Po siedmich rokoch však seriál opustil a v súčasnosti hrá jednu z hlavných postáv v Búrlivom víne. Účinkoval aj v seriáli Tajné životy či vo filme Vojtech.

Dominika Kavaschová

Kordiak, Švehla či krásna
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Temperamentná Košičanka patrí určite k mladým a talentovaným herečkám súčasnosti. Ako 19-ročná sa objavila vo svojej prvej televíznej úlohe v seriáli Panelák. O rok neskôr pokračovalo jej účinkovanie v seriáli Odsúdené či Ako som prežil. Filmový pár tvorí najčastejšie s Tomášom Maštalírom, s ktorým si zahrala v seriáloch Dr. Ludsky, Chlapi neplačú a momentálne hviezdia v Divokom Zapadákove. Jej partnerom je už vyše sedem rokov herec Lukáš Dóza.

Milena Minichová

Milena Minichová so svojimi hereckými kolegyňami zo seriálu Druhý dych
Zobraziť galériu (8)
Milena Minichová so svojimi hereckými kolegyňami zo seriálu Druhý dych  (Zdroj: SITA)

Sympatická a večne usmievavá Milena Minichová sa tiežnarodila v metropole východného Slovenska - vKošiciach. Základnú školu však navštevovala v Humennom, kde strávila časť detstva. Absolvovala štúdium na konzervatóriu a odbor herectvo na VŠMU. V súčasnosti účinkuje v mnohých divadlách, medzi ktoré patrí aj Slovenské národné divadlo,Astorka Korzo ’90, Divadlo Aréna čiSlovenské komorné divadlo v Martine. Televíznu kariéru odštartovala v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade a medzi divákmi sa preslávila najmä ako seriálová mrcha Andrea v Druhom dychu. Minichová okúsila aj svet filmu (Prekvapenie, Malé oslavy, Dark Spirits), no snímky u kritikov prepadli. V súčasnosti hráv českom komediálnom seriáli Trpaslík.


Mohlo by vás zaujímať:Nestihli sa ani poriadne ohriať a skončili: Tieto seriály diváci pochovali!


Michal Hudák

Kordiak, Švehla či krásna
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Svojská postava slovenskej scény. Aj tak by sa dalo hovoriť o moderátorovi a hercoviMichalovi Hudákovi. Narodil sa v Prešove a je rusínskej národnosti. Základnú školu aj gymnázium vyštudoval v ukrajinskom jazyku. Už ako malý chlapec pôsobil v rozhlase aj v amatérskom divadle. V čase dospievania hral v Ukrajinskom národnostnom divadle, dnes známom ako Divadlo Alexandra Duchnoviča v Prešove. Síce úspešne absolvoval prijímačky na VŠMU, no herectvo sa rozhodol študovať na Kyjevskom inštitúte divadelného umenia. Po štyroch rokoch sa vrátil ako divadelný a filmový herec na Slovensko. Účinkoval v seriáli Panelák, no diváci si ho pamätajú ako policajta Mikiho Hrica, "šaľeneho vychodňara", v komediálnom seriáli Profesionáli. Moderoval mnoho relácií ako Dievča za milión či Vyvolení. Dnes je známy najmä svojim účinkovaním v zábavnej šou Inkognito.

Zuzana Tlučková

Kordiak, Švehla či krásna
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Zuzana Tlučková mala vo svojej kariére jasno už od malička. Košičanka s jedinečným hlasom účinkovala v mnohých detských televíznych reláciách. Vyštudovala gymnázium v rodnom meste a pokračovala na VŠMU. Po skončení štúdia odštartovala svoju kariéru na Novej Scéne v Bratislave, kde účinkovala do roku 1990. Odvtedy je herečkou v slobodnom povolaní. Jej domovským divadlom je divadlo West. S Andym Krausom a Petrom Marcinom sa preslávila v populárnom seriáli Susedia a Kutyil s.r.o. Neskôr sa s Martou Sládečkovou objavila aj v Priateľkách. Dnes hosťuje vo viacerých divadlách a venuje sa dabingu.

Alexander Bárta

Kordiak, Švehla či krásna
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Cesta ďalšieho rodenéhoKošičana sa takisto začala na konzervatóriu a pokračovala na VŠMU. Pôsobil v nitrianskom, trnavskom i v košickom divadle. Od roku 2006 je členom Činohry Slovenského národného divadla. Zahral si v slovenských seriáloch Ordinácia v ružovej záhrade, Ako som prežil, Chlapi neplačú či Hod Svišťom. Najviac ho však medzi divákmi preslávila úloha Milana Kordiaka v Paneláku. Jeho životnou partnerkou je Henrieta Mickovičová, s ktorou má dcéru Esther.

Viac o téme: Alexander BártaVladimír KobielskyMilena MinichováMichal HudákZuzana TlučkováDominika Kavaschová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu