Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Ubehlo už 18 rokov: Čo robia a ako vyzerajú detskí herci z Pelíškov?

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: csfd.cz)

Od uvedenia kultového filmu Pelíšky ubehlo začiatkom apríla už 18 rokov. Trpká komédia sa nezmazateľne zapísala do pamäte česko-slovenských divákov, ktorí ju môžu pozerať donekonečna. Ako však dopadli herci, ktorí boli v čase natáčania tínedžermi?

Marek Morvai-Javorský (30)ako Péťa

Nesmierne vzdelaný filmový syn Evy Holubovej sa narodil v Bratislave. Začínal v magazíne pre detiOd Kuka do Kuka.Po úlohe Péťu sa srežisérom Janom Hřebejkom stretolaj v televíznom seriáliBakaláří.Neskôr hral ešte v niekoľkých rozprávkach. V kariére hercasa rozhodol ďalej nepokračovať.Momentálne sa venuje fotografovaniu.

Marek Morvai-Javorský
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Mohlo by vás zaujímať: Nezabudnuteľný Plný dom: Takto dnes vyzerajú hviezdy seriálu po 30 rokoch!

Sylvie Koblížková (32)ako Uzlinka

Po úlohe roztomilej Uzlinky sa v herectve výraznejšie nepresadila. Vyštudovala manažérsku školu, popri tom pracovala aj ako barmanka. Občasným ponukám na natáčanie sa nevyhýbala. Zahrala si v seriáloch Rodinné putá a Veľmi krehké vzťahy.Popri tom sa párkrát objavila aj v divadelných hrách.Dnes už o herečke nie je príliš počuť.

Sylvie Koblížková
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Michael Beran (36) ako Michal

Pred kamerou sa prvýkrát objavil v konkurze prvej série seriáluČetnické humoresky. K filmovej kariére sa dostal cezMestské divadlo v Brne. Najviac ho však preslávili práve Pelíšky.Okrem iného si zahral aj vSnowborďákoch.Herectvu sa venuje aj v súčasnosti.Je členom exhibičného hokejového týmu HC OLYMP, v ktorom hrajú rôzne celebrity.

Michael Beran
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Mohlo by vás zaujímať:8 celebrít, ktorých život navždy zmenili nevydarené plastiky: Uf, veď sa na seba ani nepodobajú

Ondřej Brousek (36)ako Elien

Vo filme sa mu podarilo odísť do Ameriky. V reálnom živote pôsobí stále v Česku ako člen kapely Monkey Business a Divadla na Vinohradech. Narodil sa v hereckej rodine. Je synom Otakara Brouska ml. a Zuzany Mixové. V roku 2010 sa po ôsmich rokoch rozviedol s Adelou Gondíkovou, s ktorou má dcéru Nelu. O rok neskôr sa oženil s Annou, s ktorou vychováva syna Františka. Jej otcom je Vladimír Remek - bývalý československý kozmonaut.

Ondřej Brousek
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Koláž Te)

Mohlo by vás zaujímať: Legendárna partia z Beverly Hills: Pozrite sa, ako dopadli!

Kristýna Nováková-Fuitová (33)akoJindřiška

Vo filme randila s veľkým fešákom Elienom. V skutočnosti sa vydala za režiséra Jaroslava Fuitu. Ich vzťah je však momentálne v troskách, dvojica spolu už dlhšie nežije pod jednou strechou. Dvojica má spolu dve dcéry - Rozárku a Marianku. Jej prvou väčšou úlohou bol film Výchova dívek v Čechách, kde na seba upozornila v úlohe školáčky Agáty. Tam si ju všimol režisér Jan Hřebejk, ktorý ju pozval na konkurz do roli Jindřišky. V hereckej kariére pokračuje aj naďalej. Momentálne účinkuje v krimiseriáli Temný Kraj.

Kristýna Nováková-Fuitová
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: koláž Telkáč)

Viac o téme: PelíškyMarek Morvai-Javorský
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu