Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Veľké priznanie s nečakanými následkami: Efekt Charlieho Sheena spôsobil malú revolúciu!

Charlie Sheen Zobraziť galériu (2)
Charlie Sheen (Zdroj: SITA)

Zdá sa to neuveriteľné, ale je to tak. Charlie Sheen prispel oveľa efektívnejšie k akcii na predaj HIV testu ako programy spojené so Svetovým dňom boja proti AIDS.

Americký hereckoncom roku 2015 oznámil, žeje HIV pozitívny. Päťdesiatročný rodák z New Yorku tak urobilv televíznom programe Today Show. “Som tu, aby som priznal, že som skutočne HIV pozitívny,” vyhlásil.

Práve po tomtopriznanístúpol v nasledujúcomtýždni predaj HIV testu v USA až o rekordných95 percent.Ako konštatovalJohn Ayers, autor výskumu zuniverzity vSan Diegu, jav známy pod názvom "efekt Charlieho Sheena", skutočne výrazným spôsobom začal zvyšovať povedomie ľudí o HIV.Po jeho vystúpení okrem iného zaznamenal prudký nárast aj Google, na ktorom ľudia začali masovo vyhľadávať kľúčové slová ako HIV test alebo kondóm.

“Začal som mať bolesti hlavy a migrény a budil som sa spotený. Myslel som si, že mám nádor na mozgu. Po vyšetrení miechy, mi povedali, že toto sa deje… Tie tri písmenká sa ťažko absorbujú,” povedal vtedy Sheen. Herec, ktorý mal v minulosti problémy s alkoholom a drogami, zároveň priznal, že musel mnohým ľuďom zaplatiť, aby o jeho zdravotnom stave mlčali.Okrem toho vyhlásil, že všetky jeho partnerky o jeho zdravotnom stave vedeli.

Charlie Sheen
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Mohlo by vás zaujímať:Obrovská hanba a fiasko na festivale v Cannes: Slovenskí filmári skončili v cele!

CharlieSheen, vlastným menom Carlos Irwin Estévez, je známy predovšetkým zo seriálu Dva a pol chlapa (2003 - 2015), v ktorom v rokoch 2003 až 2011 hral sukničkára a starého mládenca Charlieho Harpera. V čase nakrúcania bol najlepšie plateným televíznym hercom na svete a za svoj výkon získal štyri nominácie na cenu Emmy a dve na Zlatý Glóbus. Sheen si okrem toho zahral aj v snímkach ako Čata (1986), Wall Street (1987), Mladé pušky (1988), Prvá liga (1989), Horúce strely (1991), Horúce strely 2 (1993), Traja mušketieri (1993), V koži Johna Malkovicha (1999), Scary Movie 3 (2003) či Scary Movie 5 (2013). Známy je aj zo seriálu Kurz sebaovládania (2012 - 2014).

Viac o téme: Charlie Sheen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu