Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odchod hercov z úspešného seriálu: Nižší plat ako kolegovia? Končíme!

Daniel Dae Kim, Grace Park
Daniel Dae Kim, Grace Park (Zdroj: CBS)

Televízia CBS pred pár dňami oznámila odchod Daniela Dae Kima a jeho kolegyne Grace Park, pričom v médiách sa následne objavili správy, že obaja odmietli nové zmluvy po tom, ako sa nedokázali s tvorcami dohodnúť na vyšších platoch.

Americký herec kórejského pôvodu Daniel Dae Kim potvrdil, že po siedmich sezónach opúšťa seriál Hawaii 5.0 (2010). Televízia CBS oznámila jeho odchod pred pár dňami zároveň s odchodom jeho kanadsko-americkej kolegyne Grace Park. "Veľmi si vážime nesmierne nadanie Daniela a Grace, ich profesionálnu výnimočnosť a tiež "ducha aloha", ktoré priniesli do každej zo 168 epizód," uviedla CBS vo vyhlásení s tým, že obaja pomohli pri tvorbe Hawaii 5.0 a želajú im len to najlepšie v ďalšej kariére.

V médiách sa následne objavili správy, že obaja odmietli nové zmluvy po tom, ako sa nedokázali s tvorcami dohodnúť na vyšších platoch. Tie boli podľa zdrojov z prostredia produkcie o 10 - 15% nižšie, ako platy ich kolegov Alexa O'Loughlina a Scotta Caana.


Mohlo by vás zaujímať:Kultový seriál Hra o tróny sa dočkal zmeny: Veľké prekvapenie pre fanúšikov!


"Mnohí z vás už počuli, čo sa stalo, a ja vám s ľútosťou musím potvrdiť, že je to pravda. Keď sa budúci týždeň začne nakrúcanie Hawaii 5.0, nebudem pri tom. Aj keď som bol ochotný, nedokázali sme sa so CBS dohodnúť na podmienkach novej zmluvy, takže som spravil zložité rozhodnutie nepokračovať," napísal 48-ročný herec v príspevku na sociálnej sieti Facebook a zároveň sa poďakoval za spoluprácu tvorcom i hereckým partnerom, ktorí sa podľa jeho slov stali jeho druhou rodinou. "Skončím tým, že i keď zmeny môžu byť náročné, mali by sme sa všetci pozerať ďalej, za toto sklamanie. Cesta k rovnosti býva zriedka jednoduchá," uzavrel a dodal, že dúfa, že sa všetci dokážu tešiť na budúcnosť.

Daniel Dae Kim je známy najmä ako Jin zo seriálu Nezvestní (2004 - 2010) alebo Chin Ho Kelly zo spomínaného Hawaii 5.0 (2010). Účinkoval tiež vo filmoch Spider-Man 2 (2004), Crash (2004), Jaskyňa (2005), Rezistencia (2015) alebo Experiment (2016).

Viac o téme: Daniel Dae KimGrace Park
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu