Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Princov z našich rozprávok zbožňujeme: Od natáčania však ubehli už roky!

Koláž - princovia Zobraziť galériu (6)
Koláž - princovia

Zachraňovali krásne princezné a my sme ich za to milovali. Česko-slovenskí princovia nás jednoducho vždy vedeli očariť a robia to v podstate dodnes. Veď televízie stále s nadšením siahajú po našich obľúbených rozprávkach. A my sa tak môžeme tešiť aj na šarmantných princov, ktorí od natáčania čarokrásnych domácich snímok zostarli o niekoľko rokov.

Princ Radovan – Josef Zíma

Princezná so zlatou hviezdou
Zobraziť galériu (6)

Melodická rozprávka Princezná so zlatou hviezdou na tvári nám priniesla nielen zlostného Kazisveta, ale predovšetkým sympatického adobrého princa Radovana. Toho stvárnil fantastický Josef Zíma, vďaka ktorému túto rozprávku nikdy nevynechávame – pravidelne nás očarí svojím šarmom. Pri natáčaní obľúbenej rozprávky, podobne ako viacerí protagonisti, prišiel aj Josef Zíma kúrazu. Po rozprávke sa vtelevízii objavil vniekoľkých seriáloch ifilmoch. Postupne ale prešiel kspevu ahoci má dnes 85 rokov, ešte príležitostne koncertuje.


Mohlo by vás zaujímať:Kedysi s korunkou, dnes babičky: Ako dopadli naše obľúbené princezné?


Princ – Pavel Trávniček

Pavel Trávniček, Tri oriešky
Zobraziť galériu (6)

Za princom, ktorého meno vrozprávke Tri oriešky pre Popolušku nikdy nezaznelo, sa skrýva herec so známym menom – Pavel Trávniček. Najznámejší rozprávkový princ sa ktejto úlohe dostal vraj preto, že sa vtom čase trochu podobal na Alaina Delona. Zvíťazil tak nad stovkou uchádzačov. Kvôli silnému moravskému prízvuku ho však musel nadabovať Petr Svojka. Najznámejší český princ aniekdajší lámač ženských sŕdc má za sebou desiatky filmov adokonca sa chopil už aj režisérskeho žezla.


Mohlo by vás zaujímať:Sú krásne, čarovné a najmä naše: Tie naj česko-slovenské rozprávky


Princ Bajaja – Ivan Palúch

Princ Bajaja, Ivan Palúch
Zobraziť galériu (6)

Princ, ktorý vrozprávke zachránil Magdu Vašáryovú, sa aj práve vďaka postave princa Bajaju stal slovenskou hereckou legendou. Rozprávka získala ocenenie na medzinárodnom festivale. Ivan Palúch si za svoju kariéru zahral vmnožstve televíznych filmov aokrem toho účinkoval aj na divadelných doskách. Objavil sa vsnímkach ako ako Tam za lesem, Luk královny Dorotky, Princ Bajaja, Javol a Juliana, Vlak do stanice Nebe, Pacho, hybský zbojník, Krátky život, Smrť šitá na mieru, Ja milujem, ty miluješ, O sláve a tráve, Perinbaba, Vlakári, Krajinka a jeho posledným filmom bol Legenda o lietajúcom Cypriánovi. Vroku 2015 však herec nečakane zomrel.

Kráľ Miroslav – Vladimír Ráž

Kráľ Miroslav, Vladimír Ráž
Zobraziť galériu (6)

Pravidelne, najčastejšie cez vianočné sviatky, sa na televízne obrazovky dostáva čiernobiela rozprávka Pyšná princezná. Spolu sňou aj kráľ Miroslav, ktorý pomocou svojho dôvtipu dokázal očariť namyslenú Krasomilu. Ato dokonca dvakrát – vrozprávke aj skutočnom živote. Skolegyňou Alenou Vránovou tvorili pár. Ich vzťah však dlho nevydržal aherec odišiel za mladšou. Pyšná princezná nebola jeho jedinou rozprávkou, objavil sa aj vByl jednou jeden král či Hrátky sčertem. Okrem toho mal na svojom hereckom konte viacero televíznych filmov. Vladimír Ráž zomrel vroku 2000 vo veku 77 rokov.


Mohlo by vás zaujímať:ROZHOVOR s Alice Nellis: Rozprávky sú prekrásne, ale náročné


Kráľ Ján – Lukáš Vaculík

Lukáš Vaculík, Kráľ Drozdia
Zobraziť galériu (6)

Lukáš Vaculík lámal srdcia už vrozprávke Kráľ Drozdia brada, kde si sebavedomým vystupovaním anežným pohľadom získal lásku svojhlavej princeznej Anny. Ato bolo len vzačiatkoch jeho kariéry! Odvtedy sa objavil vdesiatkach filmov iseriálov. Úspešným kariérnym životom azda vyvažuje to, čo mu vtom súkromnom chýba. Niekdajšiemu českému playboyovi to neklapalo ani vmanželstve apred pár rokmi sa rozviedol.

Viac o téme: Ivan PalúchLukáš VaculíkVladimír RážPavel TrávničekJosef Zíma
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu