Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pôvabná herečka Chloë Grace Moretz: So sexizmom na pľaci som sa stretla už ako 15-ročná

Chloë Grace Moretz Zobraziť galériu (2)
Chloë Grace Moretz (Zdroj: SITA/Variety)

Má len 20 rokov, no za sebou už takmer päťdesiat väčších či menších filmových a seriálových úloh. A to sa ešte len rozbieha.

Len máloktorý umelec sa môže pochváliť tak skvele rozbehnutou kariérou v mladom veku.Chloë Grace Moretzsi najbližšie zahrá po boku kolegyneDakoty Johnsonv remaku snímky Suspiria, no jej hlas začujeme aj v kontroverzne prijatom animákuRed Shoes and Seven Dwarves, kde prepožičia svoje pery Snehulienke. Niet sa teda čo čudovať, keď ju magazín Variety v najnovšom čísle zaradil nielen do sekciePower of Young Hollywood (sila mladého Hollywoodu), ale aj na titulku.

Chloë Grace Moretz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

V rozsiahlom rozhovore sme sa mohli dozvedieť, že mladá herečka sa s nepríjemným sexistickým zmýšľaním stretla už vo svojich 15. rokoch. Pri práci na filme, ktorého názov nechcela prezradiť, mala tvoriť spolu so svojim hereckým kolegom zamilovaný pár. Ten sa však na pľaci o nej nepekne vyjadril: "V skutočnosti by som s tebou nikdy nechodil.' A ja na to len: 'Čože?' A on odpovedal. 'Hej, na mňa si príliš veľká...,' čím narážal na moju váhu.“

Podľa herečky to bolo jediný raz, čo plakala počas nakrúcania. Utešovať ju nakoniec musel až jej brat, po ktorého slovách našla odvahu a vrátila sa na pľac, aby dotočila všetky svoje scény s mužom, ktorý ju odsudzoval. Bohužiaľ, Hollywood je jedno z posledných miest, kde by sa človek mohol dočkať férovosti a príjemného zaobchádzania.

Viac o téme: Chloë Grace Moretz
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu