Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Takáto príprava sa nevidí často: Jim Carrey si kvôli novej úlohe vzal halucinogénne drogy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

Herci sú kvôli svojim úlohám často schopní spraviť čokoľvek. Izolácia, prekonávanie seba samého či zastrašovanie kolegov. Jim Carrey sa rozhodol prekonať túto hranicu naozaj svojským spôsobom. Vzal si pár halucinogénnych húb, aby dokázal vo filme dokonale stvárniť to, čo prežívala hlavná postava.

Už dlhšie sa povráva, že si Jim Carrey zahrá vo filme Petera Bergmanna True Hallucinations. Predstaviť by sa mal v úlohe amerického filozofa, propagátora psychedelickej obnovy a návratu k šamanizmu, Terenca McKennu.

Takáto príprava sa nevidí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mckennite.com)

"Čím hlbšie sa do toho ponoríte, do psychedelickej dimenzie, tým väčšia bude. Videl som veci, ktoré predtým nevidela žiadna ľudská bytosť a žiadna ľudská bytosť ich ani neuvidí. Stiahol som sa do prírody a vzal si päť gramov sušených halucinogénnych húb, aby som sa pripravil na úlohu," povedal Carrey portálu ewao.com.


Mohlo by vás zaujímať:Každou dekádou zmenia váš pohľad na svet: Na tieto filmy musíte naozaj dozrieť!


Na margo svojho postupu si Carrey všimol aj problém vo vnímaní tejto problematiky. "Veľká časť problému modernej dilemy spočíva v tom, že priama skúsenosť sa neberie do úvahy a namiesto toho sa vybudovali všetky systémy viery."

Takáto príprava sa nevidí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Vo svete, v ktorom platia na užívanie drog prísne zákony a tresty, je naozaj osviežujúce, že človek Carreyho postavenia sa dokáže o tejto téme vyjadrovať takto pokrokovo. "Myslím si, že skutočným odkazom psychedelík je znova získať skúsenosť a dôveru v seba samého. Vaše vnímanie je primárne."

Mnohé výskumy sa zaoberajú priaznivými účinkami húb (psilocybín) v boji proti mentálnym chorobám. Preto je osviežujúce, ak sa niekto vyjadruje pozitívne na adresu prirodzených psychedelík, ktoré sú užitočné farmaceutickým spôsobom. O McKennovi už existuje dokument s rovnakým názvom (True Hallucinations) a vyzerá to tak, že táto úloha sa Carreymu hodí ako uliata.

Viac o téme: Jim CarreyTerence McKennaTrue Hallucinations
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu