Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ako ten čas letí: Je to možné, zvodný Charlieho anjel má už toľkoto rokov?!

Cameron Diazová Zobraziť galériu (2)
Cameron Diazová (Zdroj: TASR)

Americká herečka Cameron Diazová v stredu oslávila narodeniny. Budete prekvapení, koľko rokov sa dožila. Hviezda úspešných filmov Niečo na tej Mary je (1998), V koži Johna Malkovicha (1999), Charlieho anjeli (2000, 2003) alebo Vanilkové nebo (2001) bola za svoje herecké výkony štyrikrát nominovaná na Zlatý glóbus (1999, 2000, 2002, 2003).

V roku 2007 sa stala treťou najlepšie platenou herečkou. Zarobila najmä vďaka tomu, že zapožičala hlas princeznej Fione vpopulárnej animovanej sérii Shrek. Cameron Diazová sa narodila 30. augusta 1972 vkalifornskom San Diegu (USA) ako dcéra kubánskeho Američana aanglo-germánskej matky.

Vek 45 rokov by jej však tipoval málokto. Stále totiž vyzerá vynikajúco. Vmladosti vraj bola neposlušná adivoká, ako šestnásťročná odišla zdomova apäť rokov strávila cestovaním po svete. Po návrate do Kalifornie sa modrooká blondína úspešne venovala modelingu.

Hereckú kariéru začala vznámej komediálnej klasike The Mask (Maska, 1994), kde sa predviedla po boku famóznehoJima Carreyho. Za svoj debutový výkon získala niekoľko ocenení astala sa idolom americkej mládeže. Následne si Diazová zahrala vromantických komédiách She's the One (Ona, jedine ona, 1996), My Best Friend's Wedding (Svadba môjho najlepšieho priateľa, 1997) alebo There's Something About Mary (Niečo na tej Mary je, 1998). Za hlavnú úlohu vposlednej menovanej snímke bola prvýkrát nominovaná na Zlatý glóbus (1999). Ďalšie nominácie na rovnaké ocenenie vyniesli Diazovej výkony vo filmoch Being John Malkovich(V koži Johna Malkovicha, 1999), Vanilla Sky(Vanilkové nebo, 2001)a Gangs of New York(Gangy New Yorku, 2002).

Cameron Diazová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Mnohým filmovým divákom je blondína so širokým úsmevom známa ako "Charlieho anjel" zkomediálno-akčných snímok Charlie's Angels (Charlieho anjeli, 2000) a Charlie's Angels: Full Throttle (Charlieho anjeli 2: Na plný plyn, 2003). Znovších filmových titulov, vktorých zažiarila Cameron Diazová, možno spomenúť What to Expect When You're Expecting (Ako porodiť a nezblázniť sa, 2012), Sex Tape (2014) alebo The Other Woman (Jedna za všetky, 2014).

Herečka je známa svojou averziou voči fotografom, viackrát bola zapletená do právnych sporov s paparazzmi. Angažuje sa v otázkach životného prostredia, vzdelávania a posilnenia postavenia žien a dievčat v spoločnosti.Je nadšenou surfistkou a vyznávačkou zdravého životného štýlu. Vroku 2013 jej vyšla kniha The Body Book (vslovenčine pod názvom Miluj svoje telo vydal, 2014), vktorej sa s čitateľkami podelila o vedomosti, ktoré nadobudla na základe vlastnej skúsenosti a získala v rozhovoroch s odborníkmi v oblasti zdravia.

Diazovej partnermi boli vminulosti napríklad surfista Kelly Slater alebo spevák Justin Timberlake. Vroku 2007 sa objavovala na verejnosti s dedičom bankového impéria Davidom De Rothschildom. Vroku 2015 sa herečka vydala za gitaristu a vokalistu punk rockovej skupiny Good CharlotteBenjiho Maddena. HviezdaCameronDiazovejna Hollywoodskom chodníku slávy(The HollywoodWalk of Fame) pribudla vroku 2009.

Viac o téme: Cameron Diazová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu