Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Veľká spoveď Tarantina: Všetci o ňom vedeli, Weinstein dá polícii mená ďalších predátorov!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

Len pred pár dňami sa na adresu sexuálneho škandálu Harveyho Weinsteina vyjadril aj jeho kolega z brandže a dlhoročný priateľ, režisér Quentin Tarantino. Nad jeho činmi vyjadril ľútosť, no potreboval pár dní, kým sa ku kauze oficiálne vyjadrí. Ten deň konečne nastal a Tarantino sa zaradil medzi tých, ktorí o Weinsteinových zverstvách vedeli. Vedeli o nich všetci jeho blízki. Zdá sa, že čoskoro padne veľká hollywoodska opona.

Kultový režisér je zrejme jedným z Weinsteinových najbližších ľudí, ktorých v živote stretol. Niet divu, že Tarantina takéto odhalenia poriadne šokovali. Poznal ho 25 rokov a naozaj o tom nevedel? Táto otázka zrejme napadla mnohých z jeho okolia. Bohužiaľ, v rozhovore pre The New York Times priznal, že o jeho činoch tušil už aj predtým.

Vedel som dosť na to, aby som konal

"Vedel som dosť na to, aby som spravil oveľa viac, než som vtedy spravil," povedal Tarantino a uviedol niekoľko historiek, ktoré zahŕňali prominentné herečky. "Bolo v tom niečo viac, než len bežné klebety a ohováračky. Neboli to informácie z druhej ruky. Vedel som, že spravil pár zo spomínaných vecí."

Veľká spoveď Tarantina: Všetci
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Vo svojej spovedi pokračoval ďalej. "Prajem si, aby som vtedy prevzalzodpovednosť za to, čo som počul. Keby som vtedy spravil, čo som mal, nemusel by som s ním spolupracovať," dodal Tarantino.


Mohlo by vás zaujímať:Tarantino prehovoril o sexuálnom predátorovi Weinsteinovi: Je to môj priateľ, dajte mi čas!


Kauza prepukla po tom, čo sa zhruba pred mesiacomv denníkoch New York Times a The New Yorker objavili články odhaľujúce zverské činy prestížneho amerického producenta. Jeho život odvtedy nabral na obrátkach. Jeho firma, ktorú si založil s bratom, pravdepodobne skrachuje, vylúčili ho z Akadémie filmových umení a vied a každým dňom sa na povrch dostávajú ďalšie obvinenia a hriechy jeho minulosti. Weinstein je obvinený z obťažovania viac než 50-tich žien.

Weinstein obťažoval aj Tarantinovu priateľku

Tarantino však v rozhovore priznal, že o týchto obvineniach vedel dávno predtým, než sa objavili všetky tieto články. Medzi Weinsteinovými obeťami je aj Tarantinova bývalá priateľka a herečka Mira Sorvino. Zdôverila sa mu o nechcených výhodách a dotykoch zo strany producenta. Tarantino priznal, žeo niekoľko rokov neskôr počul ďalšie obvinenia z úst inej herečky. Tá mu dokonca povedala o dohode medzi Weinsteinom a herečkou Rose McGowan.

Mira Sorvino
Zobraziť galériu (5)
Mira Sorvino  (Zdroj: SITA)

Keď s Mirou Sorvino začal v roku 1995 randiť, nie tak dávno jej Weinstein spravil masáž bez jej povolenia, naháňal ju okolo hotela a dokonca sa objavil v jej izbe uprostred noci, to isté herečka povedala aj pre The New York Times. "Vtedy ma to šokovalo a bol som absolútne zdesený. Neveril som, že by to mohol spraviť takto otvorene. Pýtal som sa jej, či sa to naozaj stalo. No vtedy som si myslel, že sa mu Mira páčila, a preto sa na ňu zavesil," povedal Tarantino.

Vedeli o tom všetci jeho priatelia

Tarantino však nedokázal odhaliť, či sú tieto príbehy súčasťou väčšieho vzorca zneužívania. Napriek tomu, že rokmi príbehy pribúdali a Tarantino o nich vedel, pokračoval v práci s Weinsteinom na ďalších filmoch - to je rozhodnutie, ktoré dnes ľutuje."To, čo som spravil, bolo zjednodušovanie incidentov,"povedal Tarantino s tým, že to vtedy bral ako mierne nevhodné správanie."Všetko, čo teraz poviem, vyznie ako trápna a čudná výhovorka."

Harvey Weinstein
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Hollywoodom otriasa obrovský sexuálny škandál: Herečke zablokovali účet na Twitteri!


Roky boli blízkymi priateľmi a spolupracovníkmi až do momentu, kedy Weinstein odmietol prísť na Tarantinovu oslavu napočesť jeho zasnúbenia. Režisér si pár dní na to prečítal články a všetky obvinenia, po ktorýchbol zhrozený. "Všetci, čo mali k Harveymu blízko, počuli aspoň o jednom z týchto incidentov. Je nemožné, aby o tom nevedeli," povedal režisér.

Weinstein chce dohodu, prezradí ďalšie prominentné mená

Vyzerá to tak, že Harvey Weinstein sa chce s políciou dohodnúť. Po všetkých obvineniach chce producent uzavrieťs FBI dohodu, na základe ktorej im poskytne mená elitných pedofilov v hollywoodskej továrni na sny, ale aj vo Washingtone.

Weinstein so svojou bývalou manželkou, módnou návrhárkou Georginou Chapman. Opustila ho po prevalení škandálu.
Zobraziť galériu (5)
Weinstein so svojou bývalou manželkou, módnou návrhárkou Georginou Chapman. Opustila ho po prevalení škandálu.  (Zdroj: SITA)

Weinsteinovi sa pomaly sťahuje slučka okolo krku, vylúčili ho z prestížnych kruhov filmového priemyslu, no ocitol sa aj na čiernom liste jeho priateľov z politických kruhov. Preto sa zrejme rozhodol konať. FBI chce prezradiť mená "veľkých rýb", vplyvných a mocných ľudí v Spojených štátoch, ktorí sú zapletení do pedofílie, detskej pornografie a obchodovaní s bielym mäsom. Informáciu potvrdil zdroj z prostredia FBI.

Viac o téme: Quentin TarantinoHarvey WeinsteinMira Sorvino
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu