Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Spaceyho obvinili zo sexuálneho obťažovania: Obrovské priznanie, odhalil veľké tajomstvo!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Hollywoodom otriasol ďalší sexuálny škandál. Tentokrát sa týka Kevina Spaceyho. Herec Anthony Rapp ho obvinil, že ho obťažoval ako 14-ročného. Reakcia na seba nedala dlho čakať. Spacey sa takmer okamžite za svoje správanie ospravedlnil, aj keď si ho nepamätá. To však nie je všetko. S obvinením prišlo aj obrovské priznanie.

Herec Anthony Rapp tento rok v júni pozeral udeľovanie cien Tony Awards. Po chvíli sa ho zmocnilo zdesenie. Udeľovanie totiž moderovl herec Kevin Spacey, ktorý mal Rappa v mladosti sexuálne obťažovať. S príbehom sa rozhodol podeliť po tom, ako sa prevalili obvinenia voči producentovi Harveymu Weinsteinovi.

Opitý Spacey obťažoval 14-ročného chlapca

V roku 1986 sa Rapp spriatelil so Spaceym počas toho, ako spoločne hrávali v divadelných predstaveniach na Broadwayi. V interview pre portál Buzzfeed otvorene povedal, že ho Spacey v tom čase jedného dňa pozval na párty do svojho bytu na Manhattane. Rapp šiel na párty len v jeho sprievode.

Anthony Rapp
Zobraziť galériu (4)
Anthony Rapp  (Zdroj: SITA)

Bol tam sám a postupne sa začal nudiť, pretože tam boli len dospelí a on vtedy nikoho z prítomných nepoznal. Herec mal v tom čase len 14 rokov. Šiel preto do spálne, kde pozeral televíziu. Bolo niečo po polnoci, keď sa Spacey objavil v spálni. Vtedy si chlapec uvedomil, že všetci hostia už odišli. V tomsa k nemupriblížil a začal ho obťažovať.


Mohlo by vás zaujímať:Najprv Oscar, potom sex: Neuveríte, ako si Ashley Judd poradila s obťažovaním!


Rapp potvrdil, že Spacey bol v tom čase opitý. "Vzal ma na ruky, ako keď ženích prenesie nevestu cez prah. Ja som sa nejako nevzpieral, hovoril som si, čo sa to vlastne deje? Potom ma hodil na posteľ a ľahol si na mňa," povedal Rapp. "Snažil sa ma zviesť. Uvedomil som si, že so mnou chce mať sex," priznal herec s tým, že cítil, ako sa naňho Spacey pritláča a sťahuje mu ruky. Potom sa mu však podarilo z jeho zovretia vykĺznuť a ujsť z apartmánu. Odvtedy so Spaceym nehovoril.

Kevin Spacey počas udeľovania cien Tony Awards
Zobraziť galériu (4)
Kevin Spacey počas udeľovania cien Tony Awards  (Zdroj: SITA)

Oscarový herec reagoval okamžite

Zrejme najviac na tomto prípade šokovalo jeho fanúšikov, hereckú obec i mnohých ďalších ľudí Spaceyho okamžitá reakcia. Na sociálnych sieťach totiž zverejnil obrovské priznanie, ktorým nielen že potvrdil obťažovanie, ale informoval aj o svojej sexuálnej orientácii. "Voči Anthonymu Rappovi ako hercovi v sebe chovám obrovský rešpekt a obdiv. Som nadmieru zdesený, keď počúvamjeho príbeh. Tento incident si úprimne nepamätám, stalo sa to pred vyše 30-imi rokmi," napísal vo svojom vyhlásení Spacey.

"No ak som sa správal tak, ako to vo svojom príbehu popisuje, dlžím mu svoje najhlbšie ospravedlnenie za svoje nevhodné opilecké správanie. Ospravedlňujem sa mu aj za to, že musel s týmito nepríjemnými pocitmi žiť všetky tie roky," pokračoval oscarový herec vo svojom vyjadrení.

Som gej

Kevin Spacey je známy tým, že si svoje súkromie veľmi stráži. Napriek tomu sa po prevalení kauzy rozhodol všetkých informovať aj o svojej orientácii. "Tento príbeh mi dodal odvahu, aby som objasnil ostatné veci vo svojom živote. Viem, že sa o mne tam vonku všeličo povráva a niektoré príbehy sú posilnené práve tým, že nehovorím o svojom súkromí," myslí si Spacey.

Uviedol, že tí, ktorí ho poznajú, vedia, žemal mnohé vzťahy so ženami aj s mužmi. "Miloval som mužov a vo svojom živote som mal romantické vzťahy s mužmi a teraz som sa rozhodol žiť ako gej. Chcem sa s tým popasovať otvorene a úprimne a to sa začne skúmaním môjho správania," dodal Spacey.

Kevin Spacey ako Frank Underwood
Zobraziť galériu (4)
Kevin Spacey ako Frank Underwood  (Zdroj: SITA)

Anthony Rapp začal hrať ako deväťročný a bol známou detskou hviezdou. Dnes ho mnohí poznajú najmä zo Star Treku.Jeho motív, prečo odhalil túto kauzu, bol jasný. "Povedal som svoj príbeh, pretože to dnes ťaží mnoho mužov a žien, ktorí takisto prehovorili. Dúfajme, že sa niečo zmení, tak ako sa zmenilo aj pre mňa. Všetko, čo som chcel o tomto zážitku povedať, je v článku. Viac nemám čo dodať," napísal na twitteri Rapp. Kevin Spacey je známy z mnohých úloh, dnes ho diváci milujú ako Franka Underwooda zo serálu Dom kariet.

Viac o téme: Kevin SpaceyAnthony Rapp
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu