Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cez šatník vošli do nového sveta, dnes čelia realite: Aha, ako vyrástli deti z Narnie!

Narnia Zobraziť galériu (8)
Narnia (Zdroj: Walt Disney)

Z obyčajného šatníka do fantazijného sveta. Štyria súrodenci sa z nie veľmi príjemnej reality prenesú do kúzelnej Narnie plnej čarovných tvorov, kde čas ubieha úplne inak ako u nás. Od premiéry prvej časti ubehlo dvanásť rokov, ktoré sa podpísali aj na hlavných predstaviteľoch. Herci už dávno nie sú deti a rovnako vyrástli aj ich filmové či seriálové úlohy.

William Moseley (Peter Pevensie)

William Moseley, Narnia, The
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Walt Disney, E!)

Predstaviteľ najstaršieho z filmových súrodencov William Moseley tento rok oslávil tridsiate narodeniny. Úlohu Petra Pevensieho si zopakoval aj v ďalších dvoch častiach, no veľmi výraznej filmovej roly sa odvtedy nedočkal. Srdciafanúšikovsizískal aj vďaka seriálu The Royals, kde si zahral jednu z hlavných úloh - princa Liama. Očividne mu tieto kráľovské postavy sedia.

Anna Popplewell (Susan Pevensie)

Anna Popplewell, Narnia, Reign
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Walt Disney, CW)

Mladá herečka si v úlohe Susan veľmi dobre rozumela s lukom a šípmi. Lukostrelectvu sa pritom mohla priučiť už aj v svojich skoršíchfilmových vystúpeniach. Pred fantastickou Narniou sa totiž objavila v historických filmoch Francúzova zátoka, Mansfieldske sídlo, Daniel Deronda i Dievča s perlou. Od Narnie rovnako nezaznamenala väčší filmový úspech, ale zažiarila v úlohe jednej z dám škótskej kráľovnej Marry v seriáli Reign (Kráľovstvo).


Mohlo by vás zaujímať:Máte radi históriu? Tieto seriály by ste rozhodne nemali minúť!


Georgie Henley (Lucy Pevensie)

Georgie Henley, Narnia, Perfect
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Walt Disney)

Objavenie Narnie mala na svedomí práve malá Lucy a jej viera vo fantastické veci a dobro. Od roztomilého dievčatka sa posunula k výrazne dramatickým úlohám. Napríklad v snímke Perfect Sisters sa spolu s filmovou sestrou pokúsi zabiť matku alkoholičku. Aj táto herečka sa prejavila v seriálovom svete, keď si zahrala v štvordielnom príbehu o Jane Eyrovej.


Mohlo by vás zaujímať:Detské hviezdy si podmanili Hollywood: Nemali ani 15 rokov a už siahali na Oscara


Skandar Keynes (Edmund Pevensie)

Skandar Keynes, Narnia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Walt Disney)

Skandar Keynes sa zatiaľ vo filmovom svete zapísal len ako tvrdohlavý Edmund. Mladý Brit sa totiž predovšetkým venuje divadlu. Po Narnii sa pokúšal získať úlohu v ďalšom rozprávkovom príbehu Kúzelná opatrovateľka, kde však neuspel. Pred rokom oznámil, že už anifilmovú či televíznu kariéru neplánuje.

Ben Barnes (Princ Kaspian)

Ben Barnes, Narnia, By
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Walt Disney)

Ben Barnes sa v úlohe princa Kaspiana pridal k štvorici súrodencov až v druhej časti, no zahliadnuť sme ho mohli už v prvej. Oproti nim si však doteraz vyslúžil viac zaujímavých filmových úloh. Zahral si v snímke Hviezdny prach, Lekcie neslušného správania, Locked In, The Words, Siedmy syn, Jackie a Ryan alebo Veľká svadba a získal hlavnú úlohu vo filme Dorian Grey. Úspech zožal aj vďaka seriálom Doktori, Sons of Liberty, Westworld či The Punisher.


Mohlo by vás zaujímať:Šarmantní, úspešní, s neodolateľným prízvukom: Týchto britských fešákov zbožňujeme!


James McAvoy (Pán Tumnus)

James McAvoy, Narnia, X-Men
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Walt Disney, Marvel)

V úlohe najlepšieho priateľa malej Lucy sme si v Narnii užili britského fešáka Jamesa McAvoya. Hoci mal nejaké roly aj pred touto rozprávkou, odvtedy sa veľmi jednoducho zaradil medzi najobľúbenejších hercov súčasnosti. Zahral si vo filme Posledný škótsky kráľ, Penelope, Vášeň a cit, Pokánie, Špina, viacerých X-Menoch a mnohých ďalších snímkach.

Viac o téme: Narnia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu