Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sexuálne škandály v Hollywoode nemajú konca: Zvrhlé detaily údajných obetí!

George Takei Zobraziť galériu (3)
George Takei (Zdroj: SITA)

Herci George Takei a Richard Dreyfuss odmietli obvinenia zo sexuálneho obťažovania. Takei (80), známy najmä ako Hikaru Sulu z kultového seriálu Star Trek (1966 - 1969), reagoval prostredníctvom Twitteru, kde napísal, že udalosti, ktoré pre magazín The Hollywood Reporter opísal Scott R. Brunton, sa jednoducho nestali a ani si nespomína, že by tohto muža vôbec poznal.

„Práve teraz je to situácia slovo proti slovu, ktoré sa týkajú udalostí spred takmer 40 rokov. Tí, ktorí ma poznajú, však vedia, že takéto správanie bez vzájomného súhlasu, je tak proti mojim etickým hodnotám a zvykom, že už samotná skutočnosť, že ma niekto z niečoho takého obvinil, je pre mňa osobne dosť bolestivá," napísal.

Brunton tvrdí, že keď mal 23 rokov, zoznámil sa s Takeiom, niekoľkokrát si zatelefonovali, neskôr ho herec pozval do divadla a na večeru. Odtiaľ vraj šli do Takeiovho bytu, kde zrejme "stratil vedomie", a keď sa prebral, mal nohavice stiahnuté na členkoch a herec sa ho dotýkal.

Sedemdesiatročný Dreyfuss zase v rozhovore pre blog Vulture New York magazínu povedal, že niekoľko rokov flirtoval so spisovateľkou Jessica Teich, ktorú podľa vlastných slov aj pobozkal, no mal dojem, že to bol "konsenzuálny rituál zvádzania".

Skutočnosť, že som to "nepochopil, ma núti prehodnotiť každý vzťah, o ktorom som si kedy myslel, že je hravý a vzájomný". Teich povedala Vulture, že herec mal v jej prítomnosti celé roky oplzlé reči a dával jej návrhy, no ona to nikomu nepovedala. Pri jednej príležitosti si vraj pred ňou odhalil prirodzenie, čo však herec odmieta. Dreyfuss ju podľa vlastných slov viac ako 30 rokov považoval za svoju dobrú priateľku.

Richard Dreyfuss
Zobraziť galériu (3)
Richard Dreyfuss  (Zdroj: SITA)

Ďalším, kto sa dostal do problémov v súvislosti so sexuálnym obťažovaním, je spolutvorca a producent seriálov Arrow (2012), The Flash (2014), Legends of Tomorrow (2016) a Supergirl (2015) Andrew Kreisberg, ktorého spoločnosť Warners Bros. Television Group suspendovala po tom, ako ho obvinilo 19 bývalých a súčasných zamestnancov a zamestnankýň. „ Komentoval som vzhľad žien a ich oblečenie z pozície výkonného producenta, ale neboli to sexuálne narážky a ako mnohí som občas niekoho, nie so sexuálnym úmyslom, pobozkal na líce alebo objal," vyjadril sa k obvineniam 15 žien a štyroch mužov Kreisberg pre magazín Variety.

K vlne osobností, ktoré zverejnili svoje príbehy zneužívania, sa pridal aj herec Anthony Edwards, známy najmä ako doktor Mark Greene zo seriálu Pohotovosť (1994 - 2009). Ten obvinil producenta Garyho Goddarda, že ho obťažoval, keď mal len 12 rokov. Producent obvinenie odmietol, no 55-ročný Edwards tvrdí, že po útoku strávil roky terapiami, a keď pred zhruba 22 rokmi Goddarda konfrontoval, ten prisahal, že to ľutuje.

Anthony Edwards
Zobraziť galériu (3)
Anthony Edwards  (Zdroj: SITA)

O svojej skúsenosti prostredníctvom Twitteru napísala aj austrálska herečka Rebel Wilson. V sérii príspevkov sa vyjadrila, že ju herecký kolega z pozície moci opakovane žiadal predvádzať obscénne akty, čo odmietla, pretože jej to bolo odporné, pričom jeho kamaráti sa to pokúšali nakrútiť. Následne sa vraj sťažovala štúdiu, no dočkala sa len vyhrážok zo strany zástupcov tohto herca. Druhý incident sa stal, keď bola v hotelovej izbe nemenovaného režiséra. Tomu však zavolala manželka a začala mu nadávať za to, že spáva s herečkami, takže Wilson mala čas ujsť.

Uvedené obvinenia prišli v čase, keď svetovým zábavným priemyslom otriasajú početné sťažnosti voči viacerým osobnostiam vrátane producenta Harveyho Weinsteina, režiséra Jamesa Tobacka či hercov Kevina Spaceyho, Roberta Kneppera alebo Stevena Seagala. K nevhodnému správaniu sa priznal americký komik, herec, televízny a filmový tvorca Louis C.K., ktorého obvinilo zo sexuálneho obťažovania päť žien.

Viac o téme: George TakeiRichard DreyfussAnthony Edwards
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu