Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľmi smutné správy počas sviatkov: Zomreli dve významné svetové herečky

Heather Menzies-Urich Zobraziť galériu (2)
Heather Menzies-Urich (Zdroj: Youtube)

Vo Frankforde v kanadskom Ontáriu zomrela vo veku 68 rokov kanadsko-americká herečka Heather Menzies-Urich, známa predovšetkým ako členka rodiny Trappovcov z oscarového muzikálu The Sound of Music z roku 1965.

Herečke už dávnejšie diagnostikovali rakovinu mozgu. O jej úmrtí informoval jej syn Ryan Urich. "Bola herečkou, balerínou a rada si užívala život plnými dúškami," povedal herečkin syn.

Heather Menzies-Urich sa narodila v roku 1949 v kanadskom Toronte a postupne žila vo Vancouveri, Miami, Londýne a kalifornskom Thousand Oaks, aby sa na sklonku života vrátila naspäť do kanadského Ontária. Kariéra Heather Menzies-Urich je neoddeliteľne spätá s muzikálom The Sound of Music, ktorý bol v čase svojho vzniku veľkým hitom a získal päť Oscarov vrátane ocenenia za najlepší film roku.

Menzies-Urich si v ňom zahrala po boku Julie Andrews, predstaviteľky Mary Poppins v kultovom muzikáli z roku 1964. Menzies-Urich si zahrala aj v ďalších štrnástich filmoch vrátane snímok Havaj (1966), Piraňa (1978) a naposledy sa predstavila v mysterióznom sci-fi Ohrozené druhy z roku 1982. Okrem toho vystupovala v desiatkach seriálov, pričom jej najznámejšou seriálovou rolou bola vesmírna utečenka Jessica v sci-fi seriáli Logan´s Run (1977).


Ani sa tomu nechce veriť: Už je to 15 rokov, čo nás opustil Július Satinský


Zomrela americká herečka Rose Marieová

Vo veku 94 rokovzomrela americká herečka Rose Marieová známa z populárneho sitcomu The Dick Van Dyke Show (Show Dicka Van Dykea). Novinárom to oznámil rodinný hovorca, napísala agentúra AP.

Marieová podľa hovorcu rodiny Harlana Bolla zomrela vo štvrtok vo svojom dome v Los Angeles. Herečka sa na obrazovkách preslávila už ako dieťa v 20. a 30. rokoch minulého storočia a zahrala si aj v muzikáloch na Broadwayi.

Rose Marieová
Zobraziť galériu (2)
Rose Marieová  (Zdroj: fox4kc.com)

Viac o téme: Heather Menzies-UrichRose Marieová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu