Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sexi pirát Johnny Depp oslavuje: K filmu sa dostal náhodou, občas presedlá na kapelu

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA/AP/Vianney Le Caer/Invision)

Populárny herec Johnny Depp má na svojom konte množstvo cien, medzi inými: štyri People's Choice Award ako najobľúbenejší herec (2005, 2006, 2007 a 2008), jednu Screen Actors Guild Award z roku 2004 za stvárnenie kapitána Jacka Sparrowa v snímke Piráti Karibiku: Kliatba Čiernej perly. V sobotu 9. júna mal Johnny Depp 55 rokov.

Johnny Depp (celým menom John Christopher Depp II) sa narodil 9. júna 1963 vamerickom meste Owensboro vštáte Kentucky do rodiny inžiniera aservírky. Kvôli práci otca sa rodina často sťahovala, bývala v amerických moteloch. Malý Johnny nechodil riadne do školy, od dvanástich rokov fajčil, stával sa častým účastníkom výtržností. Neodmietal ani alkohol a drogy. Na úplne iné chodníčky ho nasmerovala matka. Ako jeden zmnohých teenagerov dostal od mamy elektrickú gitaru a začal hrať. Hudba ho upútala azaložil svoju kapelu.

Sexi pirát Johnny Depp
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)

K filmu sa dostal náhodou

K filmu sa dostal náhodou. Zoznámil sa shercom Nicolasom Cageom. Ten ho vzal na konkururz, na ktorom dostal Depp svoju prvú rolu vtelevíznom seriáli 21 Jump Street (1987). Úloha mladučkého policajta, ktorý sa vutajení pohybuje po stredných školách, divákov zaujala avkrátkom čase sa herec stal miláčikom amerického publika.

S exmanželkou Amber Heard
Zobraziť galériu (5)
S exmanželkou Amber Heard  (Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan)

Vroku 1990 zažiaril vo fenomenálnom fantastickom príbehu Edward Scissorhands (Nožnicovoruký Edward). Fantastický príbeh výstrednej imaginácie režíroval Tim Burton. Okúzľujúca rozprávka oumelovytvorenom mladíkovi sľudským srdcom anožnicami namiesto prstov priniesla hercovi obrovské divácke sympatie.


Mohlo by vás zaujímať:Zlatá éra Hollywoodu: VIDEO Takto vznikla továreň na sny a rástli herecké hviezdy


Po boku Tima Burtona

V čase, keď stretol svoju francúzsku múzu Vanessu Paradis, bol už uznávaným hercom sniekoľkými hereckými úlohami za sebou. Príležitosť nenechala na seba dlho čakať aherec sa podujal prijať ďalšiu rolu Lasse Hallströma vsnímke What's Eating Gilbert Grape (Čo žerie Gilberta Grapea, 1993). Pre švédskeho režiséra stelesnil mladíka, túžiaceho uniknúť zdysfunkčnej rodiny, za ktorú nesie zodpovednosť. Po boku Deppa hral Leonardo DiCaprio jeho mentálne retardovaného bratra.

Sexi pirát Johnny Depp
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Disney )

Rok po Halströmovi prišla opäť skvelá príležitosť od Tima Burtona v snímke Ed Wood. Dead Man (Mŕtvy muž, 1995) „nezávislého“ Jima Jarmusche, Donnie Brasco (Krycie meno Donie Brasco, 1997) sAl Pacinom a Fear and Loathing in Las Vegas (Strach a hnus vLas Vegas, 1998) nekonvenčného Terry Gilliama neboli síce komerčnými hitmi, ale za pozornosť istotne stoja.

Pirát z Karibiku

Depp sa nakoniec odhodlal nielen hrať titulnú rolu, ale aj spomocou brata napísať scenár arežírovať jeden znajdepresívnejších príbehov. Vsnímke The Brave predstavoval pôvodného obyvateľa Ameriky, alkoholika, ktorý sa rozhodol zomrieť. Režijný debut Deppa bol nominovaný na Zlatú Palmu vCannes.

Sexi pirát Johnny Depp
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Peter Mountain/Disney)

Trblietavé vody Karibiku sa stali pre šarmantného darebáka - kapitána Jacka Sparrowa (Johnny Depp) nevyčerpateľným zdrojom tajomných a vzrušujúcich dobrodružstiev. Hlavná rola vo filme snázvom Piráti z Karibiku: Prekliatie Čiernej perly v réžii Gore Verbinskeho mu zabezpečila opätovnú slávu auznanie. Kasový trhák zarobilvpriebehu štyroch týždňov vUSA 200 miliónov dolárov. Záujem divákov pritiahli nielen hlavné postavy, ale aj nové technológie a vizuálne efekty (použitých ich bolo okolo 600).

Johnny Depp sa vo všeobecnosti teší nesmiernej popularite najmä uženskej časti publika. Herec bol vyhlásený časopisom People za najsexi muža roku 2003, má svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a podľa médií je úspešný takmer v každej filmovej snímke.

Viac o téme: Tim BurtonJohnny DeppPirát z Karibiku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu