Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nazvala ju opicou, teraz sa kajá: Roseanne sa bráni pivom a antidepresívami

Roseanne Barr
Roseanne Barr (Zdroj: Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File)

Je mi ľúto, že sa vás to dotklo, odkázala Roseanne Barr Afroameričanke, ktorú nazvala opicou. Herečka argumentuje, že pred prirovnaním afroamerickej političky k opici si dala dve pivá, antidepresíva a liek na spanie. Údajne ani nevedela, že žena, o ktorej píše, je černoška.

Americká herečka Roseanne Barr, hlavná tvár komediálneho seriálu Roseanne (1988 - 1997), sa vo štvrtok v rozhovore pre americkú televíziu Fox News vyjadrila k afére, ktorá ju v máji pripravila o miesto v obnovenom vysielaní tohto seriálu. Televízia ABC, ktorá projekt vysielala, tak vtedy zareagovala na Roseannin tweet, v ktorom prirovnala poradkyňu exprezidenta Baracka Obamu, Afroameričanku Valerie Jarrett, k opici. Herečka sa v rozhovore posťažovala, že táto aféra ju "pripravila o všetko". Zopakovala, že Jarrett "nikdy nechcela spôsobiť ujmu". "Je mi ľúto, že sa vás to dotklo," odkázala jej.

Šlo o prvé televízne vystúpenie Roseanne Barr od májovej aféry. Herečka v ňom zopakovala aj dôvody, ktoré ju viedli k prirovnaniu afroamerickej političky k opici. Opätovne to pripísala na vrub tomu, že si v daný večer dala dve pivá, užila antidepresíva a tiež liek na spanie Ambien. Toto odôvodnenie vyvolalo už v máji na sociálnych sieťach udivené reakcie a mnohí užívatelia sa pýtali, či liek Ambien vyvoláva rasizmus. Vo štvrtok Roseanne pridala ešte jedno zdôvodnenie - v čase, keď o Jarrett písala ako o opici, údajne ani nevedela, že je černoška.


Mohlo by vás zaujímať:Sexuálny predátor začal revolúciu: VIDEO Legendu dostali na lopatky utajované zverstvá


"Nie som rasistka, ľudia, ktorí volili Trumpa tiež nie sú rasisti, a ani Trump nie je rasista, to teda nie!" vyhlásila Roseanne vo Fox News. Herečka a prezident si v uplynulých mesiacoch opakovane vyjadrovali náklonnosť a posielali si komplimenty. Trump jej vyjadril podporu aj po prepuknutí aféry okolo jej májového tweetu.

Televízia ABC medzičasom rozhodla, že po zrušení obnoveného vysielania seriálu Roseanne, nakrúti jeho spinoff. Nový seriál sa bude volať The Conners, začne sa vysielať v októbri a stojí za ním rovnaký produkčný aj autorský tím ako za pôvodným projektom.

Viac o téme: Roseanne Barr
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu