Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Z telenovely až k hviezdam Hollywoodu: VIDEO Takto sa Deadpool predral na vrchol

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube/MrNickelodeon90, SITA/AP/Twentieth Century Fox, Brent N. Clarke/Invision)

Pred pár rokmi sme ledva vedeli, o koho ide. Dnes je z Ryana Reynoldsa jeden z najlepšie platených a najpopulárnejších hercov v Hollywoode. Za svoj úspech vďačí úlohe Deapoola v rovnomennej marvelovke, ktorá ho vystrelila na vrchol. Po svojom boku má krásnu manželku, takisto herečku, Blake Lively, má dve deti a jeho hviezda stúpa. Nie vždy však bol jeho život ideálny. Kanadský fešák si preskákal niekoľko rokov menších úloh, kým sa dostal na vrchol.

Ryan Rodney Reynolds sa narodil 23. októbra 1976 v kanadskomVancouveri v rodine predavačky Tammy Reynolds a veľkoobchodníka Jimyho Reynoldsa. Je najmladším zo štyroch bratov a študoval na polytechnickej vysokej škole, no neskôr z nej odišiel. Dvaja jeho starší bratia pracujú ako policajti v Britskej Columbii. Svoju hereckú kariéru začal telenovelou.

Kanadské začiatky a americké šteky

Málokto si už dnes spomenie na Reynoldsove začiatky. Svoju hereckú kariéru odštartoval v kanadskej tínedžerskej telenovele Hillside v roku 1991. Pre amerických fanúšikov bola známa pod názvom Fifteen a vysielala sa na stanici Nickelodeon. Reynolds stvárnil Billyho Simpsona, telenovela sa vysielala dva roky. Zahral si menšie úlohy v seriáli Akty X aj v Sabrine mladej čarodejnici.

Po roku 1996 sa objavil v menších projektoch ako Cold Blood, teda adaptácia novely Trumana Capoteho, amerických seriálochTwo Guys, aGirl and a Pizza Place, kde si zahral študenta medicíny. Okrem toho sa objavil aj v televíznom filme Keď priateľstvo zabíja, ktorý medzi kritikmi uspel. Menšie úlohy ho sprevádzali približne do roku 2009, kedy sa na jeho konte začínali objavovať pamätné úlohy.

Prvý náznak Deadpoola

Po roku 2000 sa Reynolds začal objavovať v známejších snímkach s naozaj širokým žánrovým rozpätím - od komédií cez romantické drámy až po horory. K výraznejším filmom patrí akčný thriller Blade: Trinity (2004), romantická komédia Hľadá sa ideálny muž z roku 2005 či horor z toho istého roku 3:15 zomrieš!. Nasledovala komédia Jedného dňa, možno (2008) a úloha, ktorá ho o pár rokov neskôr vyniesla na stupienok marveláckej slávy. V roku 2009 si prvýkrát zahral Deadpoola vo filme X-Men: Wolverine.

Z telenovely až k
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube)

O tejto úlohe prvýkrát debatoval so scenáristom Davidom S. Goyerom ešte v roku 2005. Do úvahy vtedy prichádzala ešte úloha Flasha, známeho aj ako WallyWest, jedného z najpopulárnejších charakterov spoločnosti DC Comics. Nakoniec sa však rozhodol pre Deadpoola alias Wadea Wilsona alias Zbraň XI. V tom istom roku sa objavil po boku Sandry Bullock v jeho ďalšej romantickej komédii Návrh.O rok na to prerazil v americko-španielskom thrilleri Pochovaný zaživa.


Mohlo by vás zaujímať:Šarmantná a nadaná bohyňa: Búrlivá cesta Charlize Theron na vrchol! Smrť, sklamanie i depresie


Nešťastný Green Lantern

Po pár svetlejších momentoch prišiel prepadák, ktorý neuspel ani finančne, ani u kritikov -Green Lantern. Napriek tomu sa vďaka tejto úlohezaradil k jedným z mála hercov, ktorý hviezdil ako hlavný hrdina v Marvele aj DC. Samotný herec sa na adresu filmu nevyjadril príliš pozitívne. Dokonca honikdy nevidel celý. „Pozrite sa, ja som nikdy nevidel finálnu verziu filmu. Videl som len neskorú hrubú verziu,“ povedal pre EW.com.

Podľa jeho slov však to, že film nevidel, neznamená, že sa mu nepáči. „Hral som vo filmoch, ktoré boli kritikmi prijaté veľmi dobre a nevidel som ich. Potom sú filmy, ktoré som videl stokrát, ľuďom sa nepáčili, ale mne áno,“ uviedol Reynolds. Po tejto snímke bolo dlhšiu dobu ticho. O pár rokov však prišla úloha, ktorý vyniesla Ryanovi Reynoldsovi zrejme doživotnú slávu.

Trhák Deadpool

V roku 2016 sa dostala do kín ďalšia marvelovka, v ktorej dostal Reynolds hlavnú úlohu. Opäť stvárnil Wadea Wilsona alias Deadpoola. Snímka dosiahla obrovský komerčný i kritický úspech a o dva roky sa natáčalo jej pokračovanie, ktorého úspech bol porovnateľný s prvým dielom. Ak nie väčší. V decembri 2016 sa dočkal Ryan Reynolds hviezdy na chodníku slávy. V druhom dieli sa na konci objavil aj vtip na adresu Green Lanterna, kde Ryan Reynolds zastrelil svoje minulé ja, ktoré sa práve rozhodovalo o scenári k filmu. „Vtip o Green Lanternovi bol pre mňa nevie-čo-to-je forma zábavy. Som to len ja, čo si strieľa sám zo seba, aj keď je to v skutočnosti Wade,“ povedal Reynolds.

V čase premiéry prvého dielu sa tiež vyjadril k obom snímkam. Podľa herca je jasné, prečo bol Deadpool úspešný a Green Lantern nie. „Je to jednoduché. Pri Deadpoolovi sme vždy vedeli, čo to je za druh filmu. Nemyslím si, že pri Green Lanternovi niekto niekedy vedel, čo to vlastne je. Nemyslím tým, že ľudia sa pri tom nezodrali, aby ho spravili čo najlepším. Stal sa proste obeťou hollywoodskeho systému, kde je prvý plagát, potom dátum premiéry a až na koniec scenár. Ja som to vtedy vnímal ako veľkú príležitosť, ktorej som sa chopil,“ povedal pre EW Reynolds. Dnes niet pochýb, že Deadpool plne odhalil Reynoldsov skvelý a originálny komediálny talent. Ten využil aj vo filme Zabijakov osobný strážca, kde si zahral so Samuelom L. Jacksonom.


Mohlo by vás zaujímať:Ikonické páry súčasného Hollywoodu: FOTO Dojemné príbehy lásky i búrlivé vzťahy


Láska jeho života

Ryan Reynolds tvoril kedysi pár s kanadskou speváčkou Alanis Morissette, ktorá sa preslávila svojou hudbou najmä v 90. rokoch. Pár tvorili v rokoch 2002 až 2007. Dva roky spolu chodili a zasnúbili sa, no ich vzťah nakoniec nevydržal. Morissette povedala, že jej album Flavors od Entanglement vytvorila po ich rozchode, špeciálne pesnička Torch bola o Reynoldsovi. Krátko po konci so speváčkou sa dal dokopy s herečkou Scarlett Johansson. V roku 2008 oznámili zasnúbenie a pár mesiacov na to sa vzali v súkromí v kanadskom meste Tofino. Ich manželstvo vydržalo necelé dva roky. V decembri 2010 oznámili rozvod a o pol roka boli obaja opäť slobodní.

V tom čase však už Reynolds spoznal lásku svojho života. Začiatkom roka 2010 sa totiž zoznámil s Blake Lively počas natáčania neslávne známej snímky Green Lantern. Po rozvode s Johansson sa v mediách objavili informácie, že randí s Lively. V septembri 2012 už boli svoji, vzali sa v Južnej Karolíne. Spoločne vychovávajú dve dcéry - štvorročnú James a dvojročnú Inez.

Z telenovely až k
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Brent N. Clarke/Invision)

Jeho rodinka ho sprevádzala aj počas ceremónie k hviezde na Chodníku slávy v Los Angeles. Herec bojoval aj s úzkosťami, o ktorých však otvorene rozprával v mnohých rozhovoroch. S Lively patria k najkrajším párom Hollywoodu. Ich posty na sociálnych sieťach sú medzi fanúšikmi populárne a často sa stávajú aj mediálnym hitom internetu. Nemajú si problém navzájomvystreliť zo seba a Reynolds je známy aj vtipmi na adresu výchovy jeho detí. V roku 2019 by sa mal objaviť v dvoch väčších projektoch. Na rok 2020 je plánovaná snímka X-Force, kde by sa mal opäť objaviť po boku Josha Brolina aZazie Beetz, s ktorými sa objavil v pokračovaní Deadpoola.

Viac o téme: Scarlett JohanssonRyan ReynoldsBlake LivelyDeadpool
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu