Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ukradli si film pre seba: Títo herci zatienili aj hlavné postavy

Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) vo filme Mlčanie jahniat Zobraziť galériu (2)
Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) vo filme Mlčanie jahniat (Zdroj: www.buzzquotes.com)

Niekedy hviezda filmu nie je tým najlepším bodom filmu a dokonca ani tým najlepším hercom či herečkou snímky. Títo herci vo vedľajšej úlohe si ukradli celý film pre seba a schovali tak do vrecka aj hlavných hrdinov.

Anthony Hopkins (Mlčanie jahniat)

Neslávne známy Dr. Lecter z Mlčania jahniat síce nebol hlavnou postavou, no zrejme pri názve filmu nikomu nenapadne iná postava. Ako hrozivý kanibalský génius bol vždy o krok pred všetkými. Tým však rozhodne nechcem povedať, že Jodie Foster mu bola podradená, no Anthony Hopkins si šou ukradol pre seba.


Mohlo by vás zaujímať:Takmer sa o ne pobili: Tieto filmové úlohy chcel každý!


Heath Ledger (Temný rytier)

Tak toto nepotrebuje snáď ani vysvetlenie. Austrálsky fešák si vďaka tomu, že do úlohy Jokera dal všetko, úplne podmanil film. Niet sa čomu čudovať, veď si na príprave dal aj dôkladne záležať. Mesiac sám v hotelovej izbe študoval Jokerovu osobnosť a pracoval na hlasovom prejave. Bohužiaľ, ohromujúceho výsledku sa nedočkal. Heath Ledger zomrel ešte pred premiérou filmu a posmrtne bol ocenený aj Oscarom.


Mohlo by vás zaujímať:Kultové páry zo strieborného plátna: VIDEO Ich vzťah bude navždy krásny a intenzívny


J. K. Simmons (Whiplash)

Rozhodujúci moment pre tohto kvalitného herca nadišiel, keď získal rolu v Chazellovom filme Whiplash. Dovtedy sme ho mohli vnímať najmä v menších úlohách. J. K. Simmons úplne ovládol brilantnú hudobnú drámu a v podstate celý film stál na jeho osobe. Postavu nekompromisného učiteľa hudby zahral úplne perfektne, veď uznajte sami. Za svoj výkon si vyslúžil viac ako 30 rôznych cien.

Christoph Waltz (Nehanební bastardi)

Do svetiel reflektorov sa tento skvelý rakúsky herec dostal vďaka Quentinovi Tarantinovi, keď ho obsadil do úlohy esesáka Hansa Landu. Predtým sa objavoval najmä v nemeckých televíznych filmoch a seriáloch. Napriek tomu si vojnovú drámu Nehanební bastardi úplne podmanil a aj podľa Tarantina zachránil celý film. Za svoj výkon bol aj patrične ocenený.


Mohlo by vás zaujímať:Ohrdnuté ženy prahnú po pomste: VIDEO Nechali za sebou krv i zničené životy


Javier Bardem (Táto krajina nie je pre starých)

Vyčnieval z vlastnej roly. Aj tak sa dá opísať výkon Javiera Bardema v adaptácii románu od Cormaca McCarthyho. Postave zabijaka Antona Chigurha dodal dávku záhadnosti a mrazivosti. A to chcel Bardem najskôr túto úlohu odmietnuť kvôli tomu, že neznáša násilie, nešoféruje a nevie ani dobre po anglicky. Našťastie to tvorcov nezastavilo, pretože táto rola mu priniesla mnoho ocenení, okrem iného Oscara či Zlatý glóbus.

Viac o téme: Christoph WaltzAnthony HopkinsHeath LedgerJavier BardemJ. K. Simmons
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu