Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na svoj vek rozhodne nevyzerajú: Týmto hercom a herečkám by ste ho hádali márne

Jim Parsons, Brad Pitt a Halle Berry Zobraziť galériu (4)
Jim Parsons, Brad Pitt a Halle Berry (Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, Photo by Evan Agostini/Invision/AP, )

Vídavame ich každoročne v kinách či televízii. Mnohí z nich patria medzi našich najväčších favoritov a nevieme si bez nich predstaviť množstvo kultových filmov. Jedno však majú spoločné. Ich vek by ste im presne uhádli len veľmi ťažko. Veď presvedčte sa sami.

Sandra Bullock

Do povedomia sa dostala v 90. rokoch v rolách úspešných filmov ako Nebezpečná rýchlosť alebo Kým si spal. Tým sa začala jej kariéra hlavnej hollywoodskej herečky s komédiou Miss špeciálny agent a jednou z jej nedávnych filmových rolí, Crash z roku 2004, za ktorú dostala množstvo pozitívnych kritík a dokonca aj ocenenie Screen Actors Guild za najlepší herecký výkon. Je 14. najbohatšou ženskou celebritou s odhadovaným majetkom 85 miliónov $.

Chodila s Troyom Aikmanom, Matthewom McConaugheym a Ryanom Goslingom. Bola zasnúbená s hercom Tatom Donovanom, nakoniec sa však v roku 2005 vydala za konštruktéra motocyklov Jesseho Jamesa s ktorým sa v roku 2010 rozviedla. Málokto by o nej však na prvý pohľad povedal, že má 54 rokov.

Sandra Bullock
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Brad Pitt

Brad Pitt vyrastal vSpringfield, ako najstarší z troch detí vo veriacej rodine. Od detstva sa veľmi zaujímal o film a všetko okolo neho. Nakoniec sa rozhodol, že opustí školu a vydá sa doLos Angeles, bez dokončeného vysokoškolského vzdelania, kde si zahral v jednom nie príliš úspešnom TV seriáli. Potom, aby si privyrobil na herecké kurzy, venoval sa obvyklým zamestnaniam začínajúcich hercov: predával zmrzlinu, strážil parkovisko a prezlečený za kura robil živú reklamu. Spočiatku mal možnosti vystupovať v reklame a televízii, postupne sa snažil dostať do filmu.

Dwayne Johnson sa predstaví v životnej úlohe: Po 20 rokoch sa mu konečne splnil sen!

Brad bol 5 rokov manželom známej americkej herečkyJennifer Anistonovej. V roku2005oficiálne potvrdili rozchod a požiadali o rozvod. Onedlho sazačal verejne objavovať po boku slávnej americkej herečkyAngeliny Jolie, s ktorou sa zblížil už pred rozvodom. Spoznal sa s ňou pri natáčaní filmu Mr&Mrs Smith. Ani toto mu však dlho nevydržalo a19. septembra2016podala Jolie návrh na rozvod. Tento 54-ročný herec veru nemá šťastie v láske.

Brad Pitt
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Halle Berry

Získalacenu EmmyaZlatý glóbusza filmIntroducing Dorothy Dandridgea v roku2001Oscara za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úloheza výkon vPlese príšer. Je tak prvá a zatiaľ jediná ženaafroamerickéhopôvodu, ktorá vyhrala cenu za najlepší ženský herecký výkon. Je jedna z najlepšie platených herečiek vHollywoode. Predtým, ako sa stala herečkou, sa Berryová zúčastnila viacerých súťaží krásy a v roku1986sa dostala do súťažeMiss USA, kde skončila na druhom mieste.

Na súťažiMiss Worldsa umiestnila na šiestom mieste. Jej prelomová úloha bola v roku1991vo filmeJungle Fever. To viedlo k ďalším úlohám vo filmochFlintstonovci(1994),Bulworth(1998),X-Men(2000) a jeho pokračovanie Dnes neumieraj(2002). V roku2005tiež vyhralaZlatúmalinuza najhoršiu herečku (za rolu vo filmeCatwoman) a cenu prijala osobne. Je to až priam neuveriteľné, no herečka má už 53 rokov.

Tom Cruise

Bol nominovaný na trochOscarova získal triZlaté glóbusy. Svoju kariéru začal, keď mal 19 rokov vo filmeNekonečná láska zroku 1981.VofilmochTaps(1981) aOutsideri(1983) stvárnil vedľajšie úlohy. V hlavnej role sa prvýkrát predstavil vromantickej komédiiRiskantné podnikanie, ktorá mala premiéru vauguste 1983. Až po stvárnení Petea "Maverick" Mitchella v akčnej drámeTop Gun(1986) odštartoval skutočnú hereckú kariéru a stal sa jednou znajväčších hollywoodskych hviezd.

Pauhofová o porozumení dvoch pohlaví: Všetci túžime iba po jednom

Cruise otvorene zastávascientologickú cirkeva jej pridružené sociálne programy apomoc pri vyliečení zdyslexiepripisuje na účetscientológii. Jeho kritika psychiatrie aantidepresív, najmä terapie záchranárovaúsilie vložené do propagácie scientologickej cirkvi ako náboženstva vEurópe, vyvolali po uniknutí videa, vktorom propagoval scientológiu, kontroverzie. Väčšinu kaskadérskych kúskov si robí sám, čo je pri 56-ročnom mužovi obdivuhodné.

Keanu Reeves

Do povedomia širšej verejnosti sa dostal účinkovaním v seriáli Bill & Ted's Excellent Adventure, v akčných filmoch ako Bod zlomu (1991),Nebezpečná rýchlosť (1994) a v sci-fi trilógii Matrix. Objavil sa taktiež v niekoľkých dramatických filmoch ako napríklad Nebezpečné známosti (1988), Moje súkromné Idaho (1991), Malý Budha (1993) a Dracula (1992). Za svoje herecké výkony získal mnoho ocenení, vrátane hviezdy na Hollywoodskom chodníku slávy.

Sníval o tom, že bude hrať v národnom hokejovom tíme zaKanadu,ale zranenie ukončilo jeho kariéru. Po odchode z De La Salle College navštevoval Avondale Secondary Alternative School, ktorá mu umožnila študovať popri jeho hereckej kariére, avšak neskôr zo školy odišiel a nezmaturoval. Takmer nikto tomu neverí, no herec má 54 rokov.

Keanu Reeves
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Jim Parsons

Preslávila ho postava Sheldona Coopera v sitkome Teória veľkého tresku. Za túto rolu získal množstvo ocenení, vrátane štyroch Primetime Emmy Awards pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe komediálneho seriálu a Zlatého glóbusu za najlepší mužský herecký výkon v komediálnom/hudobnom seriáli.

Odhalená láska zo SuperStar: Mladý súťažiaci zbalil krásnu porotkyňu

V roku 2011 debutoval naBroadwayiv hreThe Normal Heart, za ktorú získal nomináciu naDrama Desk Award. Túto rolu si zopakoval aj vofilmovej adaptáciia obdržal siedmu nomináciu naCenu Emmy, tentokrát v kategóriiNajlepší herec vo vedľajšej úlohe miniseriálu alebo filmu. Hercovi už pomaly ťahá na 50-tku, v marci oslávi 46. narodeniny.

Viac o téme: Jim ParsonsSandra BullockKeanu ReevesBrad Pitt. Halle Berry
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu