Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Deti zo známych hororov: Vtedy poriadne desivé a teraz? Takýto majú život

koláž - deti z hororov Zobraziť galériu (8)
koláž - deti z hororov (Zdroj: koláž Telkáč)

Byť detským hercom je vo všeobecnosti náročné, keďže si ich potom fanúšikovia i filmári len ťažko vedia predstaviť v dospeláckej úlohe. Nevraviac o deťoch, ktoré sa preslávili úlohou v niektorom zo známych hororov. Čo sa s nimi odvtedy stalo a ako vyzerajú dnes?

Daveigh Chase (Kruh)

Herečka Daveigh Chase mala už dosť hereckých skúseností za sebou, keď sa v roku 2002 zhostila úlohy mimoriadne desivej Samary. Práve táto rola ju však dostala na výslnie. Chase bola odvtedy veľmi aktívna vo filme aj televízii a dokonca rozbehla aj spevácku kariéru. Dnes by ste v nej už len márne hľadali Samaru plaziacu sa z televízora.

Daveigh Chase
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Chris Pizzello)


Mohlo by vás zaujímať:Na svoj vek rozhodne nevyzerajú: Týmto hercom a herečkám by ste ho hádali márne


Lisa a Louise Burns (Osvietenie)

Predtým, ako sa Lisa a Louise Burns ocitli ako dokonale strašidelné dievčatá v Kubrickovom horore Osvietenie, si zahrali v televíznom seriáli zo sedemdesiatych rokov - Kids. Po vypustení hororu do sveta sa dámy stiahli z očí verejnosti.

Lisa Burns, Louise Burns
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: ranker.com)

Alex Vincent (Detská hra)

Horor Detská hra z roku 1988 priniesol so sebou aj herca Alexa Vincenta, ktorý stvárnil malého chlapca Andyho. Vďaka úspechu sa následne objavil aj v druhej časti. V treťom pokračovaní ho nahradil Justin Whalin. Na istý čas opustil herecký svet, no do brandže sa vrátil v roku 2008. Horory má zrejme v krvi, pretože od návratu ich urobil hneď niekoľko.

Alex Vincent
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: ranker.com)


Mohlo by vás zaujímať:Ukradli si film pre seba: Títo herci zatienili aj hlavné postavy


Harvey Stephens (The Omen)

Hrať prevtelenie samotného satana určite nie je jednoduché a ešte náročnejšie, keď ide o detského herca. Napriek tomu si Harvey Stephens počínal v horore z roku 1976 skutočne dobre. Potom sa až na pár výnimiek v televízii z filmového sveta vytratil. Nebolo o ňom počuť až do roku 2006, kedy si v remakeu The Omen zahral televízneho reportéra.

Harvey Stephens
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: ranker.com)

Kyle Richards (Halloween)

Kyle Richards sa objavila vo viacerých hororoch, a to ešte skôr ako mohla získať vodičský preukaz. Bola Angie v horore Eaten Alive, Debbie v The Car a samozrejme v slávnom Carpenterovom hororovom kúsku z roku 1978 Halloween stvárnila malú Lindsey Wallace. Odvtedy sa celkom pravidelne objavovala v televízii a hosťovala v mnohých seriáloch, napríklad Pohotovosť, Loď lásky či Kriminálka Las Vegas.

Kyle Richards
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Willy Sanjuan/Invision/AP)


Mohlo by vás zaujímať:Vraždy, krv a smrť: Násilie na nás číha takmer v každom filme či seriáli, na toto si dajte pozor!


Linda Blair (Exorcista)

V skorých tínedžerských rokoch bola Linda obsadená do úlohy Reagan v Exorcistovi a v podstate je to rola, s ktorou je spájaná doteraz. A to pritom hrala v mnohých filmoch a seriáloch. V osemdesiatych rokoch sa objavila v sérii hororových filmoch, vďaka čomu si vyslúžila pomenovanie Scream Queen. Hoci ešte príležitostne zoberie nejakú rolu, oveľa viac sa venuje charite.

Linda Blair
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Damian Dovarganes)

Viac o téme: Daveigh ChaseLinda BlairLisa BurnsLouise BurnsAlex VincentHarvey StephensKyle Richards
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu