Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Skvelý hudobník a ešte lepší herec: Životná cesta Jareda Leta, ktorý nič nenecháva na náhodu

Jared Leto Zobraziť galériu (4)
Jared Leto (Zdroj: SITA/AP Photo)

Ťažké detstvo, prebíjanie sa osudom i vysnívaný vrchol. V živote Jareda Leta nájdete skutočne všetko, čo by mal obsahovať každý kvalitný príbeh. Spojiť herectvo v Hollywoode spolu s hraním v jednej z najpopulárnejších kapiel sveta hraničí takmer so šialenstvom, no on to zvláda bravúrne.

Jaredsa narodil 26. decembra 1971 vmeste Bossier v americkomštáte Louisiana. Spolu so staršímbratomShannonom ich starostlivovychovávala ich mladá matka. Jeho detstvo bolo poriadne búrlivé. Niekoľkokrát dokonca stál na hrane zákona a nakoniec to celé zavŕšil tým, že nedokončil ani len strednú školu. On však stále cítil, že chce niečo v živote dosiahnuť.Začal študovať na University of the Arts voPhiladelphii, nopríliš dlho sa tu neohrial. Z tohto mesta prešiel na Školu vizuálnych umení naManhattane. Práve v New Yorku začal študovať maľbu a fotografiu, čo ho pomaly viedlo k filmu.

Jared Leto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Hollywoodsky sen

Postupne začínal snívať o živote veľkého hollywoodskeho režiséra, na ktorého kinematografia nezabudne. Najprv chcel získať dostatok skúseností v hereckom obore, a tak sa v treťom ročníku školy zbalil a vybral sa do Los Angeles. Začínal tak, ako mnohí umelci. Cestoval od konkurzu ku konkurzu a dúfal, že si ho tvorcovia vyberú. Jeho prvá malá-veľká úloha prišlavtínedžerskom seriáliMy So-Called Life. Žial, televízny projekt ledva prežil prvú sériu na obrazovkách. Jaredovi to však na zviditeľnenie stačilo.

Jon Snow odhalil desivé detaily zo svojho detstva: Takmer som zomrel!

Pokritikou veľmi zle prijatýchsnímkachako boliSwitchback, Basil čiPrefontaine sa postupne dopracoval síce k malým úlohám, no za to vo veľkých filmoch. Išlo o známe projektyakoTenká červená čiara, psychotický Klub bitkárov, Narušenie a známe Americké psycho. Veľký prelom prišiel v snímke Requiem za sen, pre ktorú podstúpil drastickú zmenu postavy a rapídne schudol. Opak zase prišiel v projekte Chapter 27, kde pre postavu vraha Johna Lennona pribral takmer 30 kilogramov.

Jared Leto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Oscarový úspech

Najväčší filmový úspech prišiel v roku 2014, kedy do kín dorazila snímka Klub poslednej nádeje. Pre úlohu homosexuála nakazeného AIDS zhodil 13 kilogramov a dokonca si oholil všetky chlpy na tele, vrátane obočia. Film sa dočkal nadpriemernych recenzií, čo nakoniec vyústilo do získania Zlatého glóbu a sošky Oscara za vedľajšiu úlohu.

Ryan Reynolds sa teší stále väčšej popularite: Predstaví sa v nadupanej akčnej komédii

Medzi jeho najznámejšie posledné úlohy rozhodne patrí stvárnenie psychotického Jokera z dielne DC Comics a štúdia Warner Bros. Aj napriek tomu, že sa nedočkal príliš veľkého priestoru na plátne, fanúšikovia nemusia zúfať. Už čoskoro by ho mali vidieť v ďalšom komiksovom filme, kde rozhodne dostane viac priestoru.

Jared Leto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

30 Seconds To Mars

Keď sa k nemu nasťahoval v roku 1998brat Shannon, založili rockovú skupinu30 Seconds to Mars. Inšpiráciu pri tvorbe piesní hľadal vidoloch zdetstva, akými boli kapely Led Zeppelin čiPink Floyd. Jared sa postavil pred mikrofón aShannon zasadol za bubny.Debutovali albumom30 Seconds to Mars, ale skutočný úspech prišiel vroku 2005 s druhým štúdiovým albumomABeautiful Lie. Ich najúspešnejším albumom bol This is War. V rámci turné dokonca nedávno zavítali aj na Slovensko. Niekedy je až neuveriteľné, ako dokáže zvládať hudbu aj herectvo.

Viac o téme: Jared Leto
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu