Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Deti, ktoré ovládli Hollywood: VIDEO Majú obrovský talent a už teraz zarábajú státisíce

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: koláž SITA)

Sú to ešte deti a už majú našliapnuté na skvelú hereckú kariéru. Ostáva len dúfať, že budú aj naďalej nohami na zemi a nenechajú sa uniesť obrovskou slávou. Zrejme najpopulárnejšími detskými hviezdami sú predstavitelia Stranger Things či malý Jacob Trembley z oscarového filmu Izba.

Finn Wolfhard

Pätnásťročný mladík patrí k piatim hlavným detským postavám seriálu Stranger Things, ktorý sa zo dňa na deň stal hitom. Konkurzu do populárneho seriálu Netflixu sa zúčastnil prostredníctvom videa, zatiaľ čo ležal chorý v posteli. Rodený Kanaďan Finn Wolfhard alias Mike Wheeler je však známy aj z iných úloh. Zahral si v remaku kultového filmu podľa predlohy Stephena Kinga TO. V mladom veku sa okrem herectvu venuje aj hudbe, je spevákom a gitaristom v rockovej kapele Calpurnia. S ostatnými členmi v súčasnosti pracujú na svojom prvom EP.

Millie Bobby Brown

Aj táto len štrnásťročná dievčina sa stala slávnou po megaúspechu Stranger Things. Zahrala si postavu Eleven, dievčaťa so zvláštnymi schopnosťami. Jej kariéra stúpala po tejto úlohe naozaj rýchlo. Účinkovala aj v seriáloch NCIS či Klinika Grace.Stala sa jednou z herečiek, ktoré sú tzv. v kurze a má vyše 10-miliónov sledovateľov na Instagrame.Zároveň sa ako najmladšia osoba zaradila medzi sto najvplyvnejšíchľudí. Skvelý úspech na tak mladé žieňa.

Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision
Zobraziť galériu (4)
Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision  (Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)

Gaten Matarazzo

Tretie z piatich detí, ktoré sa preslávili vďaka Stranger Things. Gaten Matarazzo stvárňuje vtipálka Dustina Hendersona. Je najstarší zo všetkých hlavných detských postáv. Narodil sa a vyrastá v New Jersey. Má staršiu sestru a mladšieho brata, ktorý účinkoval v televíznej reklame. S herectvom začal ako deväťročný na Broadwayi.

(Zľava) Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo a Caleb Mclaughlin. (Foto: SITA/AP/Netflix)
Zobraziť galériu (4)
(Zľava) Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo a Caleb Mclaughlin. (Foto: SITA/AP/Netflix)  (Zdroj: SITA/AP/Netflix)

Od narodenia trpí kleidokraniálnou dyspláziou, čo je porucha, ktorá zasahuje najviac kosti a zuby, čo zdieľa aj so svojou postavou v seriáli. Šestnásťročný mladík sa snaží, aby sa táto choroba dostala do povedomia ľudí a aby získal finančné postriedky pre organizáciu CCD Smiles. Za jeden diel dostávajú detské hviezdy seriálu 250-tisíc dolárov.


Mohlo by vás zaujímať:Samotári v hlavnej úlohe: VIDEO Fascinujúce príbehy o démonoch, s ktorými musíme bojovať sami


Caleb McLaughlin

Ďalším zo „staršej“ vrstvy predstaviteľov populárneho seriálu je Caleb McLaughlin alias Lucas. Narodil sa v malom meste Carmel v štáte New York. Svoju kariéru odštartoval takisto v divadle na Broadwayi ako malý leví kráľ Simba. Keď vyrastie, aj naďalej by sa rád venoval hraniu, ale ajrežírovaniu.

Iain Armitage

Mladučkým hercom v súčasnom Hollywoode je aj Iain Armitage, ktorý si zahral mladého Sheldona Coopera v seriáli CBS. Je synom herca a divadelnej producentky a už teraz sa mu páči, keď ho ľudia spoznávajú. Má len desať a objaví sa aj ako syn Shailene Woodley v druhej sérii seriálu HBO Big Little Lies. Jeho idolom sú Freddie Mercury a David Bowie. V budúcnosti ho zatiaľ láka aj profesia kúzelníka. Niet sa čo čudovať, v desiatich sme snívali o všeličom.

Iain Armitage s predstaviteľom dospelého Sheldona Jimom Parsonsom. (Foto: SITA/AP/Chris Pizzello/Invision)
Zobraziť galériu (4)
Iain Armitage s predstaviteľom dospelého Sheldona Jimom Parsonsom. (Foto: SITA/AP/Chris Pizzello/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello/Invision)

Noah Schnapp

Posledným z pätice detí zo Stranger Things je trinásťročný Noah Schnapp. Herectvo ho uchvátilo už v piatich rokoch, keď videl hru Annie ma Broadwayi. Ešte pred seriálom Netflixu si zahral v Moste špiónov Stevena Spielberga. V budúcnosti by rád pracoval s Leonardom DiCapriom a nadchla by ho aj úloha v remaku Spider-Mana.

Jacob Tremblay

Jednou z výrazných detských hviezd je jedenásťročný Jacob Tremblay, má staršiu a mladšiu sestru, ktoré sa tiež venujú herectvu. Je synom policajného detektíva a ženy v domácnosti. Zahral si v animovanom filme Šmolkovia 2, no diváci si ho pamätajú najmä kvôli jeho skvelému výkonu vo filme Izba, kde si zahral s Brie Larson.

Za túto úlohu ho nominovalina SAG AWArd v kategórii vynikajúci mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe, čím sa stal druhým najmladším umelcom nominovaným na túto cenu. Vo februári mal premiéru film(Ne)obyčajný chlapec, kde si zahral po boku Julie Roberts a Owena Wilsona. Chcel by pracovať s Harrisonom Fordom a dostať sa na univerzitu.

Viac o téme: IzbaStranger ThingsMillie Bobby BrownMladý SheldonJacov Tremblay
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu