Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muži zo seriálu AHS: VIDEO Z neznámych hercov provokatívne a prekvapivé postavy

(Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini, Chris Pizzello, Richard Shotwell/Invision)

Seriál American Horror Story sa teší obrovskej popularite a premiéru má ôsma séria. Síce tu dominuje ženská časť hlavných herečiek, no dal priestor aj mnohým mužom, ktorí prejavili svoj talent. Niektorých ste predtým ani nepoznali, iných možno áno. Všetci sa však preslávili najmä vďaka tomuto seriálu.

Evan Peters

Tento charizmatický mladý muž sa stal pre seriál obrovským prínosom. Stvárnil niekoľko postáv a vo väčšine sérií patril k hlavným postavám. Zrejme najväčšou výzvou pre neho bola úloha Kaia Andersona v siedmej sérii. Ako líder kultu mal najväčší priestor a okrem Kaia stvárnil aj najznámejších masových a sériových vrahov. S herectvom začal ako dieťa. Keď mal 14 rokov, presťahoval sa s rodičmi do Michiganu, kde si ho všimol fotograf a doporučil ho talentovému agentovi z Los Angeles Craigovi Wargovi.

Nasledovala návšteva, ktorá sa nakoniec natiahla tak, že Peters tam žije dodnes. Ostal tam s matkou, pričom sa s otcom dohodli, že ak sa nepresadí do roka, vráti sa domov. Ako vieme, Evanovi sa to podarilo a od roku 2008 žije v LA sám. Nasledovala séria konkurzov a menších úloh v seriálocha filmoch. Skutočný prielom prišiel v roku 2011, keď ho tvorcovia obsadili ako 23-ročného do seriálu AHS ako Tatea Langdona. V súčasnosti tvorí pár s jeho hereckou kolegyňou Emmou Roberts, s ktorou má už šesť rokov naozaj búrlivý vzťah.

Denis O'Hare

Denis O'Hare sa síce neobjavil v každej sérii, no patrí určite kvýrazným hercom. Jeho najväčšou výzvou a zrejme aj najväčšou úlohou v rámci seriálu bola rola transvestitu, ktorý si hovoril Liz Taylor v piatej sérii s podnázvom Hotel. O'Hare prežil svoje detstvo v Michigane a vďaka svojej matke bol vedený k hudbe. Ako 18-ročný sa rozhodol pre štúdium herectva v Chicagu, kde strávil ako divadelný herec 12 rokov.

Po tomto období sa rozhodol skúsiť šťastie v New Yorku. Na Broadwayi debutoval v roku 1995 v hre Racing Demon. Ako divadelný a muzikálový herec sa dočkal mnohých ocenení, okrem iného aj cenu Tony za úlohu v hre Take Me Out. Úlohy v televízii ho skôr míňali, až do roku 2003, kedy nastal zlom. Dostal úlohu vo filme 21 gramov a odvtedy sa začal objavovať aj v iných filmoch. V AHS sa objavil hneď v prvej sérii a jedným z hercov, ktorí sa objavujú takmer v každej sérii. Poslednýkrát sa objavil v šiestej sérii. Je ženatý s hercom Hugom Redwoodom a adoptovali si chlapčeka.

Finn Wittrock

Peter „Finn“ Wittrock sa narodil v štáte Massachusetts a vyrastal neďaleko divadla Shakespeare& Company, kde pracoval jeho otec. Vo voľnom čase mu pomáhal so všetkým, čo bolo treba. Po otcovi zdedil nielen meno, ale aj herecký talent. Napriek jeho pozitívnemu vzťahu k divadlu, túžil po niečom viac a začal navštevovať umeleckú strednú školu v Los Angeles, po nej ho prijali na prestížnu univerzitu Juilliard, no chcel si nájsť prácu v LA, preto na ňu nenastúpil. Ako všetci začínajúci herci získal niekoľko menších úloh v seriáloch ako Odložené prípady, Pohotovosť či Kriminálka Miami.

Častejšie však čelil odmietnutiu a preto sa opäť hlásil na Juilliard a znovu ho prijali. Tentokrát nastúpil a počas štúdia účinkoval v niekoľkých divadelných hrách. Zlom nastal až vo chvíli, keď si ho všimol scenárista a režisér Ryan Murphy a obsadil ho do filmu Rovnaké srdcia, potom ho obsadil aj do AHS, kde si zahral v dvoch sériách niekoľko postáv a preslávil sa. Neskôr sa objavil v La La Lande či v Stávke na neistotu. V roku 2014 sa oženil so svojou dlhoročnou priateľkou a bývalou spolužiačkou Sarah Roberts, čím zastavil špekulácie o tom, že je homosexuál.


Mohlo by vás zaujímať:Šarmantné, talentované a krásne: VIDEO Ženy v AHS, z ich výkonu vám padne sánka!


Cheyenne Jackson

Cheyenne Jackson sa narodil vo Washingtone apresadil sa najmä ako muzikálový herec na Broadwayi. Okrem herectva sa venuje aj spevu. Ako herec začínal vSeattli aneskôr sa presťahoval do New Yorku. Vroku 2005 sa objavil vhlavnej úlohe vhre All Shook Up, za čo získal divadelnú cenu za skvelý výkon. Objavil sa vo filme nominovanom na Oscara Let číslo 93 či vseriáloch 30 Rock aGlee. Vo filme American Horror Story sa objavuje pravidelne od roku 2015 vkaždej sérii.

Ako spevák vypredal dvakrát Carnegie Hall avystupuje aj vkabaretoch. Dnes je vyliečeným alkoholikom. Abstinuje od roku 2013. Jackson je ženatý shercom Jasonom Landauom. Spoločne vychovávaj dvojičky – chlapčeka adievčatko. Podporuje komunitu LGBTI.

Wes Bentley

Vseriáli sa Wes Bentley objavil trikrát. Vštvrtej sérii ako Edwards Mordrake, v piatej ako hlavná postava avšiestej vo vedľajšej úlohe. Vyrastal vo veľkej rodine stroma bratmi. Až po desiatu triedu nevystrčil päty zrodných hôr Arkansasu. Vdetstve sníval otom, že sa stane hip-hopovou hviezdou. No na strednej škole sa všetko zmenilo. Začal navštevovať dramatický krúžok ana hudbu rýchlo zabudol. Ako herec je známy znezávislých ablockbusterových filmov.

Jeho najznámejšou úlohou je rola Rickyho Fittsa vkultovej Americkej kráse zroku 1999, kde mal len 20 rokov. Za túto úohu získal cenu Americkej filmovej národnej rady za herecký objav roka. Ďalej sa objavil vo filme Hry oživot či Interstellar. Už vdramatickom krúžku prejavil svoj prirodzený herecký talent. Rodičia ho od začiatku podporovali adonútili ho, aby sa prihlásil na prestížnu školu Juilliard vNew Yorku. Na jeho veľké prekvapenie ho prijali adostal tak možnosť objaviťsa vmnohých inscenáciách už počas školy. Vdokumente My Big Brake je zachytený jeho emocionálny boj so slávou aobrovským prelomom spojeným súlohou vAmerickej kráse. Prekonal aj závislosť na drogách aalkohole. Je ženatý amá dve deti.

Billy Eichner

Eichner sa narodil vNew Yorku aje známy ako komik, herec, spisovateľ atelevízna osobnosť. Je hviezdou, producentom atvorcom šou Billy on the Street. Narodil sa do židovskej rodiny aotvorene sa priznáva khomosexualite. Objavil sa vseriáli Difficult People, no ako herec sa preslávil vAHS vsiedmej sérii vpodnázvom Kult, kde stvárnil Harrisona Wiltona.

Cody Fern

Najnovším prírastkom do hereckej rodiny AHS je Cody Fern, ktorý sa objavil vôsmej sérii vhlavnej úlohe Michaela Langdona. Tá je vyústením prvej atretej série. Tento 30-ročný herec sa narodil vAustrálii avenuje sa aj výrobe filmov. Okrem AHS sa objavil vďalšom seriáli Ryana Murphyho American Crime Story. Vminulosti ho učili herci ako Ellen Burstyn, Larry Moss aSusan Batson. Vroku 2014 získal štipendium Heatha Ledgera. Zdá sa, že ide oveľmi potenciálneho herca, ktorý má skvelo našliapnuté na svoju kariéru.

Viac o téme: American Horror StoryEvan PetersFinn WittrockCheyenne JacksonCody FernWes BentleyDenis O'Hare
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu