Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Talentovaná Emily Blunt: Z koktavého dievčatka vyrástla hviezda filmov aj divadla

Emily Blunt Zobraziť galériu (2)
Emily Blunt (Zdroj: SITA/Evan Agostini/Invision/AP)

Talentovaná Emily Blunt je rovnako slávna ako postava Mary Poppins, ktorú čoskoro stvárni v remaku známeho muzikálu. Je prakticky dokonalá v každom smere. Samozrejme, tiež je len človek, no jej perfektné herecké výkony a vyjadrenia v rozhovoroch nám nájdenie chýb veľmi sťažujú.

Britská herečka v detstve od ôsmich rokov trpela koktaním. Vďaka tomu, že mala pri jednej hre nahovoriť postavu so severským prízvukom, zistila, že počas hrania sa jej rečová vada vytráca. Ako šestnásťročná prešla na súkromnú školu, ktorá je známa pre dôraz, ktorý dávajú na umenie. Herectvo vyštudovala na Londýnskej univerzite a na divadelnom javisku debutovala po boku fantastickej Judi Dench v hre The Royal Family. Za túto úlohu získala ocenenie Evening Standard Award ako objav roka.

Emily Blunt sa na filmové výslnie dostala vďaka hlavnej úlohe v cenami ovenčenom filme Moje leto lásky z roku 2003. Tam si zahrala tajomnú a privilegovanú Tamsin a právom si vyslužila chválu režiséra Pawlikovskeho aj ocenenia.


Mohlo by vás zaujímať:Dobyli Hollywood aj napriek veľkej nevýhode: FOTO Hviezdni cudzinci za veľkou mlákou


Po niekoľkých televíznych projektoch si jej talent všimol režisér David Frankel do komédie Diabol nosí Pradu, kde stvárnila sekretárku prísnej Meryl Streep. Odvtedy sa jej filmové ponuky už len tak hrnuli. Videli sme ju v množstve filmov, napríklad Traja v jednej posteli, Súkromná vojna pána Wilsona, Mladá Viktória, Neriadená strela, Správcovia osudu, Príbehy z lesov, Na hrane zajtrajška, Dievča vo vlaku či Tiché miesto. Na konci tohto roku sa dočkáme aj nového stvárnenia Mary Poppins, kde opäť využije svoje skvelé spevácke schopnosti.

Z kolegov švagrovci

Kolega zo snímky Diabol nosí Pradu, slávny Stanley Tucci, sa v roku 2012 stal jej švagrom. Herec si totiž vzal Emilyinu sestru Felicity. Dvojica sa údajne stretla v roku 2010 na svadbe Emily a herca Johna Krasinskeho, no a zvyšok je už história.


Mohlo by vás zaujímať:Pre film obetujú všetko: FOTO Tieto krásne herečky spravili zo seba šeredy


Pesnička o Emily Blunt

Od roku 2005 Emily Blunt randila tri roky so spevákom Michaelom Bublé. Počas toho obdobia o nej Bublé zložil pieseň s názvom Everything. Emily Blunt si dokonca zaspievala v jeho piesni Me and Mrs. Jones vokály.

Herečkine spevácke schopnosti sme mohli vidieť napríklad aj v muzikáli Príbehy z lesov. Dokonca je aj talentovanou violončelistkou, čo ukázala v jednom zo svojich skorších filmov Moje leto lásky.

Takmer súčasťou Marvelu

O tom, že nemá problém so žiadnou rolou, nie je pochýb. No viete si Emily predstaviť ako superhrdinku? Takmer sa totiž stala súčasťou obrovského marvelovského sveta. V skutočnosti si mala zahrať vo filme Iron Man 2 tajomnú Black Widow. Tejto úlohy sa však zdala, kvôli filmu Gulliverove cesty. Preto sa úlohy Black Widow ujala Scarlett Johansson.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu