Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Talentovaná Saoirse Ronan žne úspechy: Teraz mieri do ďalšieho lákavého projektu

Saoirse Ronan
Saoirse Ronan (Zdroj: SITA/Victoria Will/Invision/AP)

Írsko-americká herečka Saoirse Ronan sa predstaví v pripravovanej snímke filmára Wesa Andersona The French Dispatch.

Dvadsaťštyriročná rodáčka z New Yorku svoju účasť potvrdila v jednom z nedávnych rozhovorov pri príležitosti propagácie historickej snímky Mária, kráľovná škótska (2018), v ktorej stvárňuje titulnú úlohu. Ronan už v minulosti s Andersonom spolupracovala na snímke Grandhotel Budapešť (2014).

The French Dispatch je opisovaný ako "ľúbostný list novinárom" a bude sa odohrávať v redakcii amerických novín v Paríži 20. storočia. Príbeh by mal mať tri dejové línie. Okrem Ronan si vo filme zahrajú Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Benicio del Toro, Jeffrey Wright a Timothée Chalamet, s ktorým sa mladá herečka predstavila aj v dramédii Lady Bird (2017).


Mohlo by vás zaujímať:Sandru Bullock mama držala nakrátko: Chcela byť tehotná v sedemnástich!


Saoirse Úna Ronan je známa napríklad zo snímok ako Pokánie (2007), Mesto Ember (2008), Pevné puto (2009), Útek zo Sibíri (2010), Hanna (2011), Hostiteľ (2013) alebo Brooklyn (2015), pričom prvá a posledná menovaná jej v rokoch 2008 a 2016 vyniesli nominácie na ceny BAFTA, Zlatý glóbus i Oscary. V roku 2018 si vyslúžila Zlatý glóbus a nominácie na Oscara a cenu BAFTA za titulnú postavu v spomínanej dramédii Lady Bird.

Viac o téme: Saoirse Ronan
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu